CELULÓZOVÉ OŠATKY NA CHLIEB S PEKNÝM DIZAJNOMOšatky

Ošatky sú nádoby, v ktorých nechávame cesto na chlieb prekvasiť (zväčšiť svoj objem). Pozor: v ošatke sa chlieb nepečie, ale pred pečením sa z ošatky vyklopí na horúci plech alebo kameň na pečenie. Ošatky môžu byť z rôznych materiálov: neupraveného ratanu, pedigu alebo z celulózy. Keďže ide o neošetrený materiál, nemali by sme ich namáčať do vody, ale po dokončení ich len oprášiť od zostatkovej múky a škrobu. Ošatka však najviac pomáha TVARU bochníka, pretože pomáha sformovať cesto. Keď sú na nej rôzne vrúbky, či obrázky, otlačia sa do cesta a vytvárajú na chlebíku pekný obrázok. Ak je v ošatke zakompovaný napr. vzor srdiečka alebo špirály, môžeme danú prehĺbeninu vysypať rôznymi semienkami (biely alebo čierny mak, sézamové semienka, canihua a podobne). Vytvorí to pekný kontrast s kôrkou chlebíka. Ošatky sú rôznych tvarov a veľkostí. Môžu mať tvar: guľatý, oválny, hranatý. Ošatky z materiálu celulóza (fotky nižšie) v porovnaní s ošatkami z pedigu lepšie držia teplo pri kvasení chleba. Ďalšou ich výhodou je, že bochník cesta sa z nich dobre vyklápa a neprichytáva sa na steny ošatky. Takisto sa aj dobre čistia, lebo múka sa nedostáva do špár tak, ako pri pedigových ošatkách.

Popis: čistý prírodný produkt šetrný k životnému prostrediu, priedušný a biologicky rozložiteľný materiál, testované a schválené pre styk s potravinami, materiál bez chemických prísad, je určená na kysnutie, nie na pečenie, vyrobené v EU


Domáce obilné mlynčeky

Domáce obilné mlynčeky produkujú aj tú najjemnejšiu múku bez prehrievania zrna. Udržiavaním nízkej teploty počas procesu mletia sú chránené všetky enzýmy, oleje a vitamíny.  Kompaktnosť robí z mlynčekov cenný nástroj pre každého, kto si rád užíva radosti zdravej kuchyne. 


Domáce pekárničky – aj na kváskové recepty

Tieto domáce pekárničky ponúkajú 7 základných programov s nekonečnou variabilitou. Môžete ich teda ľubovoľne editovať a ukladaním vytvárať ďalšie nové programy.

Viacfázové kysnutie umožňuje pohodlnú prípravu kvásku. Keďže kvások obsahuje rôzne druhy kultúr, z ktorých každá preferuje inú teplotu, je potreba počas prípravy kvásku meniť výšku teploty. V pekárničke SANA ľahko nastavíte rôzne teploty aj časy pri ktorých má kvások rásť počas jednej prípravy. Takto vypestovaný kvások svojou kvalitou niekoľkonásobne prevyšuje nielen bežne dostupné kvasnice, ale aj kvások pripravovaný počas jednoduchého kvasenia. Navyše ušetríte čas aj energiu, pretože vďaka viac fázovému kvaseniu netreba pekáreň predhrievať ani nastavovať odložený štart.