2 komentáre

  1. 4 tipy čo s kváskom počas dovolenky - Kváskovanie
    29. júna 2017 @ 22:31

    […] Vysušenie kvásku je praktický spôsob konzervovania. Aktívny kvások sa rozotrie do čo najtenšej vrstvy a nechá sa vysušiť. Následne sa už len zoškrabne v podobe prášku do vzduchotesného vrecúška alebo uzatvárateľnej nádobky a skladuje sa na suchom a tmavom mieste. Takto vydrží až rok. Kvások uvedieme naspäť do aktivity jednoducho: usušený kvások presypeme do misky, zalejeme trochou mierne vlažnej vody. Jeho konzistencia má byť ako cesto na lievance. Takto necháme kvások aspoň 30 minút na linke prebudiť. Následne ho dokŕmime 1PL múky a 1PL vody, premiešame, prekryjeme vrecúškom alebo potravinovou fóliou a necháme pri izbovej teplote 9-12 hodín. Potom môžeme odobrať do štartéra a pripraviť si tak opäť chutný chlieb plný zdravia. Podrobný návod „Ako na vysušiť kvások“ aj s fotopostupom nájdete tu. […]

    Reply

  2. Lenka
    1. októbra 2017 @ 23:48

    Dobrý deň, možno to už bolo niekde napísané, neviem , ale ak môžem poradím malú vychytávku – nakoľko sa mi na plechu zoškrabával kvások zle (je z toho bordel, plech sa môže poškrabať, dosť dlho to trvá išlo to ťažko aspoň mne) tak je to super natrieť na papier na pečenie a keď to úplne vyschne tak ten papier len nad miskou pokrčíte a ono to zíde úplne samé začne sa olupovať a už tomu stačí iba trošku pomôcť pohybom papiera.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *