12 vecí, ktoré na knihách Kváskovanie oceňujete
„Konečne výborné recepty“, „Super všetky tie tipy a rady“, „Konečne komplexná kniha“. Áno, aj toto nám píšete ku knihám Kváskovanie 1 a 2. Že pre vás nie sú len obyčajnými kuchárskymi knihami, ale doslova encyklopédiami Kváskovania, vďaka ktorým sa vášmu kváskovaniu darí.
Čo na knihách najviac milujete?
Tu je 12 malých = veľkých vecí, ktoré na knihách Kváskovanie oceňujete:
1. Komplexnosť
Konečne knihy na trhu, ktoré komplexne rozoberajú celú tématiku kváskovania. Zrozumiteľným spôsobom vysvetľujú celý proces prípravy cesta. Aj úplný nováčik- bez predchádzajúcich skúseností s cestom- ľahko pochopí, čo a ako urobiť.
2. Teória kváskovania
Nie je nad to vedieť aj PREČO chceme kváskovať, nielen AKO máme kváskovať. Aj preto oceňujete prvú časť kníh, ktorá je venovaná teórii. V druhom diely Kváskovanie 2. ide teória ešte do väčšej hĺbky. Rozoberajú sa v nej aj odbornejšie detaily, ako sú bio-chemické reakcie pri príprave cesta a aj pri samotnom pečení.
3. Tipy, triky a návody na kváskovanie
V poslednej časti kníh a aj pri niektorých receptoch sa nachádzajú konkrétne tipy a triky, ktoré vám uľahčujú kváskovanie. Overené praktické tipy a rady, vďaka ktorým ste sa už vyhli mnohým nepodarkom.
4. Bezlepkové kváskovanie
Vo viacerých domácnostiach je jeden člen „bezlepkový“ a ostatní sú „lepkoví“. I preto oceňujete, že v knihách Kváskovanie sú recepty aj také- aj také; teda recepty lepkové aj bezlepkové. Bezlepkovým receptúram, návodom a tipom je v knihách venovaná vždy samostatná kapitola.
5. Overené recepty
Pred zaradením receptov do knihy sme všetky recepty viacnásobne testovali a skúšali. Aby recepty v knihe boli len také, ktoré ak dodržíte postup, vždy vám vyjdú. I preto ich máte radi a viete, že sa nane môžete spoľahnúť.
6. Podrobný postup prípravy
Každý postup prípravy vo všetkých receptoch je rozpísaný pekne krok za krokom. Zrozumiteľne, do podrobností. Aby bol každý recept ľahko pochopiteľný aj pre začiatočníka a mali ste v pečení istotu, že postupuje správne.
7. Fotopostup
Fotografie rôznych etáp prípravy cesta sú veľkým benefitom kníh Kváskovanie, ktorý si veľmi chválite. Nám síce pri tvorbe knihy dali zabrať, no vedeli sme, že pri kváskovaní sú veľmi dôležité. Vďaka nim môžete kontrolovať hustotu cesta, ktoré ste práve zarobili a v prípade, že vaše cesto vyzerá inak (je hustejšie alebo redšie, nakoľko ste možno použili múku inej savosti), vďaka fotkách vo fotopostupe viete cesto adekvátne upraviť do požadovanej konzistencie. Na fotkách vo fotopostupe vidíte, aké cesto máte dostať. A podľa toho viete ubrať alebo pridať jednotlivé suroviny. A to vedie k tomu, že vás výsledok bude úspešný!
8. Označenie glutenfree, lactosefree, eggfree
Ak ste „bezlepkáč, či potrebujete variť lactosefree alebo eggfree, tieto označenia pri každom recepte ste veľmi uvítali. Poľahky podľa nich poznáte, ktorý recept je pre vás vhodný a nemusíte prehľadávať všetky suroviny v recepte.
9. Načasovanie
Mnohí nám dávate vedieť, že vďaka kváskovaniu ste sa naučili plánovať. Čo sa u vás odrazilo nielen pri kváskovaní, ale i v živote 🙂 . Na základe vašich podnetov sme v knihe Kváskovanie 2 plánovanie pečenia uľahčili tak, že pri každom recepte sme uviedli predpokladanú dobu prípravy cesta, kvasenia a aj odporúčaný čas pečenia. Veď nech sa vám ľahšie pracuje a viete si správne rozvrhnúť čas.
10. Veľkosť plechu a veľkosť ošatky
Pozeráte na cesto na práve zarobený chlieb, no neviete, do akej veľkej ošatky ho dať kvasiť? Máte zarobené cesto na koláč, no neviete, aký veľký plech sme v recepte použili? Pri našich receptoch v knihe Kváskovanie 2 sa vám toto už stať nemôže. Aj tieto informácie pri každom recepte oceňujete ako veľmi praktické.
11. Počet kusov
Každá praktická gazdinka vie, koľko čoho potrebuje upiecť. Koľko rožkov, či chlebíkov potrebuje ukuchtiť na to, aby to pre jej rodinku bolo akurát. I preto ste uvítali v knihe Kváskovanie 2 uvedenie informácie pri každom recepte, koľko kusov z neho upečiete. Lebo je rozdiel, či z receptu vyjde 5 rožkov alebo 25. 😉
12. Knihy písané odborníkmi
Receptov na internete je mnoho. No veľa z nich nie je kvalitných a s poctivým kváskovaním nemajú nič spoločné, či sú napísané nezrozumiteľne. Práve preto v knihách Kváskovanie oceňujete, že ju napísali odborníci, čo dodalo knihe odborný charakter, no zároveň sú knihy napísané ľudskou rečou. Tak, aby ste z kváskovania mali radosť a v kuchyni zažívali potešenie z vydareného výsledku.
Knihami Kváskovanie je kváskovanie dostupnejšie, jednoduchšie, pochopiteľnejšie a naplnené radosťou z vydareného chlebíka či pečiva.
Chuť, ktorú prinášame vďaka kváskovaniu na naše stoly, teší, spája a uzdravuje.
Je nám cťou, že naše-vaše knihy Kváskovanie sú denne využívané a našli si špeciálne miesto vo vašich domácnostiach.
Daniela a Naty
Premýšľate nad hodnotným darčekom pre seba či svojich blízkych? Knihy Kváskovanie kúpite na našom webe aj s bonusmi. Naše – vaše Kváskovanie ponúka aj najväčšia sieť kníhkupectiev Panta Rhei a Martinus.