Kváskovanie uvidíte na Markíze
Kváskovanie a jeho čaro a benefity, ktoré ponúka, si získava čoraz viac ľudí. Čaro prišlo už aj do televízie Markíza. Redaktori relácie Reflex sa chceli o kváskovaní dozvedieť viac, a tak nás vyhľadali. Veľmi rýchlo skonštatovali, že z kvásku upečené jedlo má tú správnu vôňu a chuť.
Čo sme spolu so štábom televízie Markíza pre vás „upiekli“? Čítajte ďalej a dozviete sa, ako zhodnotila moderátorka relácie Reflex TV Markíza chuť kváskových produktov a prezradíme aj niečo zo zákulisia natáčania.
Aj z domácnosti sa dá vytvoriť profi ateliér
Vstávali sme veľmi skoro ráno a chystali, aby sme všetko postíhali a ukázali celému Slovensku čo najviac z kúzla kváskovania. Natáčalo sa v našej domácej kuchyni. Samozrejme kuchyňa nie je profi ateliér, sú v nej rôzne odrazy, menej prirodzeného svetla (ešte bolo aj zamračené) a aj menej miesta na všetku techniku. No obdivuhodná vynaliezavosť kameramana a moderátorky vytvorila potrebnú atmosféru na natáčanie potrebných záberov.
Vynaliezavosť štábu bola super : Vedeli ste napríklad, že klasický plech na pečenie sa dá použiť aj ako tienidlo? 🙂
Nakuknite spolu s nami do našej kuchyne, ako to pri natáčaní u nás vyzeralo:
Ako natáčať v profi prevedení v domácich podmienkach
Natočiť video, ako chlebík rastie v rúre, nie je až také ľahké, ak to chceme ma profesionálne natočené. Ako zavesiť mobil tesne pred rúru, aby sa ani nepohol a mohol zblízka natáčať nárast chlebíka, to bola výzva pre kameramana. Super ju zvládol! Stačilo zopár kancelárskych štipcov a spiniek a vznikla nehybne visiaca kamera 🙂 Stačilo už len nastaviť samozber fotiek a krásny kváskový chlebík sa mohol dať piecť.
S Reflexom sme napiekli kváskový chlebík a aj bezlepkový kváskový chlebík a aby bolo čo zahryznúť aj ku káve, tak jasné, že aj slivkový koláčik.
Moderátorka zhodnotila koláč: Konečne cítim plnosť chute. Je príjemne sýtivý a ľahký na žalúdok.
Všetkým chutilo, koláč sa rýchlo míňal. Jeho sýtivá, no na trávenie ľahká chuť preniesla štáb do detstva. Zhodnotili, že im pripomína babičku.
Chlieb odzbrojil celý štáb
Natočili sme spoločne celý proces prípravy a pečenia chleba. A nakoniec bola samozrejme aj degustácia. Chlieb mizol pred očami, nestíhala som krájať. Všetci sme sa zhodli, že takýto chlieb by mal byť v každej domácnosti.
Sledujte Reflex a dozviete sa viac
Čo všetko sme s Reflexom natočili? Okrem pečenia chlebíkov aj osobný príbeh, ako vidia a vnímajú kváskovanie malé deti. Keď štáb od nás odchádzal, chystal sa kúpiť pšenično-ražný kvasnicový chlieb do hypermarketu. Oba chleby – kváskový aj kvasnicový- nakrájať a ponúkať ľuďom pre porovnanie na ulici. Ako dané chleby ohodnotili okoloidúci? Dozviete sa v relácii Reflex. O presnom termíne odvysielania relácie vás budeme informovať. Bude to už čoskoro.
Veľmi nás teší, že kváskovanie si získava srdcia ľudí. Veď každý, kto to zakúsil, nám dá za pravdu: kváskovať sa oplatí.