15 komentárov

  1. LUMA
    2. apríla 2017 @ 11:02

    Dobrý deň,

    chcela by som sa spýtať, či tento postup prevodu kvasnicového receptu na kváskový je rovnaký aj pri bezlepkových receptoch. Aké múky (myslím jednodruhové, nechcem používať škrobové zmesi) v tom prípade použiť? Napríklad na pizzu, kysnuté koláče.

    Ďakujem za odpoveď.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      3. apríla 2017 @ 14:56

      V tomto prípade je najlepšie ísť podľa osvedčených receptúr. Každá múka má svoje špecifiká, nedá sa napísať univerzálny vzorec.

      Reply

  2. Kváskové pečenie. Chlieb z ražnej múky - Recepty a príbehy z vinohradu
    28. júna 2017 @ 9:01

    […] si ešte jedno cesto, na makové buchty, pretože som chcela  jednou ranou vyskúšať hneď aj ako sa prevádza klasický recept s droždím na kváskové pečenie. A môj muž má rád makovník, no a makové buchty, to je skoro to […]

    Reply

  3. Iveta
    13. októbra 2018 @ 14:35

    Dobrý deň Naty chcela by som vás veľmi pekne poprosiť ci by ste mi nepomohly pre kvaskovat recept neviem si rady z mliekom vopred ďakujem Vreckové sendviče, na večeru, do školy, na výlety, do práce.
    Cesto:
    500g hl.múka
    500g polohrubá múka
    1 droždie
    1 čl cukor kryštál
    3 čl soľ
    300ml mlieko
    100ml rozpustené maslo
    1 vajíčko na potrerie

    Medzi pečivo:
    Šunka, syr, vajíčka, zelenina.

    V recepte nebolo písané ako veľké treba rozgúlať, iba hrúbka 5mm. Kruh potrieť olejom, preložiť na polovicu ,tiež potrieť a predložiť na ștvrťinku. cesto sa tak nezlepý a vytvoria sa kapsičky. Na budúce urobím menšie, ale hádam sa minú aj tieto??

    Reply

  4. Domi
    26. apríla 2020 @ 19:25

    Dobry den, da sa previest recept z drozdia aj na recept s pouzitim lievito madre?

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      28. apríla 2020 @ 19:03

      zdravím, áno, na 500g múky treba 150g LM.Všetko dobré:)

      Reply

  5. Soňa
    29. apríla 2020 @ 6:14

    Dobrý deň,
    kysnutie trvá potom ako?? Tak ako pri kváskovaní, alebo ako pri droždí,ked použijem namiesto droždia kvások LM.
    Ďakujem

    Reply

    • ALENA
      30. apríla 2020 @ 15:54

      Naty prosím vás, keď chcem použiť LM co s tekutinami, ktoré by išli inak do rozkvasu pri raznom kvásku?

      Reply

      • Naty Štefková Žúreková
        4. mája 2020 @ 11:04

        pridať do receptu, Alenka 🙂 štartér je súčasťou receptu

        Reply

        • Lenka
          19. júna 2020 @ 17:11

          Dobrý deň, chcem sa opýtať štarter z LM robím tiež v takomto istom pomere? Ďakujem.

          Reply

  6. Lenka
    19. júna 2020 @ 17:18

    Dobrý deň, štartér z LM robím rovnako?

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      21. júna 2020 @ 16:16

      Zdravím, ak postupujete s lm ako s rk, tak áno, len s tým rozdielom, že namiesto 1 PL rk dávate 2 pl lm.
      Nech sa darí 🙂

      Reply

  7. Veronika
    30. januára 2021 @ 21:18

    Dobrý deň, zaujímalo by ma, či aj recept s kypriacim práškom sa dá podobne prerobiť na kváskový. Ďakujem.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      1. februára 2021 @ 10:08

      Dobrý deň, Veronika, áno, je to možné, ide to. Cestá týchto receptov sú však náchylnejšie na zdrcnutie, treba si dávať pozor. Nech sa darí 🙂

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *