Ako preložiť chlieb do rúry?
Keď vyklopíme prekvasené cesto chlebíka na papier na pečenie, niekedy sa nám ťažko- najmä pri väčších a redších cestách- prenáša do rúry. A nakoľko kváskový chlebík potrebujeme šupnúť do rúry rýchlo, aby nám teplota v rúre neklesla, používam malý zlepšovák.
Pred tým, ako cesto vyklopím na papier na pečenie, dám papier na tenkú drevenú lopatu na pizzu. Táto lopata (lopár) je šikovný, lebo má o trochu dlhšiu rúčku, za ktorú sa dá lopata dobre chytiť. Potom už len vyklopíme cesto a zošuchneme do rúry spolu aj s papierom na pečenie.
Lopatu na pizzu dostať kúpiť za pár eur v dobrých domácich potrebách alebo v rôznych eshopoch. Okrem pečenia chlebíku sa nám lopata na pizzu doma zíde aj pri pečení kváskovej pizze 🙂
Lenka
24. októbra 2017 @ 19:26
Prosim vas, ako je to s tym papierom na pecenie? Preslo mi rukami vela znaciek, vratane nejakej eko kompostovatelnej, ale vsetky mali spolocne, ze sa maju pouzivat pri max. 220° (podla navodu na obale). Predpokladam, ze to je kvoli silikonovej vrstve na papieri, ale to je len moj odhad. Ako teda? Existuje papier na pecenie, co by bol v tych teplotach bezpecny? Lebo stravit cas pecenim zdraveho chleba a potom to na zaver pokazit zvyskami z papieru na pecenie…nic moc. Zatial to riesim tak, ze na tu chvilu proste vyberiem plech z rury a chleib z osatky vyklopim rovno nan, ale ideal to nie je. Vdaka za odpoved!