Kváskovanie na obrazovkách Telerána
Ako lepšie začať deň, než rozvoňať celý dom čerstvo upečeným chlebom? Ešte keď je to pondelok, predpoklad celého dobrého týždňa je na obzore. A tak sme sa ocitli v pondelok 16.9.2019 v kuchyni Telerána na Markíze a rozvoňali sme tam celé štúdio kváskovými dobrotami. Čo sme z kvásku vykúzlili? Poďte sa pozrieť s nami, ako to vyzeralo, keď bolo kváskovanie na obrazovkách Telerána.
Pre všetkých kváskujúcich sme si pripravili trik, ako ozdobiť chlieb. V samostatnom vstupe sme si ukázali, ako naniesť cesto pekný obrázok a poradili sme triky, ako pracovať so žiletkou pri narezávaní, t.j. ozdobovaní cesta.
Použili sme recept na pšenično – ražný kváskový chlieb, na ktorom sa narezávanie veľmi dobre aplikuje.
Chlebík sme upiekli, pretože bol pripravený ku kváskovej polievka- Ragú polievka s estragónom.
Áno, aj polievka môže byť kvásková. Namiesto klasického, dobre poznaného zahustenia múkou, sme zahustili polievku kváskom a vznikla tak úžasne lahodná a sýta polievka, ktorá zahreje a poteší aj telo aj dušu.
Recept na Ragú polievku s estragónom nájdete v knihe Kváskovanie 2 – Poklady z vašich kuchýň, str. 236
Muffiny, ako sladký začiatok dňa alebo tip na desiatu do školy? To jednoznačne patrí tiež do kváskovania. Pripravili sme jednoduché, no za to veľmi svieže Záhradníkove muffiny, ktoré mizli z taniera doslova spred kamery.
Recept na Záhradníkove muffiny nájdete v knihe Kváskovanie 3 – Čarujeme s kváskom, str. 192
Indické pikantné ružičky bol ďalší recept, ktorým sme zaujali účinkujúcich Telerána. Voňavé, lahodné, luxusne vyzerajúce cesto, ktoré v sebe skrýva jemne pikantnú plnku.
Recept na Indické pikantné ružičky nájdete v knihe Kváskovanie 3 – Čarujeme s kváskom, str.174
Ku chlebíku sme pripravili ešte dve nátierky- z tekvice hokaidó a tvarohovú.
Všetky kváskové dobroty zmizli veľmi rýchlo, hostia si pochvaľovali a my sme boli spokojné, že sme mohli ulahodiť kvalitnými a chutnými raňajkami celému štábu a hosťom Telerána.
Záznam celého Telerána nájdete v archíve TV Markíza. Stačí klik TU.