Konferencia Deň chleba s kváskovaním 2019
Najväčšie stretnutie kváskovačov na slovensku. Budeš tam aj ty?
Aj vy máte radi stretávať sa s ľuďmi naživo, nielen cez počítač? Porozprávať sa s nimi a zažiť spoločný čas? Aj my. Aj preto sme pre vás prichystali niečo výnimočné, kde sa budeme môcť lepšie navzájom spoznať. A nielen to. Bude to deň, keď sa niečo nové a odborné o kváskovaní dozviete, čokoľvek sa popýtate, zasúťažíte si, pochutnáte si a ešte aj vyhráte super ceny. Čo vy nato?
Konferencia Deň chleba s kváskovaním
Pri príležitosti Svetového dňa chleba si urobíme čas vzájomne na seba.
12. október 2019 bude náš spoločný čas
Živá akcia: Konferencia Deň chleba s kváskovanímň
v Senci Hotel Senec****
Pozvali sme pre vás ODBORNÍKOV na slovo vzatých, aby sa podelili o svoje odborné vedomosti a skúsenosti. Na konferenciu naše pozvanie prijali:
- RNDr. Barbara Sviežená, PhD.– akreditovaná nutričná poradkyňa s medzinárodnými skúsenosťami, ktorá získala vrámci svojho projektu ocenenie Ig Nobel Prize. Je spoluzakladateľkou Inštitútu zdravého života a venuje sa ľuďom trpiacim poruchami príjmu potravy. Je odborným garantom mnohých projektov. https://vyzivapreteba.sk/
- Ing. Marián Tokár, PhD. – vedecko výskumný pracovník, ktorý pracoval na Fakulte biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre. Vrámci svojich projektov sa venoval spracovaniu obilia a výrobkom z múky. Je profesionálne uznávaným porotcom mnohých súťažných degustácií chlebov a pekárenských výrobkov.
- Ing. Ervín Ďurka – majiteľ Mlynu Trenčan. Stojí na čele tohto slovenského mlynu, ktorý založil a vybudoval jeho otec. I preto si Mlyn Trenčan zakladá na slovenskej kvalite a úcte k tradíciám.
A samozrejme prítomné budeme aj my dve, autorky kníh Kváskovanie:
Ing. Daniela Rau– absolventka potravinárskeho odboru na Chemickotechnologickej fakulte STU. Bloggerka, autorka a vydavateľka kníh nielen o zdravej výžive.
Naty Žúreková Štefková – bloggerka roka 2018 v kategórii Food. Výživová poradkyňa a športová dietologička, študentka odboru pekár.
No okrem toho, že sa na konferencii dozvieme veľa odborných i praktických vedomostí o zdravej výžive a kváskovaní, bude na konferencii Deň chleba i dobrá zábava, veeeľa zábavy. 🙂 A aj super súťaž.
Súťaž Najlepší kváskový chlieb roka 2019
Rokom 2019 štartujeme súťaž o NAJLEPŠÍ KVÁSKOVÝ CHLIEB ROKA
Kto získa tento titul v roku 2019? Možno aj VY. Do súťaže sa totižto môže prihlásiť každý domáci pekár, ktorý pečie s kváskom. Hodnotiť sa bude: vonkajší vzhľad, chuť, textúra kôrky i striedky, vôňa chleba.
KAŽDÝ zo súťažiacich získa odmenu a PRVÍ TRAJA víťazi získajú krásne a naozaj hodnotné ceny.
Cena prihlásenia svojho chleba do súťaže je symbolických 9 €. Počet súťažiacich je obmedzený, preto doporučujeme prihlásiť sa hneď teraz (viď prihláška dole).
STAŇ SA AJ TY KRSTNOU MAMOU / KRSTNÝM OTCOM
PARÁDNA TOMBOLA
Všetky vstupenky budú automaticky zaradené do tomboly, v ktorej sú nádherné ceny. A tak nielenže každý z účastníkov bude odchádzať s malým darčekom, ale naviac ešte môže vyhrať niečo aj v tombole (kuchynské spotrebiče, knihy, praktické pomôcky do kuchyne a podobne).
Program konferencie
Registrácia od 14:30 hod. Začiatok od 15:00 hod.
- prednášky a rozhovory s odborníkmi v oblasti stravovania, mlynárstva, pekárstva a kváskovania
- súťaž Najlepší kváskový chlieb roka 2019
- ochutnávka kváskových chlebov
- krst knihy Kváskovanie 3 – Čarujeme s kváskom
- tombola, do ktorej bude automaticky zaradená každá jedna vstupenka
- voľná zábava (rozhovory, fotenie, otázky a odpovede)
Predpokladaný koniec: 20:00 hod
Poznámky:
- Pozvite kamošky, kolegyne, kolegov, či susedky a príďte si užiť deň odborných informácií a aj zábavy. Príďte radšej bez detí a rodiny resp. tak, aby ste si tento deň s radosťou a v pohode užili. (TIP: Oproti hotelu Senec sa hneď nachádza Aquapark.)
