27 komentárov

  1. jana
    6. apríla 2020 @ 14:41

    Dalo by sa v tomto recepte pouzit aj lievito madre ? dakujem 🙂

    Reply

    • Daniela Rau
      7. apríla 2020 @ 15:50

      Áno, dá sa tento recept zmeniť aj na recept s LM.

      Reply

  2. Dominika
    6. apríla 2020 @ 22:49

    Dobrý vecer, dalo by sa piecť aj v babovkovej forme? Dakujem

    Reply

    • Daniela Rau
      7. apríla 2020 @ 15:57

      Áno, vyskúšajte.

      Reply

    • Jana Jaja
      12. apríla 2020 @ 19:01

      Naty, vďaka za skvelý recept. Robila som pásku s LM. Vydarila sa. Cesto bolo také jemné ako je napísané. Paska vyrástla do výšky skoro 20 cm. A tá chuť…

      Reply

      • Daniela Rau
        13. apríla 2020 @ 18:25

        Fíha! Tá musela byť parádna!

        Reply

  3. Katka
    8. apríla 2020 @ 6:49

    Babka vzdy ale piekla akoby zavin dookruhla a plneny tvarohom. Dalo by sa to aj takto? A este by som velmi uvitala recept na „beľuše“ z kvasku, ak to uz nahodou niekde nie je 😉 vdaka

    Reply

    • Daniela Rau
      13. apríla 2020 @ 18:30

      Kati, áno, jasné, dá sa.

      Reply

  4. Viera
    8. apríla 2020 @ 11:07

    Dobry den. Skusam robit tento mazanec no cesto je aj po dodani muky stale take riedke a rozteka sa. Moze byt chyba v tom ze aj starter bol taky viac riedky v porovnani so starterom na chlieb? Lebo neviem si to porovnat podla obrazka ze ako by to malo byt no ak porovnam vymiesene cesto tak to sa zial nepodoba 🙁 dakujem za odpoved

    Reply

    • Daniela Rau
      13. apríla 2020 @ 18:30

      Áno, je dôležité sa riadiť fotkami v postupe. Ak použiješ inú múku, ktorá inak saje tekutinu, tak treba prispôsobiť suroviny tak, aby bola hustota taká ako na fotkách.

      Reply

  5. Denisa
    8. apríla 2020 @ 18:01

    Dobry den, prvy krat kvaskujem. Chcem piect pasku. Urobila som starter rano. Bublinkuje, ale nenarastol. Mam pokracovat? Dakujem Denisa

    Reply

    • Daniela Rau
      13. apríla 2020 @ 18:29

      Deniska, štartér musí bublinkovať a mať aj trochu nárast. AKo na fotkách v postupe.

      Reply

  6. Júlia
    9. apríla 2020 @ 19:42

    To vyzera super ? Uz sa velmi tesim, chystam sa v sobotu na to, ale chyba mi presnejsi udaj o vanilkovom cukre. Ide tam 1 ČL alebo 1balenie? Dakujem

    Reply

    • Daniela Rau
      13. apríla 2020 @ 18:28

      Julia, ak použiješ klasický vanilkový cukor, tak 1 balenie. Ak vanilkový struk alebo koncentrovanú pastu, tak stačí menej. Záleží aj od toho, či budeš Pasku jesť k šunke alebo na sladko.

      Reply

  7. Jana
    10. apríla 2020 @ 12:03

    Dobry den, a ak mam len kvasok prikrmovany raznou celozrnnou mukou, nemozem ho upiect? Resp. Bude velka chyba ak pouzijem ten co mam a nie „chlebovy“? Dakuje.

    Reply

    • Daniela Rau
      13. apríla 2020 @ 18:27

      Jani, môžeš, ale bude to mať trochu vplyv i na nadýchanosť a striedku vo výsledku.

      Reply

  8. Erika
    10. apríla 2020 @ 12:35

    S cestom sa úžasne pracuje a výsledok je super, je to výborné

    Reply

    • Daniela Rau
      13. apríla 2020 @ 18:26

      To nás tešíííí, Erika.

      Reply

  9. Alena
    11. apríla 2020 @ 18:51

    Upečené a som nadsena, vydarila sa na jedničku. Dakujem, recept ukladám.

    Reply

    • Daniela Rau
      13. apríla 2020 @ 18:26

      To je výborné, Alenka. Dík, že si nám dala vedieť a držíme, nech sa skvelo kváskuje i naďalej.

      Reply

  10. Dana
    12. apríla 2020 @ 15:54

    Dobrý deň, ďakujem za tento recept, super sa mi to vydarilo, čo som vôbec nečakala, lebo okrem chleba sa mi z kvásku veci nedaria. Robila som guľatú verziu, išlo to bez problémov, len časy kvasenia mám o dosť dlhšie, inak som to celé dodržala okrem toho sušeného mlieka, to som nemala. Paska je krásne nadýchaná a mäkká, má veľmi príjemnú konzistenciu a tá chuť! Ostali sme úplne očarení. Aj na druhý deň je skoro tak isto úžasná. Ďakujem! Želáme požehnané veľkonočné sviatky!

    Reply

    • Daniela Rau
      13. apríla 2020 @ 18:25

      Skvelé, Danka! Ďakujeme, že si nám dala vedieť. Požehnané sviatky aj Tebe prajeme.

      Reply

  11. Silvia
    14. apríla 2020 @ 7:30

    Dievčatá, recept je výborný, pre veľký úspech som piekla dva krát. Ďakujem ❤️
    Silvia

    Reply

  12. Paulína
    16. apríla 2020 @ 7:31

    Vďaka za tento recept;);)vydaril sa viac než skvelo;) Bol to krásny dekoračny prvok a chutila úžasné. Vďaka

    Reply

  13. petrajesvetra@centrum.sk
    13. januára 2021 @ 15:39

    musím si konečne kúpiť kvalitného robota, aby som mohla taky robiť kysnuté cesto …

    Reply

  14. Andrea
    30. marca 2021 @ 19:51

    Dobry vecer ak chcem pouzit LM kvasok aky pomer dat? Dakujem

    Reply

    • Daniela Rau
      6. apríla 2021 @ 16:25

      Dobrý deň, na 500 gramov múky dávame do receptu 50 – 150g LM (záleží od konkrétneho receptu)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *