Múky na kváskovanie- kde sú dostupné?
Pomôž nám nájsť obchody po Slovensku, >>>kde všade sú dostupné najlepšie múky na kváskovanie aj bežné pečenie od Mlyn Trenčan z rady „na kváskovanie aj bežné pečenie“ a ako odmenu máme pre Teba 3x 20 kíl múky.
Pomôž nám nájsť obchody po Slovensku, >>>kde všade sú dostupné najlepšie múky na kváskovanie aj bežné pečenie od Mlyn Trenčan z rady „na kváskovanie aj bežné pečenie“ a ako odmenu máme pre Teba 3x 20 kíl múky.
Predstav si tú vôňu.Čerstvý chlieb, ktorý si sama pripravila, práve vychádza z rúry. Tvoje ruky vytvorili niečo úžasné – chrumkavý bochník plný lásky a starostlivosti pre tvojich najbližších. A teraz si predstav, že môžeš získať zásobu tej najlepšej múky na pečenie – úplne ľahko! Poď do našej veľkonočnej súťaže a vyhraj 20 kg prémiovej múky na […]
Vo februári 2023 vyšli v slovenských médiách správy, že eurokomisia schválila hmyz ako zložku potravín. Vlna znepokojenia zavládla aj na Slovensku. Obavy z kvality potravín nestihli ani utíchnuť a už vyšla na verejnosť ďalšia informácia o pšenici z Ukrajiny. Chápeme verejnosť, že na základe týchto informácií zostala zaskočená a že ľudia si začali dávať otázku: […]
Vyhliadli ste si perfektne vyzerajúci kváskový recept a už sa vám zbiehajú naň slinky. No po prečítaní si surovín v recepte zistíte, že vám chýbajú niektoré konkrétne múky. Pokiaľ ste skôr domáci pekár=začiatočník, tak vám v danej chvíli možno napadajú otázky typu: V recepte je v štartéri napísaná napríklad ražná chlebová múka. Môžem namiesto nej […]
Pomôž ako vieš. To platí aj v týchto dňoch, keď zúri vojna na Ukrajine a veľmi veľa žien a detí práve z Ukrajiny prúdi k nám na Slovensko. Najmä na východné Slovensko. Prichádzajú sem k nám len s pár vecami. Nemajú čo jesť, čo si poriadne obliecť. Našťastie na Slovensku je veľmi veľa ľudí, ktorí […]
Keď Mlyn Trenčan oslovil Kváskovanie, Naty a Danielu, s predstavou vysoko kvalitných slovenských múk, ktoré budú vhodné na prípravu kváskového chleba, pečiva či koláčov, potešili sme sa. Svitla nám nádej, že kváskovanie bude pre každého dostupnejšie, jednoduchšie, úspešné a z kvalitných múk, na ktoré sa všetci môžeme pri kváskovaní spoľahnúť. A teraz nastal čas, keď […]
Múka je jednou zo základných potravín, ktorú zvykneme bežne kupovať a používame ju skoro každý deň. Teda ak sa zvykneme stravovať doma. A tak či už nakupujeme skôr pšeničnú múku, špaldovú, ražnú, či bezlepkové, je dobré niektoré veci o nich vedieť. Lebo tak ako aj pri iných potravinách, aj pri múkach je dobré všímať si […]
Kváskovanie vyvinulo v spolupráci s Mlynom Trenčan múky, ktoré spĺňajú tie najvyššie kritériá pre úspešné kváskovanie. Po našich mnohých testovaniach, doľadovaniach kvality a skúškach pečenia sa múky dostávajú postupne na pulty obchodov, blízko k vašim domovom. Niekomu môže napadnúť dôležitá otázka, prečo je v edícii múk Kváskovanie práve 5 druhov a na čo sú jednotlivé druhy vhodné. Exkluzívna edícia 5 múk Kváskovanie V prvom rade sme chceli dať Slovensku […]
Vyzerá to ako kilo, no nie je to kilo. Čo je to? No predsa múka. Nie je kilo ako kilo To vážne? Áno. Keď sa zahľadíme v našich obchodoch na balíčky múky, ktoré sú uložené v regáloch vedľa seba a vyzerajú skoro všetky približne rovnako veľké, predpokladáme, že majú aj rovnakú gramáž. A tak automaticky […]
Na vaše otázky odpovedá Ing. Ervín Ďurka, majiteľ MLYN TRENČAN spol. s r.o. Je to len klasická múka z Mlynu Trenčan zabalená do iného obalu, alebo ste s Naty a Danielou múky na kváskovanie dolaďovali podľa ich požiadaviek? Múky na kváskovanie sa dolaďovali a skúšali bezmála 1 rok, kde Naty a Daniela si pravidelne brali vzorky a kváskovali. Všetky výhrady a poznatky […]
Ak kváskujete, tak nám určite dáte za pravdu, že otázka kvality múky je pre prácu s kváskovým cestom kľúčová. Pravdepodobne ste pri pečení už zistili, že nie je múka ako múka. S jednou sa vám ten istý recept úžasne vydaril, no s inou múkou žiaľ nie.
Stále vám tu na blogu a vo Facebook skupinách Kváskovanie a Kváskové pečenie hovoríme, že nie je múka ako múka. Podľa názvu taká istá múka od jedného výrobcu sa správa v recepte odlišne, ako taká istá múka od iného výrobcu. Dve „rovnaké“ múky a iný výsledok. Nie horší alebo lepší, jednoducho len iný. Aj preto sme sa rozhodli […]
Či už sme príležitostní pekári, ktorí si sem- tam niečo upečú, alebo sme úplne oslobodení od pekární a všetko múčne si pečieme sami doma, môže sa stať, že máme niektorej múky málo. Vtedy nám ako prvé napadne doplniť chýbajúcu múku iným druhom múky (pšeničnú vymeniť za špaldovú a podobne), alebo len iným typom múky (hladkú vymeniť za celozrnnú, či […]
V dnešnej dobe plnej alergií a intolerancií sa rozhodneme častokrát aj dobrovoľne, že sa vzdáme niektorých potravín. Niektorým príde ľúto zvierat, a tak sa stanú vegetariánmi. Niektorí sú presvedčení o škodlivosti mlieka pre ľudský organizmus, a preto vylúčia mliečne potraviny. Iní zasa nechcú telo zahlcovať lepkom, a tak vyradia múčne jedlá obsahujúce lepok. Pozrime sa […]
Aj Vy by ste radi nahradili vo varení a pečení bielu múku za nejakú zdravšiu alternatívu? Ale neviete, za akú a v čom sú tie ostatné múky zdravšie? Povieme sa o tom v sérii článkoch „Čím nahradiť bielu múku“. Dnes sa pozrieme na 10 dôvodov, prečo zaradiť špaldovú múku do svojho jedálnička: Aký je rozdiel medzi špaldovou múkou […]
V obchodných reťazcoch nájdeme múky od rôznych výrobcov. V bio obchodoch kúpime múku bez toľkej záťaže postrekov, čiže v bio kvalite. V poslednej dobe rozmachu domáceho pečenia chleba ponúkajú už aj samotné mlyny odber priamo od nich, a tak vidina kvality v múke je nám bližšia. Ako si vybrať? Ako na to reaguje kvások? Pozrime sa na to […]