5 komentárov

  1. Alojz Pastirik
    1. novembra 2018 @ 9:09

    Dobry den,

    dost nevhodne odporucat kvasok pre ozajstnych histaminikov.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      2. novembra 2018 @ 22:33

      Niektorí ľudia naozaj nesmú kváskové pečivo, netolerujú ho. No je veľa histaminikov, ktorí problém s poctivým produktom z kvasu nemajú problém. Záleží od stavu čriev konkrétneho človeka. Každý má svoju tabuľku, a preto každý zvlášť skúša, čo môže a čo nie. Čo jedného vadí, druhému prospieva.

      Reply

  2. Štefan Žiroš
    29. novembra 2018 @ 15:56

    Dobrý deň !
    Manželka kváskový špaldový chlieb výborne toleruje , dokonca aj ostatné pecivá a koláče z kvásku ( francúzska briožka ) ,ale všetko
    musí byt zo špaldovej múky.
    Pekný deň !
    Š.Ž.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      6. decembra 2018 @ 22:49

      Štefan, to je super správa! Veľmi sa tešíme 🙂 užívajte tú naj kvalitu 🙂

      Reply

  3. Kváskový chlieb ala Mary – maryhorse.com
    27. decembra 2018 @ 22:57

    […] A čo kvások a histamínová intolerancia? V prvom rade je podstatný rozdiel medzi vlastným domácim kváskovým chlebom a tým kupovaným v obchode… Ako aj tým, že chlebík je pripravený z vášho vlastného domáceho kvásku. Ja ako histaminik tento kváskový chlieb tolerujem veľmi dobre. Samozrejme, neprejedám sa ho, dbám na rozmanitú stravu, ale naozaj, pri jeho konzumácii žiadne negatívne javy nepozorujem… K histamínovej intolerancii a konzumácii kváskového chlebíka prípadne pozrite bližšie i tento článok. […]

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *