Kurzy kváskovania- časť 3: Rožkovanie
Miluje vaša rodina nadýchané rožky, no v kváskovej verzii ich neviete urobiť nádherné, jemné a nadýchané? Príďte sa to naučiť na kváskový kurz „Rožkovanie“. Naty vám ukáže tipy a triky, ako upiecť dokonalé, nadýchané a vláčne kváskové rožky <3
Kurz „Rožkovanie“
Pre koho je kurz vhodný
Tento kurz je vhodný pre už kváskujúcich, ktorí prešli základným kurzom „Kváskovanie od A po Z“, alebo začali kváskovať podľa kníh Kváskovanie.
Na svoje si prídu aj tí, ktorí sú samouci, v kváskovaní sa im darí, no potrebujú vychytať „muchy“.
Ako prebieha kurz „Rožkovanie“?
- Každý si vyrobí svoje rožky.
- Z teórie preberáme podrobnosti o kváskovom rožkovaní. Rozoberáme jednotlivé suroviny obsiahnuté v ceste, ich dôležitosť v receptúre, účelnosť a kvalitu.
- Vysvetľujeme si a prakticky skúšame, ako spoznať správny čas jednotlivých fáz kváskovania a čo v prípade, že už sme niektorú fázu už prehnali.
- Učíme sa správne miesiť cesto.
- Učíme sa rožky správne tvarovať.
- S rožkami na plechu idú účastníci domov a rožky si upečú doma.
- Zodpovedáme si otázky, ktoré sú nám v kváskovaní nejasné.
- Na kurze je možnosť zakúpiť si pomôcky na kváskovanie.
- Možnosť zaradiť sa do privátnej skupiny na Facebooku, kde sú len účastnící kurzov, príp.ich kváskovači. To aby bolo zabezpečené, že ak sa spýtam nejakú otázku, dostanem viacero odpovedí, no rovnakých. To je rozdiel s inými skupinami a fórami, kde sa nový kváskujúci môže cítiť ako „boxovací mech“ (veľa odpovedí, ktoré sa môžu častokrát navzájom negovať).
- Možnosť priniesť si svoj kvások na kontrolu.
Čo si na kurz priniesť:
- Účastník si na kurz prinesie (okrem dobrej nálady) plech na pečenie a valček na cesto.
Čo si z kurzu odnesiete:
- Okrem tipov, trikov a rád aj vytvarované rožky na plechu, ktoré si po vykvasení doma upečiete.
Dĺžka trvania kurzu:
Pre zachovanie individuálneho prístupu je počet miest na kurze vždy limitovaný. Dĺžka kurzu je cca 2,5 hodiny.
Účastníci sú aj po skončení kurzu v spojení s lektorkou Naty. Otázky, ktoré im nenapadli počas kurzu, sa môžu spýtať, prípadne konzultovať s ňou problémy s kváskom a kváskovaním.
Kurzy sú veľmi obľúbené po celom Slovensku, kapacitne sa rýchlo napĺňajú. V prípade, že by ste sa chceli na kurz prihlásiť, alebo by ste chceli kurz darovať ako darček, stačí si vybrať z ponuky kurzov a prihlásiť sa mailom na kurzy@chutodnaty.sk
Čo hovoria na kurzy kváskovania s Naty samotní účastníci?
Zuzka:
„Ahoj Naty, musím ti napísať, ako sa mi začalo dariť od kurzu. Je to totálna zmena, samozrejme k lepšiemu, nieže by neboli predtým moje chleby jedlé, no teraz waw, som totálne unesená a tá nadýchanosť? To bolo to, čo mi chýbalo. Som rada, že som na kurz išla, fakt je lepšie to raz vidieť a cítiť cesto v rukách. Už nepoužívam robot, len ruky.
Naty, prosím ťa, rob naďalej to, čo robíš, si v to dobrá, šialene dobrá? A šír naďalej osvetu kváskovania. Som preštastná, že som na kváskovanie narazila a mám možnosť svojej rodine ponúknuť kvalitné jedlo?
S pozdravom Zuzka“
Alena:
„Bola som s dcérou na tvojom kurze a veľmi sa nám páčilo.
Mňa okrem kurzu samotného očarila aj tvoja živelná energia, zapálenie a nadšenie pre kváskovanie. Nadšenie a radosť z toho, čo robíš sa nedala prehliadnuť :).
Ja som nedávno odišla z práce a hľadám sama v sebe, čomu by som sa mohla venovať. Myslím, že hľadám takúto radosť zo života.
Ďakujem za životnú inšpiráciu.“
Okrem spomínaného kurzu pre pokročilých „Rožkovanie“ je v ponuke aj pokročilý kurz „Upeč si svoj chlieb“. Pre začiatočníkov je vhodný kurz „Kváskovanie od A po Z“.
Kurzy kváskovania- časť 2: "Upeč si svoj chlieb" - Kváskovanie
18. januára 2018 @ 22:19
[…] spomínaných kurzov pre pokročilých „Upeč si svoj chlieb“ a „Rožkovanie“ je v ponuke aj kurz pre začiatočníkov „Kváskovanie od A po […]