5 komentárov

  1. Petra
    28. mája 2020 @ 21:22

    Dobrý deň môžem sa opitat ?
    Žijem v Anglicku a pokúšam sa už 2x o kvasek ale neviem čím nahradiť ráznu chlebovú muku? Stačí strong bread flour?

    Dakujem za pomoc Petra

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      2. júna 2020 @ 13:44

      Peti, zdravime. Ak sa jedna o samotny kvasok, tak potom v ANG je tazko dostat chlebova razna. preto maju kvasok z raznej celozrnnej na chlieb a druhy kvasok zo psenicnej na pecivo a sladke. Nech sa dari 🙂

      Reply

  2. Jozef
    30. januára 2021 @ 22:54

    V nemecku:
    -kvások: Sauerteig alebo Natursauerteig
    -múka: Mehl
    -chlebová múka: take som tu nevidel, ale malo by to byť Brotmehl, pripadne podľa čísel, pšeničné múky T405, 550, 1050 a celozrná (vollkornmehl), prípadne polohrubá múka Instantmehl, špaldové múky T630, 1050 a celozrná, ražné múky T997, 1150 a celozrná.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      1. februára 2021 @ 10:09

      Ďakujeme, Jozef 🙂 chlebové sú – Pšeničná 1050, špaldové obe 🙂 nech sa darí 🙂

      Reply

      • Jozef
        1. februára 2021 @ 21:44

        Ešte keby niekto potreboval, tak viem dať odkaz na nemeckú stránku s kalkulačkou na miešanie múk, ktoré sa v nemecku alebo inde nedajú kúpiť, napr T650 atď.

        Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *