4 komentáre

  1. Milan
    11. februára 2019 @ 19:39

    Dobrý deň
    chcem sa informovať na jednú vec ktorá ma zaujíma.Kváskujem už dva roky (samouk) a mám takýto problém.
    Stále pozerám všetky možné recepty na chlieb a keď vidím ako Vám krásne drží tvar tak závidím lebo mne sa rozleje a nedaj bože ho narezať tak ako tu v kváskovaní.
    Postupy dodržiavam presne podľa návodov, kvások mám ražný ale požívam čisto špaldovú múku. Práve som kúpil Vaše múky na kváskovanie a skúsim či ten problém je v múke.
    Skúšal niekto kváskový chlieb čisto zo špaldovej múky?
    Viete mi niekto poradiť prosím?
    Ďakujem za každú radu.

    Reply

    • Daniela Rau
      1. marca 2019 @ 16:24

      Milan, podľa popisu “mne sa rozleje a nedajbože narezať” to vyzerá na to, že nechávaš cesto kvasiť až príliš dlho. Vyskúšaj nechať kratšie. Doporučujem urobiť Prstový test = viď článok tu v blogu. Čisto špaldový chlieb je v pohode, len treba počítať s tým, že je rozdiel v striedke pšeničného a špaldového chleba. Držíme palce, nech ti sa ti super kváskuje.

      Reply

  2. Iveta
    24. februára 2019 @ 18:45

    ahojte Naty a Daniela…
    volám sa Iveta a dnes sa mi podaril upiecť môj prvý kváskovy chlebík…nie je síce uplne dokonalý, ale je môj…predchádzalo tomu dlhé čítanie rôznych rád, receptov a sledovanie videí, a samozrejme podpora mojej kamarátky, od ktorej som dostala aj kvások…
    Vďaka vám dievčatá som upiekla ,, kváskový chlieb pre začiatočníkov,, podľa receptu
    z web stranky ,,chuť od naty,, a touto cestou sa Vám chcem poďakovať za všetky rady a vychytávky, ktoré treba dodržiavať pri pečení.
    Keže milujem hrianky, take mäkkučké z hriankového chleba,mojím snom je naučiť sa piecť hriankový-toustový chlieb, a tiež niekedy v budúcnosti možno aj vianočku…ale to je veľmi vysoký level, tak zatiaľ zostávam pri jednoduchom chlebíku a možno niekedy v budúcnosti skúsim aj tú vianočku….
    Prajem Vám všetko dobré a veľa krásnych chvíľ strávených pri pečení.
    Iveta

    Reply

    • Daniela Rau
      1. marca 2019 @ 16:21

      Ďakujeme Ivetka za pochvalu. Nech sa ti pečie tak super i naďalej. Dokváskovania. Naty a Daniela

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *