17 komentárov

  1. Katka
    3. decembra 2017 @ 21:03

    Dobry den. Pekla jsem buchty podle vaseho receptu. Jsou uzasne. Jine uz rodina nechce. Prosim nemate recept i na vanocku? Takovou nadychanou jako buchticky? Moc dekuji Katerina z jihu cech.

    Reply

    • Daniela Rau
      27. januára 2018 @ 20:16

      Super Katka. Teší nás, že buchty vašej rodinke chutili. Recept na vianočku bude čoskoro tiež na blogu.

      Reply

  2. Martina
    27. januára 2018 @ 16:22

    Dobrý deň,buchty sú úžasné.Už som ich piekla 2× a iné už piecť ani nebudem.

    Reply

    • Daniela Rau
      27. januára 2018 @ 20:17

      Sú výborné, však? 🙂 Teší nás, že chutia Martinka 🙂

      Reply

  3. Lucia
    13. februára 2018 @ 23:54

    dobry den,prosim vas,na ten starter sa dava celozrna muka al. obyc.? a potom do pecenia aka hladka? obyc.,al. celozr.? vdaka

    Reply

  4. Andrea
    16. septembra 2018 @ 14:40

    Dobrý deň, dnes ich pečiem. Mám otázku na skúsenejšie kvaskovacky: cesto som zarobila podľa receptu ale bolo veľmi lepive pridala som múku na dosku…je to v poriadku? Teraz sú na plechu a málo sa dvihli. ? Ďakujem za každú dobrú radu

    Reply

    • Daniela Rau
      16. septembra 2018 @ 15:15

      Andrejka, ak si cesto dobre premiesila a aj tak bolo cesto redšie (možno si použila múku od iného výrobcu, ktorá je inak savá, ako táto v recepte), tak áno, je potrebné trošku múky pridať. Potom poriadne premiesiť. Nepridávať veľa múky, ak nie je potrebné. Ak sa ti buchty nezdvihli, doporučujem kvások ozdraviť/ oživiť, aby bol vo väčšej vitalite. Držím palce.

      Reply

  5. Romi
    1. apríla 2020 @ 21:01

    Dobry, nasledne do cesta pridavame 650 gramov muky?? Dakujem.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      2. apríla 2020 @ 6:14

      ano

      Reply

  6. Paul
    2. apríla 2020 @ 15:59

    Dobrý deň, po zmiešaní starteru a ostatných surovín necháme ešte cesto oddychovať? Alebo rovno vykrajujeme..

    Reply

    • Daniela Rau
      7. apríla 2020 @ 16:04

      Áno, je to prvá doba kvasenia. Po zmiešaní surovín je nutné nechať kvások v múke pracovať.

      Reply

  7. Bea
    21. apríla 2020 @ 17:50

    Ahojte kráľovné kvásku 🙂 Úplne som sa zbláznila do týchto buchiet už len pri pohľade na obrázok, čo ma priviedlo k tomu, že ich určite vyskúšam. Naplnila som ich tvarohom s hrozienkami, upiekla som dva plné plechy a jeden sa minul ani neviem ako! Úžasný recept, skvelé cesto, s ktorým sa výborne pracuje a buchty sú ako z nebíčka 🙂 Inak… cesto som dala vypracovať do pekárničky a všetko dopadlo na jednotku s hviezdičkou 🙂 Ďakujem za skvelý recept a prajem všetko dobré 🙂

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      8. mája 2020 @ 11:11

      Jeeej, to sa veeeľmi tešíme 🙂 Nech sa darí 🙂

      Reply

    • Júlia
      20. januára 2021 @ 16:35

      Ahoj, chcem sa opýtať, či môžem miesto špaldovej múky použiť do štartéra iba pšeničnú hladkú. Ďakujem.

      Reply

      • Daniela Rau
        20. januára 2021 @ 18:05

        Áno, môžeš vymeniť múku za pšeničnú, no potom je potrebné doladiť aj množstvo tekutiny, aby cesto bolo akurátne husté. (tak ako na fotkách v postupe). Pekný večer prajem.

        Reply

  8. Danka
    21. apríla 2020 @ 22:17

    Dnes som piekla podla receptu, akosi malo vykysli, cesto bolo pritom fajne, vlacne, aj casu som im dala, no nie a nie vykysnut ked uz boli na plechu, omastene… nechutia zle len su take hutne – skoro chlebove?

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      8. mája 2020 @ 11:11

      To môže byť spôsobené tým, ak je kvások kŕmený ražnou celozrnnou múkou.

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *