22 komentárov

  1. Adela Zdechovanová
    22. novembra 2018 @ 10:59

    Naty ďakujem za skvelý článok. Mám aj otázku, neuvažuješ aj o špaldových múkach?
    Ďakujem
    A.Z.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      22. novembra 2018 @ 14:25

      Adi, ďakujem, teším sa Tvojej spätnej väzbe. 🙂 rady by sme dali na trh aj ďalšie múky, no značka sa musí uchytiť a osvedčiť. Keď sa budú múky Kváskovanie páčiť, môžeme ísť do rozširovania sortimentu. A to by sme chceli. 🙂

      Reply

      • Erika
        6. novembra 2019 @ 20:09

        Dobrý podvečer,tie vaše múky sú fantastické,hlavne sa mi páči tá farebnosť obalov a presné označenie takže presne viem akú múku mám použiť podľa receptu z knihy kváskovanie,už sa dajú kúpiť aj v našom dedinskom obchode čo je skvelé, chlebík už nekupujem,radšej si ho upečiem,už som skúšala aj bagetky(kváskovanie kniha 1,str.126),boli veľmi chutné len som trochu zmätená z tých špaldových múk,v recepte je špaldová celozrnná múka ale neviem či hladká alebo iná,v obchode som našla aj špaldové múky s označením T…(asi 5 druhov)a to som bola už úplne zmätená,bolo by fajn keby ste mali aj špaldové,ste veľmi šikovné a rada vás pozerám a učím sa, ďakujem a držím palce

        Reply

  2. Jana Voláková
    22. novembra 2018 @ 17:25

    Zaujímalo by ma, čo majú tieto múky naviac oproti klasickým. A či sú aj nejako upravované.
    Snažím sa kupovať múky, ktoré majú na obale uvedené, že neobsahujú žiadne aditíva.

    Reply

  3. Marta Zelenayová
    10. januára 2019 @ 23:57

    Sledujem už dlhšie vašu Fb stránku a paci sa mi 😉

    Reply

  4. Jana
    12. januára 2019 @ 20:27

    Špaldovú chlebovú neplánujete pridať?

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      14. januára 2019 @ 10:39

      Janka, zdravím, áno, rady by sme časom pridali aj tú 🙂

      Reply

  5. milos
    30. januára 2019 @ 10:39

    Dobrý deň. už som sa asi pýtal, ale neviem sa dopátrať pod ktorým článkom, tak sa spýtam znova. Aké sú T – hodnoty jednotlivých múk?

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      30. januára 2019 @ 17:54

      Milos, zdrvíme- tie zakladne: T930- ražná chlebová, T1700- ražná celozrnná, T1100- pšeničná chlebová tmavá, T650 pšeničná chlebová biela.
      Nech sa darí 🙂

      Reply

      • milos
        31. januára 2019 @ 10:14

        Ďakujem za odpoveď. To su čisla k vaším múkam, či všeobecne? Mňa zaujimaju hlavne tie vaše 🙂

        Reply

      • Jana
        24. apríla 2019 @ 17:35

        Dobry den, rada by som sa spytala, mam doma raznu celozrnnu mukuna kvaskovanie, z ktorej som si urobila kvasok, a na pripravu chlebika chcem tie pouzit raznu múku mozem pouzit tu istu na kvaskovanie ci inu raznu? Ďakujem

        Reply

        • Naty Štefková Žúreková
          26. apríla 2019 @ 16:17

          Zdravím, Jani! Jasné, aj v chlebíku je moc moc super 🙂 Nech sa darí 🙂

          Reply

  6. Michaela Langová
    11. februára 2019 @ 10:40

    Kde sa prosím dajú kúpiť tieto múky? Cez internet sa dajú objednať? Alebo ich predávajú aj niektoré obchodné reťazce?

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      11. februára 2019 @ 21:38

      Miška, zdravím, máme na to zvlášť článok tu na webe, kde je vypísaná každá predajňa, ktorá múky ponúka 🙂 nech sa darí 🙂

      Reply

  7. Lívia
    15. marca 2019 @ 11:20

    Dobrý deň. Kvaskujem už takmer 2 roky. Denne pečiem chlieb a skúšala som už aj pečivo, koláče a proste co sa da 🙂
    Múku som kupovala u nás v dedine v mlyne. Chlebík bol ok, ale nikdy nie taký aký som cítila že ma byť. Akosi som sa zmierila s tým že asi to tak ma byť, že predsa len to s tým kvaskom asi nebude také makulinke… Ale… musela som vyskúšať múku na kvaskovanie, a to ma teda ohromilo.. Odvtedy je chlebík nádherný, nadychany balonovy, no ja to neviem ani popísať. Niečo úžasné, vážne neprehanam. Chcem sa týmto poďakovať Naty a Daniele za ich snahu a všetko čo vkladajú do ich úžasnej práce okolo kvaskovanie. Veľmi pekne Vám ďakujem milé žienky. Ste úžasné.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      20. marca 2019 @ 17:58

      Lívi, ďaujeme za tak nádhernú spätnú väzbu. Až máme slzy dojatia v očiach. Je nám cťou pracovať pre vás, inšpirovať vás a zdieľať s vami kvalitu od základu.
      Ešte raz vďaka- Nech to pečie, nech to kváskuje 🙂

      Reply

  8. Barbora
    11. júla 2019 @ 15:47

    Dobrý deň, rozhodla som sa, že začnem s kváskovaním 🙂 Mám kúpenú múku na kváskovanie, konk. ražnú chlebovú múku (hnedú), chcela by som sa opýtať, či je vhodné ju použiť na založenie prvorného materského kvásku alebo skôr použiť ražnú celozrnú (tyrkysovú). Ďakujem pekne 🙂

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      11. júla 2019 @ 16:11

      Zdravíme, Barborka! Tešíme sa vašej chuti kváskovať. 🙂 Na prvé dni odporúčame tyrkysovú a potom prejsť na hnedú. No vypestujete ho aj len s hnedou- ražnou chlebovou 🙂 Nech sa darí 🙂

      Reply

  9. Barbora
    11. júla 2019 @ 17:19

    Ďakujeeeem ❤️

    Reply

  10. Irena Klabníková
    18. augusta 2019 @ 21:12

    Pekný dobrý večer, ja sa zatiaľ le učím no chlebík chutí a už nie sú to disky. Kvások krmím hnedou múkou a potom pečiem červenou špaldovou z Lidla podľa receptu na Kubíka. Teraz chcem založiť aj Levito madre. ktorú múku mám na jeho založenie použiť ?Dakujem. Už som sa od vás veľa naučila, robite užasnú prácu a aj takto sa vám chcem podakovať za všetko najmä za takého amatéra ako som ja. Som už síce na dôchodku no učím sa nové veci stále.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      19. augusta 2019 @ 7:54

      Irenka, zdravíme! Tešíme sa z vášho kváskovania, len tak ďalej 🙂 Na založenie a následné kŕmenie pšeničného tuhého kvásku lievito madre odporúčame pšeničnú polohrubú múku na kváskovanie- tú ružovú. Z nej je lievito madre pekne aktívne a silné. Nech sa darí.

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *