Recept: Párty tyčinky
Patríte k ľuďom, ktorí radi chrumkajú niečo dobré pri telke? Alebo vás honí mlsná, no na sladké práve nemáte čas? Máme pre vás dokonalý recept na párty tyčinky. Vďaka nemu už nepôjdete do obchodu tyčinky kúpiť. Len domáci, nedokonalý tvar prezrádza, že nie sú z obchodu.
Tyčinky sú z kvásku, sú plné chuti, úžasne praskavé, sú to samojedky. Všetci ukazujú palec hore po ochutnaní.
Tento recept nemožno obísť. Doporučujeme dávku rovno zdvojnásobiť. Sú naozaj prudko jedlé 🙂
>>>Tento recept na párty tyčinky treba vyskúšať<<<
Želáme dobrú chuť!
Bibiána Palčovičová
8. mája 2017 @ 19:17
Zdravím všetky „kváskovačky“.
Začali sme s manželom s kváskovaním asi pred 8 rokmi, ale veľmi sa nám nedarilo. Nedávno manžel objavil na internete spôsob prípravy domáceho kvásku aj Vašu skvelú knihu a krátko pred Veľkou nocou založil kvások menom „Johny“. Kŕmil ho poctivo 14 dní a vznikol materský ražný kvások. Po prvých 7 dňoch od založenia Johnyho sme založili „Johnyho2“ z jemnejšej ražnej múky trochu hustejší. Už dva týždne pečieme kváskové chlebíky aj pečivo podľa knižky, ktorú som si kúpila. Recepty kombinujem, skúšam rôzne pomery múky pšeničnej a ražnej, vyskúšala som aj špaldové bagetky a chystám sa na párty tyčinky – keďže už bežia MS v hokeji. Všetci známi, ktorí náš chlebík ochutnali, nechcú už iný. Celkom ma to baví a niekedy si pripadám ako alchymista v laboratóriu, keď vážim suroviny. Celému Vášmu tímu prajem veľa úspechov vo vašej práci.
Biba
Juraj Zoššák
29. mája 2017 @ 8:28
Dobrý deň
Chcel by som sa opýtať je potrebne dlho miesiť cesto na chleib? je potom po upečení v strede hutný ?
alebo menej miesiť a bude v strede vláčnejší. ja používam raznu plus pseničnu T650
ďakujem Zoššák
Naty Štefková Žúreková
2. júna 2017 @ 10:30
Juraj, zdravím. Je potrebné, aby sa cesto odlepovalo od stien misy. Pri niektorych recepturach sa cesto odliepa aj z ruk. Správne vymiesený chlieb môže byť kľudne aj hutný, ak je problém v kvásku, alebo je taká receptúra. Pri každom recepte sa snažíme opísať produkt čo najdetailnejšie, aby ste si vedeli predstaviť jeho štruktúru. Držíme palce 🙂
Monika
8. januára 2018 @ 23:56
Ahoj,
Tieto tyčinky by sa dali upiecť aj z toho odloženého 4 dňového kvasku? Či len až po 14 dnoch?
Vďaka! 😉
Naty Štefková Žúreková
9. januára 2018 @ 9:37
Moni, zdravím, áno, idú aj z mladého kvasu 🙂