4 komentáre

  1. alica
    6. júna 2019 @ 21:35

    Ahoj, chcem sa spýtať prečo mi padne cesto? chlieb peciem v silikonovej nádobe a tu mi posledné 2razy padlo pri presune do rúry.
    Ďakujem za odpoveď

    Reply

    • Daniela Rau
      10. júna 2019 @ 15:27

      Ahoj, Alica, pri prenose do rúry ti cesto pravdepodobne „vyfučí“ z dôvodu prekvasenia. Vtedy je v cesta laicky povedané až príliš veľa bubliniek, ktoré už lepková sieť nezvládne, potrhá sa a cesto „vyfučí“. Vyskúšaj nechať kvasiť trochu kratšie. Na YOu Tube Televízia Kváskovanie sme dávali video „Ako rozpoznať správne vykvasený chlieb“.

      Reply

  2. Jarka
    7. decembra 2019 @ 19:25

    Ahoj. Mne sa stalo,že som špaldový chlieb upiekla, veľmi nenarástol, ale keď vychladol klesol ešte viac.

    Reply

    • Daniela Rau
      12. decembra 2019 @ 16:16

      Jarka, pokiaľ cesto na chlieb kleslo po vyklopení z ošatky (z nádobe, v ktorej kvasilo), je to znakom, že cesto prekvasilo. Nabudúce treba nechať kvasiť kratšie. Držíme palce.

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *