Šokujúca pravda o špalde a múkach z úst odborníka
Pri kváskovaní sa vynárajú viaceré otázky, ktoré sú dôležité pre správny proces prípravy cesta. Na internete nachádzame častokrát protichodné alebo neúplné informácie.
Aby sme pre vás získali pravdivé odpovede, spýtali sme sa priamo odborníka.
Na naše zvedavé otázky o múkach a pekárstve nám odpovedá:
Ing. Marián Tokár, PhD., Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov, Fakulta biotechnológie a potravinárstva, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre.
Dozviete sa od neho napr. odpovede na otázky:
Je špaldová múka lepšia? Obsahuje viac alebo menej lepku?
Na čo je slad a musí byť v ceste?
A mnoho iných pravdivých informácií.
Veríme, že vďaka odborníkovi v odbore mlynárstvo a pekárstvo máte v niektorých veciach jasnejšie.
V prípade, že vás zaujímajú kvalitné slovenské múky na kváskovanie, zoznam predajní v SR nájdete TU >>
Dokváskovania, priatelia.
Naty a Daniela