17 komentárov

  1. Mária Michnová
    12. júna 2018 @ 11:56

    Dobrý deň volám sa Mária,chcem sa opýtať na ten kameň na pečenie chlebíka☀️Chcem si zadovážiť kameň a keď budem chcieť piecť tak treba potrieť kameň niečim a či tak isto sa má naparovať rúra ,aby bolo vlhké prostredie pre chlebík ? Ďakujem ☀️❤️☀️

    Reply

    • Daniela Rau
      12. júna 2018 @ 12:26

      Dobrý deň Majka, kameň netreba ničím pred pečením potierať. A naparovanie: áno, v pohode, len treba dať pozor a liať vodu do sodného zaparovacieho plechu (nie na kameň). Nech sa dobre kváskuje!

      Reply

      • Martin
        22. marca 2020 @ 14:49

        Dobrý deň.
        Ten kameň do rúry má aký rozmer?Vkladáte ho na mrežu alebo má zúženie po bokoch na celú dĺžku a vkladáte ho ako plech? Lebo kameň bude dosť ťažký.
        Ďakujem.

        Reply

        • Daniela Rau
          22. marca 2020 @ 22:21

          Kameň sa dáva na mriežku. Rozmery je potrebné si zmerať podľa svojej rúry/ pokiaľ chceme mať kameň čo najpresnejšie podľa rozmerov rúry.

          Reply

  2. andrea paullova
    12. októbra 2018 @ 7:33

    dobry den, a vedeli by ste mi poradit, kde kupim takyto kamen na pecenie chlebika, presla som snad vsetky stranky na internete , ale vsade su len kamene na grilovanie s 3cm hrubkov

    dakujem
    andrea

    Reply

    • Daniela Rau
      12. októbra 2018 @ 11:59

      Andrejka treba zájsť priamo do kamenárstva a pýtať si kameň vhodný na pečenie/ grilovanie, vhodný na styk s potravinami. Ideálne takto, nakoľko si dáš odrezať presnú veľkosť kameňa podľa šírky a hĺbky svojej rúry.

      Reply

  3. Mária
    22. novembra 2018 @ 11:14

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či na pečenie chlebíka je vhodná aj šamotová tehla s hrúbkou 1cm. Ďakujem

    Reply

  4. michal
    11. apríla 2019 @ 13:28

    dobrý deň
    skúšali ste liatinovú dosku namiesto kameňa?

    Reply

    • Daniela Rau
      13. apríla 2019 @ 20:52

      Áno Michal. Používam doma aj liatinovú platňu, ale nie som s výsledkom spokojná na 100%

      Reply

    • Zuzka
      24. apríla 2020 @ 12:46

      prosím Vás, šamotový kamen /platňa hrúbka 2,5cm by mohla byt OK na pecenie? Podla toho, čo pisu, tak je vhodny, no ma aj nasiakava vlahu; apropo, pece su zo samotu

      Reply

      • Daniela Rau
        25. apríla 2020 @ 9:41

        Šamotový kameň/ doska je vhodná taká, ktorá je určená na styk s potravinami. Aby mala na to vhodnú povrchovú úpravu.

        Reply

  5. Tomáš
    15. apríla 2019 @ 11:31

    Dobrý deň. Je vhodný aj lávový kameň? Nenahrieva sa dlhšie ako žula?
    Ďakujem

    Reply

    • Daniela Rau
      16. mája 2019 @ 14:07

      S lávovým kameňom nemáme osobnú skúsenosť.

      Reply

  6. Stazka58
    21. októbra 2019 @ 18:15

    Dobrý deň, chcem sa informovať, či má niekto skúsenosť s kameňom na pečenie pizze. ( Napr z Hornbachu). Ak áno, ako dlho ho treba nahrievať.
    Ďakujem za odpoveď.

    Reply

    • Daniela Rau
      26. októbra 2019 @ 15:33

      Kameň na pečenie pizze mám osobne vyskúšaný. Jeho hrúbka bola cca 1 cm. Bol super,no žiaľ nevydržal dlho a úplne praskol. Doporučujem skôr hrubšie kamene, ideálne 2-2,5 cm, ktoré vydržia dlhšie pečenie pri vyšších teplotách a zároveň aj ich akumulácia tepla je výborná. Pri ešte hrubších kameňoch je potrebné počítať s dlhou dobou nahrievania kameňa.

      Reply

  7. Najčastejšie chyby v začiatkoch kváskovania - Kváskovanie, rady, tipy, triky, všetko o kvásku
    22. januára 2020 @ 15:34

    […] Pokiaľ sa vám pri pečení chleba robieva prasklina po celej jednej strane bochníka, s veľkou pravdepodobnosťou je problém v povrchu pečenia, ktorý máte v rúre pri pečení chlebíka. Povrch pečenia (plech, hrniec a pod.) je z tenkého alebo menej kvalitného materiálu. Čo urobiť vtedy? Vyskúšajte dať napr. 2 plechy spolu alebo vymeniť podložku za hrubšiu (hrubší plech, kameň na pečenie).  […]

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      28. marca 2020 @ 6:57

      Ano, jasné, v tom prípade, je dobré použiť návod na založenie lievito madre- pšeničný druh kvásku.posielam link, kde je návod, ako na to 🙂
      https://kvaskovanie.sk/navod-lievito-madre/

      Naty

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *