Ako tvarovať moravské koláče
Upečte si doma moravské koláče, ktorými rozvoniate celý dom. Aby vyzerali ako tie tradičné, prinášame vám tip, ako jednoducho a efektne vytvarovať moravské koláče.
Tradičné moravské koláče v trendy šate sme pripravovali 5.11.2020 v Teleráne na TV Markíza.
Postupovali sme podľa tohto receptu od Naty na kváskové moravské koláče, pričom sme použili pšeničné múky na kváskovanie.
Takto chutne sa nám ich podarilo napiecť v Teleráne:
Ako sme postupovali?
Cesto sme riadne vymiesili a prikryté nechali vykvasiť. Následne sme urobili rovnako veľké bochníčky, ktoré sme poukladali na plech vystlaný papierom na pečenie a nechali ich opäť oddychovať, nech kvások v nich môže pracovať. Tesne pred pečením sme stred každého bochníčka roztlačili pomúčeným dnom pohárika. Tak vznikol priestor na plnku s typickými okrajmi moravských koláčov.
Plnku sme zvolili tradičnú: vanilkou ochutený tvaroh, na vrch ktorého sme pridali čučoriedky. Namiesto mrveničky sme koláče posypali mandľovými lupienkami.
Následne okraje cesta sme potreli rozšľahaným bielkom a dali piecť.
Vôňa presne ako v pekárni rozvoňala celé štúdio Telerána. Po vypnutí kamier sa zjedli bleskovo. 🙂
Ďalšie kváskové mňamky, ako pečené buchty, vianočku či mini pizze, ktoré sme pripravovali v danom dieli Telerána, nájdete všetky pokope spísané v tomto článku.
Teleráno si môžete kedykoľvek pozrieť z archívu TU.
S láskou a úctou k tradíciám a dobrú chuť,
Daniela a Naty