4 komentáre

  1. Zuzana
    18. februára 2019 @ 1:48

    Dobrý den. Prosím Vás vadí to veľmi keď som založila kvások z ražnej chlebovej múky na kvaskovanie? Lebo u Starého otca v Auparku nemali žiadnu celozrnnú múku. Zatiaľ je 3. deň jeho objem sa zväčšuje a je aj dostatok bubliniek.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      18. februára 2019 @ 12:26

      Zuzi, zdravím, áno, jasné, dá sa aj chlebová od začiatku 🙂 Nech sa darí 🙂

      Reply

  2. Marcela S.
    10. mája 2019 @ 8:30

    Dobrý deň,
    chcela by som sa spýtať na konzistenciu cesta. Mam od Vás knihu Kvaskovanie 1 a pečiem presne podľa receptov. Naposledy gazdovsky chlieb. Cesto miešam v robote aj 15 min na vysokých otáčkach, a potom rukou. Avšak vždy, už keď cesto vyberiem z robota, cítim, že sa rozlieva, je riedke. Výsledkom je roztečene ufo. Aj keď chuť je výborná, aj bublinky su. Kvások mám dobre aktívny, chlieb nebýva kyslý, veľkosť ošatky tiež sedí. Skúsila som aj trošku menej vody…
    Veľmi pekne ďakujem za radu. MS

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      10. mája 2019 @ 9:46

      Marcelka, zdravím, ďakujeme za reakciu. Gazdovský chlieb je dosť hydratovaný, je náchylnejší na rozliatie. Je aj aj vďaka zemiaku, ktorý je v ceste. Odporúčam skrátiť dĺžku miesenia. Môže to byť priveľa, čoho výsledkom je rozliatie cesta. Nech sa darí 🙂

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *