40 komentárov

  1. Miroslav
    23. apríla 2020 @ 19:20

    Super recept a vďaka za neho. Akurát mi došla ražná múka a rozmýšľal som ako bez nej. Ražná múka sa nedá kúpiť už ani na internete.
    Ďakujem a veľmi si vážim Vašu prácu.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      24. apríla 2020 @ 5:21

      Zdravím, Miro, u mňa na webe chutodnaty.sk mám pravidelne ražnú múku v ponuke. Vždy množstvo, ktoré sme scohpní denne zabaliť a expodobať. Ražnej múky je dosť. 🙂 Všetko dobré:)

      Reply

  2. Ivanka Geržová
    25. apríla 2020 @ 15:34

    Ahojte Kváskomili, tak dnes premiéra , pečiem K.O.V.I.D, snáď 1x presne podľa receptu, doteraz som si recepty trochu podľa svojho, no keďže robím kysnuté,kváskové, mám trochu rešpekt.Cesto som ručne vypracovala, ešte sa mi trasie ruka, teraz o hodinku ho poprekladám a presne podľa návodu bude rásť- dúfam. Inak som veľmi rada, že toľko mladých gazdiniek pečie, kváskuje, ja som “stará gazdinka”, no dosť dlho mi trvalo kým som sa na toto odhodlala.Fascinujú ma napr. croissanty, jedla som ich od jednej mladej mamičky Lenky, úžasnééé, neterka upiekla bábovku, no jedna báseň, Dokváskovania, Ivanka

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      8. mája 2020 @ 11:09

      Skvelé, Ivi, tešíme sa, že ťa kváskovanie baví 🙂 nech sa darí 🙂

      Reply

      • Mirka
        14. mája 2020 @ 20:23

        Dobry vecer. Som zaciatocnik kvaskovy ale skusila som upiect tento Chlebik a je to veru riadna mnamka. Ked chcem upiect vacsiu gramaz chleba (1kg) o kolko navysit a v akom pomere rozkvas a jednotlive suroviny? Piect potom taky isty cas ci dlhsie? Dakujem za odpoved 🙂

        Reply

        • Naty Štefková Žúreková
          16. mája 2020 @ 10:09

          Miri, zdravím, teším sa z kváskovania u teba doma 🙂 Ak chceš chlebík zväčšiť, tak len klasicky matematikou vyrátať.
          Pečie sa potom trošku dlhšie, ale stále platí, že prepečenie najlepšie spoznáš podľa zaklopania zospodu chlebíka 🙂 to ťa povedie najlepšie 🙂
          Nech sa darí 🙂

          Reply

      • Sisa
        18. mája 2020 @ 15:59

        Fantasticky recept ! Práve som dopiekla tretí chlebík a vyšiel mi najlepšie ?ďakujem za inšpiráciu ❤️

        Reply

        • Naty Štefková Žúreková
          19. mája 2020 @ 18:55

          Jej, veľmi sa, Sisa, tešíme, že sa recept páči. Jupíííí 🙂 Nech sa darí 🙂

          Reply

  3. Hanka
    26. apríla 2020 @ 17:46

    Ahojte, dnes som piekla chlebik podla Vasho receptu, som zaciatocnik v kvaskovani ale chlebozravec :-)tak som sa na to dala.. uz som ich piekla dost, ale tento si odpisujem do zosita:-) dakujem a prajem vsetko dobre ?

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      8. mája 2020 @ 11:07

      Ďakujeme, Hani, za spätnú väzbu, máme veľkú radosť, že sa chlieb páči 🙂

      Reply

  4. Janka
    26. apríla 2020 @ 19:50

    Dobrý večer,ozdravila som si kvasok presne podľa vášho postupu deň na to som si urobila rozkvas na covid chlieb a po upeceni je z neho placka,manžel aspoň skonštatoval že doplníme zásobu krutonov?‍♀️.v čom robím chybu prosím ?

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      28. apríla 2020 @ 19:04

      Zdravím, problém môže byť v prekvasení cesta v ošatke, alebo samotným zemiakom, ktorý je v recepte. Niektore odrody zemiakov nie sú vhodné na použitie do cesta. Ak máte možnosť, skúste použiť zemiakové vločky. Všetko dobré:)

      Reply

  5. Erika
    28. apríla 2020 @ 21:10

    Dobrý večer
    Radšej by som si zvolila miesto zemiakov tie vločky ….. ale z toho kolko ide do ceta ? dakujem vo pred

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      29. apríla 2020 @ 11:03

      1 zemiak= 1 PL zemiakových vločiek

      Reply

    • Marian
      17. mája 2020 @ 19:41

      chcel by som sa informovať , ak by som chcel použiť zemiakové vločky , aké množstvo ? nezmení sa aj množstvo vody?

      Reply

      • Naty Štefková Žúreková
        18. mája 2020 @ 11:08

        zdravim, ano, 1 PL, vodu netreba menit.
        Nech sa dari 🙂

        Reply

  6. Marta
    29. apríla 2020 @ 16:19

    Prosím, aký druh krupice použiť? Mam doma detskú krupicu a pšeničnú krupicu hrubú. Ďakujem

    Reply

    • Jana
      25. mája 2020 @ 23:37

      Dakujem krasne za receptik,chlebik je uuzasny – naozaj sa doteraz podaril zakazdym 🙂 Moj 2 rocny syncek sa nevie dojest cerstvo upecenej korky 🙂

      Reply

      • Naty Štefková Žúreková
        27. mája 2020 @ 7:50

        to je tá najväčšia pochvala, keď chutí 🙂 veľmi sa tešíme 🙂
        Všetko dobré 🙂

        Reply

    • Hue
      25. októbra 2020 @ 7:40

      Chlebik som robil uz viac krát. Ale stale so zemiakom. Dnes som sa rozhodol pouzit zemiakove vlocky, ale nevedel som kolko, tak som dal tak 3-4 PL. 🙁
      Az teraz ked som zacal miesit som zistil, ze davkovanie bolo v komentaroch. Uvidime co z toho bude. Este ze robim aj rozky. Hladny nebudeme.

      Reply

      • Naty Štefková Žúreková
        26. októbra 2020 @ 8:53

        Držím palce, nech sa darí 🙂

        Reply

  7. Gabriela
    29. apríla 2020 @ 20:40

    Dobrý deň, cesto sa mi síce odliepa od misky ale je dosť hydratované a lepí sa…
    Zjedlo už dosť múky a stále sa lepí… Neviete náhodou kde som spravila chybu?

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      8. mája 2020 @ 11:06

      je potrebné sa riadiť fotopostupom a v prípade, že je cesto redšie, dosypať múku. Niektoré está sú veľmi lepivé kvôli raži. dôležité je, aby sa odliepalo od stien misy

      Reply

  8. Dominika
    30. apríla 2020 @ 9:30

    Dobry den. Chlebik je vynikajuci, prvykrat som skusila podla Vasho postupu a vysiel dokonalo. Chcem sa spytat ci by sa razny kvasok dal vymenit za LM? Ak ano, ake by tam bolo mnozstvo? Dakujem krasne 🙂

    Reply

  9. Daniela
    1. mája 2020 @ 18:01

    Dobrý deň, môžem použiť namiesto kvásku aj LM.
    Ak áno aké množstvo LM mám dať,prip.treba niečo meniť v recepte.Ďakujem

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      4. mája 2020 @ 10:56

      zdravím, áno, dá sa aj s LM. Použite 150g.

      Reply

  10. Kamila
    4. mája 2020 @ 17:00

    Dobrý deň, môžem urobiť rozkvas aj z ražnej múky? Vďaka

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      6. mája 2020 @ 7:21

      áno, bude to už iný chlieb.

      Reply

      • Marian
        20. mája 2020 @ 23:12

        Skúsil som so štartérom z ražnej a je výborný, dakujem

        Reply

  11. Beáta
    24. mája 2020 @ 11:18

    Dobrý den, kdybych chtěla dělat z dvojité dávky, mám udělat i dvojitý rozkvas? Děkuji

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      25. mája 2020 @ 14:35

      Zdravím, áno, aj štartér.
      Nech sa darí 🙂
      Naty

      Reply

    • LENKA
      27. augusta 2020 @ 17:49

      Zdravim chcela by som sa opytat ci mozem zemiak vynechat lebo manzel ma alergiu na neho. Treba to niecim nahradit? Dakujem velmi pekne.

      Reply

      • Naty Štefková Žúreková
        31. augusta 2020 @ 10:27

        Zdravím, Beatka, stačí ho vynechať, uberte trochu z vody. Nech sa darí 🙂

        Reply

  12. Martina
    24. júna 2020 @ 12:48

    Výborný recept , len sa chcem opýtať, ak by som miesto krupice použila ražnú múku, koľko by som mala dať? Chcela by som vyskúšať aj taký chlebík. Ďakujem.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      25. júna 2020 @ 15:23

      Teším sa, Martinka, že sa vám recepit páči. Krupicu možno vynechať. Samozrejme, možete dať aj ražnú, množstvo zachovajte namiesto krupice. Nech sa darí

      Reply

    • Miška
      25. novembra 2020 @ 22:23

      Dobry deň, som úplný začiatočník . Vytvorila som si materský razny kvások podľa Vášho postupu uvedeného na stránke. Každý deň mi pekne narástol aj vôňu mal ovocnú jemne kyselkavu, robil sa 14dni. Neviem v čom je problém ale neviem z neho vytvoriť štartér. Robím ho taktiež presne podľa postupu, ale štartér ostane objemovo rovnaký ako po zamieseni (nezväčší objem) a zarovnany, nespraví sa čiapočka ani neprepadne a na povrchu vidno bublinky. Keď som ho robila prvý krát tak z hladkej múky obyčajnej nie chlebovej. Po 10h som spravila test s pohárom vody a pekne plával tak aj keď nezvacsil objem, zamiesila som cesto na chlieb. No prvá doba kvasenia tiež bez zväčšovania objemu a druhá v osatke veľmi málo zväčšem. Chlieb bol tuhý hutný a placaty. Celý skončil v koši, nedal sa jesť. Včera som skúsila dať do štartéra 2lyzice materského kvasku a polohrubu múku ale výsledok rovnaký. Ani som z neho nerobila chlieb. Chcem sa spýtať v čom môže byť problém. Chcem spraviť C.O.V.I.D chlebík. Do štartéra dávam obyčajnú pšeničnú múku, nie chlebovu. Má to byť chlebova? Ďakujem.

      Reply

      • Naty Štefková Žúreková
        26. novembra 2020 @ 9:20

        Zdravíme, Miška! Pšeničný štartér je trochu redší, taký slizkejší. Skôr pozerajte na povrch a množstvo bubliniek na povrchu. prípadne nám pošlite mailom fotky na kvaskovanie@gmail.com , pozrieme sa na to spoločne. Držíme palce,
        Naty

        Reply

  13. Jana Fronková
    3. novembra 2020 @ 21:49

    Tak na tento kovid chlebík nedám dopustiť. Je výborný, kváskujem len od marca, ale skúsila som všeličo, ale tento je u nás topka, upravila som si receptík do ošatky , takže máme väčší chlebík. Ďakujem

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      4. novembra 2020 @ 10:29

      Veľmi sa tomu, Jani, tešíme 🙂 Nech sa darííí 🙂
      Naty

      Reply

  14. Kváskovanie v Teleráne - Kváskovanie, rady, tipy, triky, všetko o kvásku
    10. novembra 2020 @ 15:28

    […] aj hostí Telerána dokonalé, priniesli sme čerstvo upečený Jednoduchý kváskový chlieb (recept naň nájdete zdarma na našej web stránke), ktorý sme natreli 2 nátierkami: tvarohovou nátierkou a čerstvo pripravenou kváskovou […]

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *