Televízia Kváskovanie

Televízia Kváskovanie je tu pre vás, ktorí už kváskujete alebo pre všetkých, ktorí chcete začať kváskovať. Naučíme vás ako kváskovať, ako upiecť kváskový chlieb a aj kváskový bezlepkový chlieb. Poradíme vám, pomôžeme a prezradíme…

Aký je rozdiel medzi kváskom a kvasnicami = droždím

Chceli by ste vedieť, aký je rozdiel medzi kváskom a kvasnicami = droždím? Ak áno, tak toto video je presne pre Vás.

Ako miesiť PŠENIČNÝ kváskový chlieb

Každý domáci pekár túži po tom, aby získal krásny nadýchaný kváskový chlieb. No ako miesiť pšeničný kváskový chlieb tak, aby bol výsledok dokonalý?

Ako miesiť RAŽNÝ kváskový chlieb

Kváskový chlieb z ražnej múky sa miesi úplne inak než chlieb zo pšeničnej múky. Viete ako?

Ako prikrmovať kvások

Ako spoznáme, že je kvások hladný a že je potrebné ho prikŕmiť? V tomto videu si ukážeme celý postup, ako prikrmovať ražný kvások a ako prikrmovať bezlepkový kvások. Takisto si povieme, koľko po dokŕmení vydrží v chladničke.

Aká je správna hustota kvásku

Existuje správna hustota kvásku? Je lepšie mať redší alebo hustejší kvások a aký je v tom rozdiel? Ako často je potrebné sa starať o riedky kvások a ako často o hustejší kvások, to všetko sa dozviete v tomto videu.

7 tipov ako zapliesť cesto

Pečiete doma stále dookola stále tie isté rožky alebo žemle? A čo tak dopriať sebe i rodine zmenu a upliesť z toho istého cesta iné tvary? Inšpirujte sa videom. Prinášame vám 7 tipov ako zapliesť cesto.

Ako rozpoznať správne vykvasený štartér

Vedieť rozpoznať správne vykvasený štartér, je jedným z kľúčových momentov pre úspešnosť kváskovania. Jedine ak máme správne vykvasený štartér, podarí sa nám upiecť krásny nadýchaný chlebík. Ako konkrétne spoznáme, kedy je štartér ešte málo vykvasený, kedy je až príliš prekvasený a ako spoznáme ten správny čas?

Ako zachrániť prekvasený štartér

Prekvasený štartér nám môže spôsobiť, že sa nám nevydarí chlieb taký, aký by sme chceli. Spoznáme ho jednoducho, ak vieme, čo si všímať. Ako zachrániť prekvasený štartér?

Ako ozdobne narezať chlieb

Ako ozdobne narezať chlieb a čo k tomu potrebujeme? Pozrite si v tomto videu. Naviac vám prezradíme super tip, vďaka ktorému sa vám bude narezávať cesto oveľa lepšie.

Čo s prekvaseným chlebom

Čo urobiť, keď nám cesto v ošatke prekvasí? Ako zachrániť prekvasené cesto na chlieb? Tajomstvo vám odhalíme v tomto videu.

Ako prekladať cesto

V kváskových receptoch častokrát nájdete výraz “cesto v mise poprekladajte”. Čo to znamená? Ako prekladať cesto? Naučíme vás to v tomto videu.

Čo s prekvaseným cestom

Niekedy sa nám stane, že nám cesto pri finálnom kvasení v ošatke prekvasí až priveľmi. Čo s ním? Prinášame vám jeden tip, ako prekvasené cesto zúžitkovať.

Ako vytvarovať ražný chlieb

Pšeničné cesto a ražné cesto na chlieb. Vyzerajú odlišne, postup pri miesení majú iný a inak sa aj tvarujú. Preto sa spolu v tomto videu pozrime na to, ako vytvarovať ražný chlieb.

Výbava domáceho pekára - základná

Rozmýšľate, že sa pustíte do kváskovania, no neviete, či máte doma všetko potrebné na začatie? Začínajúci domáci pekár potrebuje mať doma len niekoľko základných vecí, ktoré bežne mávame doma. Ktoré to sú?

Nie je múka ako múka - Tajomstvá mlyna - časť 1.

Na základe mnohoročných skúseností sme zistili, že nie je zrnko ako zrnko, nie je mlyn ako mlyn a nie je múka ako múka. Preto sme pre vás pripravili sériu videí, v ktorých vám odhalíme celú premenu obilia z polí až na múku v našich kuchyniach.

Výbava domáceho pekára - pokročilá

Chytilo vás kváskovanie za srdce a chcete si pečenie uľahčiť? Tu je zopár tipov na pomôcky pre pokročilých domácich pekárov.

Recept na BRYNDZOVÉ HALUŠKY s kváskom

Bryndzové halušky sú slovenským národným jedlom. Pripravujú sa zo zemiakov, múky, bryndze a slaniny. No keď doprajeme múke v nich, aby ju spracoval kvások, získame nielen chutné jedlo, no i omnoho stráviteľnejšie.

Recept Bezlepkový kváskový chlieb

V tomto videu si ukážeme, ako sa pečie kváskový bezlepkový chlieb. Naučíme vás výborný a pritom veľmi ľahký recept na bezlepkový chlieb z kvásku. Recept je z jednodruhových bezlepkových múk.