Kváskovanie v Grand Hoteli Riverpark s Jarom Židekom
Aj mastri kuchári sa od nás učia kváskovať.
Na zasvätenie do tajomstva kváskovania si zavolal Naty Žúrekovú Štefkovú majster kuchár Peter Duranský, ktorý je head chef v Medusa restaurant & club vo Viedni. Keď sa o tom dozvedel Jaroslav Žídek, známy český šéfkuchár pôsobiaci na Slovensku, na kurze chcel bezpodmienečne takisto byť. A tak sa zrazu kuchyňa v Grand Hotel River Park naplnila kulinárskymi znalcami, ktorí si pod naším dohľadom rozšírili obzory prípravy chleba a pečiva pomocou kvásku.
Nakuknime spolu, ako kurz prebiehal:
Krátky rozhovor s Naty Žúrekovou Štefkovou:
R: Mala si trému?
Naty: Nie, vôbec. Ja som stresovala z toho, kde tam budem parkovať 🙂
R: Podľa fotky vidieť značný výškový rozdiel. Ty si Naty taká maličká, alebo oni takí veľkí chlapi?
Naty: Ja nie som malá. To oni sú takí vysokí.
R: Aký bol kurz?
Naty: Perfektný. Bolo vidno, že sa rozprávam s ľuďmi, ktorí sú z „fachu“. Niektoré ich otázky boli zložitejšie, postavené na vedeckom pochopení kvásku.
R: A čo nejaké pikošky?
Naty: Pánovi Duranskému odtiahli auto. Chvíľu sme sa smiali a tipovali, ktoré autá budú ešte chýbať.
Tešíme sa, že kvalitný chlieb plný chute bude ponúkaný aj hosťom v TOP hoteloch. Sen Naty napreduje: „Kvások do každej domácnosti.“