Kváskovanie s Teleráne
Na deň dobrých skutkov 28.11.2023 v utorok sme začali spolu v Teleráno na Markíze deň. Že to bolo nádherne voňavé, ale aj zábavné ráno, to ste nám písali aj vy po skončení vysielania. Naty ako certifikovaná pekárka prijala pozvanie a ukázala rôzne tipy a triky pre pečivo.
Domáce pečenie
Už od nedele večera sa Naty pripravovala na živé utorkové vysielanie Telerána na Markíze, kde ju pozvali z produkcie ako certifikovaného pekára, odborníka na kváskovanie. Témou bolo pečivo.
Venovali sme sa otázkam:
- Je možné si urobiť doma svoje pečivo?
- Je to náročné?
- Čo urobiť, aby bolo nadýchané?
- Ako tvarovať pečivo?
- A je vôbec možné použiť ražný kvások a z neho urobiť cesto na vláčne, mäkké, nadýchané rožky?
Pečenie v Teleráne
Naty ukázala na kameru sladké aj slané pečivo. Zo sladkého pečiva lupačky. Moderátorom Romanovi a Lenke prezradila fígeľ jej starej mamy, ako ich zvykla piecť, aby boli nádherne nadýchané, mäkké, a zároveň krásne mahagónovo vyfarbené.
V slanom pečive ukázala Naty moderátorom, hosťom aj divákom, ako jednoducho tvarovať domáce rožky, kaiserky, zapletanky.
Moderátori si to aj sami vyskúšali a odporúčame vám pozrieť si záznam z relácie zo dňa 28.11., kde je krásne zachytené, ako emotívne reagovala moderátorka Lenka Šóošová na svoj vytvarovaný rožok.
Kváskovanie v Teleráno archív
Ak ste nestihli pozerať Teleráno naživo, jeho záznam je uložený v archíve. Pozrite si aj vy a načerpajte užitočné rady, ako piecť domáce pečivo z kvásku jednoducho a s radsťou tak, aby bolo mäkké a nadýchané.
Ďakujeme štábu TV Markíza za pozvanie a dôveru odovzdať kvalitné informácie divákom Telerána. Tešíme sa niekedy nabudúce.
S láskou a úctou k tradíciám,
Daniela a Naty