Recept: Lenkine linecké koláčiky z kvásku
Naša čitateľka Lenka Göndörová a jej rodinka milujú linecké koláčiky. Ale ako správna milovníčka pečenia s kváskom upravila svoj domáci recept na kváskový. A tak vznikla obdoba Lineckých: Lenkine linecké koláčiky.
Niekto by mohol namietať, že originálne linecké koláčiky majú presné zloženie cesta (len múka, práškový cukor, maslo, žĺtka a citrónová šťava) a s kváskom to už nie sú „linecké“. Áno, je to pravda. Aj preto ich voláme Lenkine linecké koláčiky z kvásku. Lebo chutia a vyzerajú ako linecké, len kvások v nich odviedol pre naše zdravie dobrú prácu.
Postup:
Všetky suroviny dáme do misky a vypracujeme tuhé cesto. Keď je hotové, zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme cez noc do chladničky.
Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme tak cca 5mm hrúbku. Vykrajujeme rôzne tvary, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na jeden plech je dobré dať tvary približne rovnakej veľkosti. Pečieme pri teplote 180C cca 5 až 7 minút, až kým začnú chytať zlatistú farbu.
Keď sú upečené a vychladnuté, zlepujeme vždy dve kolieska domácim džemom a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť.
Kváskovanie v TV Markíza - Kváskovanie
7. novembra 2017 @ 12:44
[…] linecké pečivo s kváskom […]