- Vstupenka na konferenciu vám príde do emailu po jej úhrade. Je potrebné ju mať pri príchode na konferenciu (v elektronickej forme alebo vytlačenej).
- Všetky ostatné podrobné inštrukcie dostanú prihlásení účastníci do emailu niekoľko dní pred konferenciou.
Vybavili sme pre vás
Ak ste z inej časti Slovenska, v Hoteli Senec**** sme vám vybavili špeciálnu zľavu na ubytovanie -10%. Zľava platí na ubytovanie platí aj na viacdňový pobyt. V cene ubytovania sú aj raňajky a vstup aj do relaxačného bazéna v hoteli. Pri rezervácii ubytovania na recepcii hotela stačí napísať/povedať heslo: kváskovanie.
PRIHLÁŠKA
Pozor: počet miest v sále je obmedzený. Preto doporučujeme zakúpiť si vstupenku čo najskôr.
Vstupenka na konferenciu je aktuálne za zľavnenú symbolickú cenu 19 € (pôvodná cena: 24 €). Zaistite si miesto ešte dnes. Cena sa bude postupne zvyšovať.
V cene vstupenky je zahrnuté:
- vstup na konferenciu
- rozhovory a prednášky s odborníkmi
- občerstvenie počas celej konferencie
- ochutnávka súťažných chlebov
- pitný režim
- káva alebo čaj
- zaradenie do hodnotnej tomboly
- aktívna účasť na krste knihy
- darček pre každého účastníka
Okrem toho všetkého spoznáte aj množstvo priateľov, s ktorými ste doposiaľ komunikovali len cez počítač.
Kúpou vstupenky urobíte dobrý skutok
Konferencia je robená so zámerom spojiť ľudí, ktorých spája kváskovanie, hodnota rodiny a zdravia. I preto sme sa rozhodli, že všetky peniažky zo vstupného, ktoré zostanú po odpočítaní nákladov na zrealizovanie konferencie, darujeme chorým deťom v nemocnici. A tak vďaka všetkým ľuďom, ktorí prídete na konferenciu, sa nám snáď podarí urobiť dobrý skutok a vyčariť úsmev na tvárach chorých detí. Po ukončení konferencie dáme verejne presne vedieť, aká suma a presne kam poputuje.
ĎAKUJEME.
S úctou, Naty a Daniela
Martinka
29. septembra 2019 @ 16:52
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či nie je možné prihlásiť sa do súťaže aj s bezlepkovým cirokovým kváskom 🙂
Daniela Rau
30. septembra 2019 @ 7:29
Dobrý deň Martinka, tento 1.ročník sme dali len chlebíky z ražného kvásku, no v budúcnosti uvažujeme nad viacerými kategóriami. No každopádne, radi vás uvidíme naživo aj tento rok 🙂
Martinka
30. septembra 2019 @ 11:40
Ďakujem za odpoveď 🙂 budem držať palce všetkým tohtoročným súťažiacim a budem dúfať, že budúci rok bude aj kategória bezlepkového kváskového chlebíka! 😀
elena
30. septembra 2019 @ 18:18
Dobry den,
chcela by som sa spytat na moznost odberu bezlepkoveho kvasku. Som z Bratislavy,
Vdaka za odpoved
Elena
Daniela Rau
6. októbra 2019 @ 21:30
Elenka, napíš do našej skupiny Kváskové pečenie. Tam je veľa ľudí z Bratislavy, ktorí sa radi podelia.
Barbora
4. októbra 2019 @ 16:40
Dobry den, chcem sa spytat, ci je mozne sutazit aj s recepturou, v ktorej je jacmenny slad? Dakujem 🙂
Daniela Rau
6. októbra 2019 @ 21:29
Áno, Barborka.
Barbora
6. októbra 2019 @ 12:53
Dobry den, chcem sa spytat, ci je mozne zapojit sa do sutaze s recepturou, v ktorej je jacmenny slad alebo pivo. Dakujem :).
Daniela Rau
6. októbra 2019 @ 21:29
Áno, Barborka. Podmienkou je len to, aby bol z kvásku a nebolo pridané iné kypridlo (lievito madre, prášok do pečiva, droždie atď). Akékoľvek suroviny (semienka, rôzne tekutiny / kefír, pivo, korenia atď) sú povolené.
Barbora
7. októbra 2019 @ 22:47
Super. Ďakujem za obe odpovede :).