3 komentáre

  1. Bibiána Palčovičová
    8. mája 2017 @ 19:17

    Zdravím všetky „kváskovačky“.
    Začali sme s manželom s kváskovaním asi pred 8 rokmi, ale veľmi sa nám nedarilo. Nedávno manžel objavil na internete spôsob prípravy domáceho kvásku aj Vašu skvelú knihu a krátko pred Veľkou nocou založil kvások menom „Johny“. Kŕmil ho poctivo 14 dní a vznikol materský ražný kvások. Po prvých 7 dňoch od založenia Johnyho sme založili „Johnyho2“ z jemnejšej ražnej múky trochu hustejší. Už dva týždne pečieme kváskové chlebíky aj pečivo podľa knižky, ktorú som si kúpila. Recepty kombinujem, skúšam rôzne pomery múky pšeničnej a ražnej, vyskúšala som aj špaldové bagetky a chystám sa na párty tyčinky – keďže už bežia MS v hokeji. Všetci známi, ktorí náš chlebík ochutnali, nechcú už iný. Celkom ma to baví a niekedy si pripadám ako alchymista v laboratóriu, keď vážim suroviny. Celému Vášmu tímu prajem veľa úspechov vo vašej práci.
    Biba

    Reply

  2. Juraj Zoššák
    29. mája 2017 @ 8:28

    Dobrý deň
    Chcel by som sa opýtať je potrebne dlho miesiť cesto na chleib? je potom po upečení v strede hutný ?
    alebo menej miesiť a bude v strede vláčnejší. ja používam raznu plus pseničnu T650

    ďakujem Zoššák

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      2. júna 2017 @ 10:30

      Juraj, zdravím. Je potrebné, aby sa cesto odlepovalo od stien misy. Pri niektorych recepturach sa cesto odliepa aj z ruk. Správne vymiesený chlieb môže byť kľudne aj hutný, ak je problém v kvásku, alebo je taká receptúra. Pri každom recepte sa snažíme opísať produkt čo najdetailnejšie, aby ste si vedeli predstaviť jeho štruktúru. Držíme palce 🙂

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *