Kvások pre teba zDARma v Trenčíne
Mať kvalitný a silný kvások je správny základ pre úspešné kváskovanie. Preto sme sa spojili s Panta Rhei- najväčšia sieť kníhkupectiev a prišli sme do Trenčína aj s kváskom. Aby aj Trenčín a okolie mal možnosť kváskovať s radosťou a ľahkosťou. Ako dopadla akcia „Kvások pre teba zDARma v Trenčíne“, pozrite sa spolu s nami.
26.01. poobede sme prišli do Panta Rhei, kde nás čakal už pripravený stôl a pár ľudí. Ďalší stále prichádzali.
Nebolo na čo čakať- rozložili sme si pomôcky a kvásky.
Každému, kto si prišiel po kvások, sme odobrali podľa jeho voľby.
Rozdávali sme dva druhy kvásku:
- lepkový ražný kvások
- bezlepkový kukuričný kvások
Na svoje si tak prišli aj celiatici.
Každý dostal aj pokyny, čo je potrebné s kváskom následne urobiť. Rozdávali sme aj letáčik s receptom zdarma.
Nielen kvások, ale aj podpis kníh, popýtanie sa na kváskovanie či odfotenie sa.
Viacerí využili možnosť kúpy knihy, iní si priniesli svoje knihy na podpis s venovaním, alebo sa prišli aj odfotiť.
Potešili ste nás aj fotkami vašich chlebíkov. A najmä, viacerí ste prišli pochváliť kvalitu a dobrú prácu s našimi múkami na kváskovanie.
Všetok kvások sme rozdali
Všetok kvások sme rozdali, kvásku bolo len tak – tak akurát pre každého.
Hodina rozdávania kvásku ubehla ako 5 minút. Bol to nádherný čas. Plno radosti a dojatia z vašich reakcií. Je nám cťou.
Po skončení akcie sme si uvedomili, koľko ľudí prišlo po kvások. Boli ochotní aj 30 minút stáť v rade, len aby dostali kúsok z kvásku.
V Trenčíne chcú ľudia kvalitu toho najzákladnejšieho na našich stoloch- chleba a pečiva.
Ďakujeme.
Ďakujeme, Panta Rhei, za možnosť zorganizovať rozdávanie kvásku v Trenčíne. Bolo nám cťou prísť k vám.
Rozdávať kvások budeme aj v Košiciach
Tešíme sa už teraz na ďalšie rozdávanie kvásku, ktoré sa uskutoční už túto sobotu 2.2.2019 v Košiciach, v OC Optima. Opäť sa vidíme v Panta Rhei. Stačí si priniesť so sebou malý uzatvárateľný pohárik. S radosťou vám odoberieme z lepkového alebo bezlepkového kvásku.
Tešíme sa na vás!
Daniela a Naty
jajka
22. februára 2019 @ 16:04
pekný deň mám otázku kupujem si kváskový chlieb v Bille váš názor by ma zaujímal nemožem droždový po zdravotnej stránke.
Naty Štefková Žúreková
26. februára 2019 @ 14:06
Jajka, zdravíme! Je veľmi dôležité čítať si zloženie. Ak máte zdravotné problémy, naistejší spôsob je pripraviť si ho doma. Vtedy viete, čo ste doň dali.
Nech sa darí 🙂
Siška
28. februára 2019 @ 16:20
Prajem dobry den.
Prosim Vas, aky mate nazor na hrozno, pouzite na zrychlenie kysnutia kvasku? Dostala som sa k takemu odporucaniu a neviem, co si mam o tom mysliet.
Okrem toho ma zaujima, preco mate vo videach kvasok riedky, ked podla profesionala, ktory sa kvaskovaniu venoval este v casoch ked na nete nebolo o nom chyru, by kvasok mal byt taky husty, ze je skoro az problem ho premiesat?
Dakujem za odpoved a prajem este dlllhe a stale uspesnejsie kvaskovanie.
Naty Štefková Žúreková
6. marca 2019 @ 8:28
Dobrý deň! Na podporu kvasenia sa môže pridávať hrozno, jablko, niektoré zdroje odporúčajú jablčnú alebo ananásovú šťavu, med… Je to podparná surovina.
Hustota nie je ukazovateľ kvality kvásku, môže byť rôzna. No naše matersé kvásky sú tie, ktoré ťažko premiešať. Nech sa darí.
Gabriela
4. marca 2019 @ 7:06
Zdravím Naty .
Už asi mesiac skúšam kváskovať . Chlebík nie je ešte taký ako váš ( ukážkový ) no spapal sa vždy.
No zo zdravotných dôvodov budeme musieť prejsť na bezlepkový chlebík . Chcela by som Vás poprosiť ,či by ste mi nemohli prosím predať bezlepkový kvások .
Som rada , že sa môžem učiť upiecť si svoj kváskový chlebík , ktorý chutí celej rodine .
Nech sa Vám darí .
Gabriela
Naty Štefková Žúreková
6. marca 2019 @ 8:29
Gabika, zdravím, rada sa podelím s kváskom. Prosím, napíšte nám mail. ďakujem
Katyka
29. mája 2019 @ 22:03
Dobry den.Robila som LM ale na 4.den.mal na povrchu biele chlpkate bodky akoby plesen.Tak isiel cely „prec“.Ale v com bola chyba?
Naty Štefková Žúreková
3. júna 2019 @ 17:24
Zdrasvím, Katyka, ak má pleseň, treba zahodiť.