3 komentáre

  1. michal Páleník
    11. februára 2019 @ 22:54

    Ahojte dievčatá,

    fandím kvaskovaniu, aj si občas taký chlebík dám, je výborný a hlavne prirodzený bez aditív. Posielam ale pre istotu friendly feedback ale ohľadom vhodnosti pre celiatikov:

    https://www.glutenfreewatchdog.org/news/sourdough-wheat-bread-is-not-safe-for-folks-with-celiac-disease/

    Diskutoval som to aj s profesormi organickej biochémie a sú rovnakého názoru.

    neprestávajte, kvaskovanie je super! len bacha na to s celiakiou. Výskumy prebiehajú ale ešte je to na dlhú trať

    Reply

    • Daniela Rau
      16. mája 2019 @ 14:24

      Ďakujeme Michal za zaslanie linku. Áno, každopádne aj my sme názoru, že celiatici musia kváskovať s bezlepkovými múkami a aj s bezlepkovým kváskom. To bez diskusie. Prajeme veľa zdravíčka a nech sa darí aj v kváskovaní.

      Reply

  2. Špalda alebo Pšenica – všetko čo potrebuješ vedieť - nu3o
    20. augusta 2019 @ 11:07

    […] metódy, ako je namáčanie, klíčenie a kvasenie, môžu skvelo znížiť obsah kyseliny fytovej v […]

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *