4 komentáre

  1. miro klčo
    8. decembra 2017 @ 19:06

    aky zmysel ma zakvaskovanie na dve hodiny- ved ten kvasok nema sancu dobre ožit a rozložit to co rozložit ma (myslim v muke! nie je to len recept akože s kvaskom?

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      11. decembra 2017 @ 19:34

      Miro, zdravím. Keby bol recept akože s kváskom, bolo by tam iné kypridlo- napr. sóda alebo prášok do pečiva. Kvások je jediné kypridlo v receptúre.
      Samozrejme, ak chcete mať poistené, že všetky benefity kváskvoania budú správne kváskom urobené, môžno použiť chladničku, kde sa proces spomaľuje, a tým skvalitňuje 🙂
      Nech sa darí 🙂

      Reply

  2. Gabika
    7. decembra 2018 @ 9:37

    Naty, ďakujem za recept. Teraz sa pred Vianocami hodí. Rozmýšľam pri tom, či nahrádzať cukor sirupom, maslo iným rastlinným tukom /Alsan/ a riskovať pri tom, že nesplnia predstavu alebo to nechať v pôvodnom zložení. Chcela by som odľahčíť vianočné pečivo. Príjemný adventný čas!

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      9. decembra 2018 @ 16:16

      Gabi, ahoj 🙂 áno, rozumiem presne 🙂 niektoré recepty sa nám pýtajú v pôvodnej verzii. Ale zasa niekedy si dopriať chuť odetú do trendy šatu… 🙂

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *