Kvásková poradňa naživo v Teleráne
Pri príležitosti vydania novej knihy „Kváskovanie 3 – Čarujeme s kváskom“ sme dostali pozvanie prísť ukázať niektoré recepty na obrazovky TV Markíza. Varili sme a piekli kváskovo. A nielen to. Počas vysielania v Teleráne naživo prebiehala kvásková poradňa. Aké otázky ste nám telefonovali a čo sme piekli?
Kváskové recepty v Teleráne
Počas vysielania Telerána 22.10.2019 sme si pre vás pripravili pestrý program. Daniela pripravovala v kuchyni kváskové dobroty, ktoré rozvoňali celé štúdio.
Francúzsky chlieb
Hneď ráno sme dali piecť do rúry Francúzsky chlieb. Je výstižný svojou extra chrumkavou kôrkou, nadýchanou a jemnou striedkou a prekvapením v podobe orestovanej slaninky v ceste. Hmmm, je to hotová senzácia chute. Upečený chlieb je výborný zjesť aj len tak samotný. Ponúkali sme ho hosťom so smotanovou nátierkou a zeleninou. Bisťu, to boli raňajky ako pre francúzskeho kráľa. 🙂
Bostonské donuty a Škoricové hniezda
Komu sa žiadalo sladké, pripravili sme preňho nie jeden, ale hneď dva recepty z novej knihy Kváskovanie 3 – Čarujeme s kváskom. Bostonské donuty zo strany 236 zmizli po vypnutí kamier tak rýchlo, že sme ani my dve nestihli ochutnať. No podľa rýchlosti zjedenia usudzujeme, že hosťom Telerána a štábu veľmi chutili. 🙂
Zároveň sme pripravili Škoricové hniezda zo strany 196. S cestom sa výborne a jednoducho pracuje a po upečení sú hniezda páperovo jemné a mäkučké.
Hádajte, stihli sme z nich ochutnať? Správne tipujete, vôbec. 🙂 Zjedli sa rýchlosťou blesku. A to je pre nás veľkou cťou.
Chlieb Leopard
Na záver sme chceli z receptov knihy ukázať divákom pri obrazovkách, ako sa pripravuje efektný chlieb zvaný Leopard, ktorý nájdete v knihe „Kváskovanie 3 – Čarujeme s kváskom“ na strane 274. Je to nadýchaný, mäkučký chlieb toastového typu, pripravený pomocou talianskeho tuhého pšeničného kvásku (lievito madre). Každého zaujal výnimočný dizajn striedky, ktorá vyzerá ako srsť leoparda. Počas Telerána sme ukázali, ako tento výnimočný dizajn dosiahnuť.
Okrem receptov kvásková poradňa
Počas celého televízneho prenosu bolo možné zatelefonovať priamo do štúdia a spýtať sa Naty ohľadom kváskovania to, čo vás trápi, s čím potrebujete poradiť. Alebo sa len podeliť o radosť z vydareného kváskového pečenia.
Naty zodpovedala na veľa telefonátov, čomu sa veľmi tešíme. Pre nás je to znak toho, že vás kváskovanie zaujíma, baví a chcete sa v domácej príprave chleba, pečiva a koláčov zlepšovať.
Viaceré telefonáty boli od úplných začiatočníkov, resp. tých, ktorí o kváskovaní počuli prvýkrát, až počas nášho vysielania.
V celorannej súťaži bolo možné vyhrať knihu a veríme, že víťazku naša kniha potešila.
Je nám cťou, že sme mohli opäť prísť do Telerána a byť súčasťou tak skvelého formátu. A veríme, že sme viacerých z vás navnadili k vyskúšaniu nových parádnych receptov.
Tešíme sa niekedy nabudúce.
Daniela a Naty
P.S.: Nestihli ste Teleráno pozerať? Celý záznam z relácie si môžete pozrieť TU.