29 komentárov

  1. Janette
    16. novembra 2018 @ 9:56

    Dobrý deň, chcela by som si kúpiť múku na kváskovanie. Na stránke mlyn Trenčan ju nemajú v ponuke.
    vedeli by ste mi dať kontakt kde by som si ju mohla kúpiť?

    Reply

    • admin
      16. novembra 2018 @ 11:42

      Dobrý deň Janette. Múky sú v ponuke tu na stránke mlyna: https://mlyntrencan.sk/
      Čoskoro budú dostupné v mnohých obchodoch v SR.

      Reply

      • Hana
        30. júna 2020 @ 20:15

        Dobrý den, mohu se zeptat, zda a kde se daji Vaše mouky koupit v ČR?Děkuji za Vaši odpověď prosim na mail : hanavotavova@seznam.cz .S pozdravem a přáním hezkého dne Votavová Hana

        Reply

        • Naty Štefková Žúreková
          7. júla 2020 @ 17:45

          Zdravíme, Hani! Momentálne sú dostupné pre ČR v eshopoch, ktoré ponúkajú posielanie do Čiech.
          Naty

          Reply

  2. Miroslav
    16. novembra 2018 @ 21:44

    Dobry den.

    vasa muka „Razna muka celozrnna na kvaskovanie.“ a aj ine…aspon co vidim obal…tak

    Nerozumiem asi tomu ale nechapem preco nie je uvedene aj to ci je hladka, polohruba alebo hruba.

    Vedla v regali je hned ina muka uvedena ako „spaldova celozrnna hladka“ (napr. PD Sokolice)….to je podla mna informacia aku ma obsahovat muka…vsetky 3 zlozky nazvu. A preto budem kupovat Sokolice lebo je mi jasne co kupujem.

    Niektore muky maju uvedene to cislo T650 T1350 atd…..toto tiez nechapem preco ma taky problem to uviest proste na kazdu muku….to sa potom super kupuje ked niekto napise do receptu ze pouzil napr,. T650

    uf

    Ale OK….fadnim vam a rad sledujem novinky v kvaskovani.

    Miroslav
    Trnava

    Reply

  3. Kde kúpim múky Kváskovanie - Kváskovanie, rady, tipy, triky, všetko o kvásku
    21. novembra 2018 @ 21:08

    […] 10 dôvodov prečo sú múky Kváskovanie jedinečné […]

    Reply

  4. Peter
    23. decembra 2018 @ 6:03

    V čom je rozdiel medzi kvaskovou OO extra a nekvaskovou OO extra,poprosim vysvetlit polopate tak zrozumitelne pre nás amatérov.
    Proste v čom je ten rozdiel konkretne,dakujem veľmi ma.to zaujíma

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      2. januára 2019 @ 21:56

      Peter, zdravíme 🙂 v článkoch, ktoré sme múkam venovali, sme vysvetľovali, v čom sú iné. Možno vám viac pomôže článok- Vy sa pýtate, mlyn Trenčan odpovedá.
      Nech sa darí 🙂

      Reply

      • Viera Darnadiová
        30. apríla 2019 @ 17:15

        Veľmi ma prekvapilo že múky na kváskovanie obsahujú glutén, čo je uvedené na obale múky.

        Reply

        • Naty Štefková Žúreková
          1. mája 2019 @ 19:29

          Vierka, zdravím, nie je to nič výnimočné. Pšenica a raž sú plodiny obsahujúce lepok. Teda každá taká múka glutén obsahuje 🙂

          Reply

  5. Kvások pre teba zDARma v Trenčíne - Kváskovanie, rady, tipy, triky, všetko o kvásku
    28. januára 2019 @ 10:02

    […] Potešili ste nás aj fotkami vašich chlebíkov. A najmä, viacerí ste prišli pochváliť kvalitu a dobrú prácu s našimi múkami na kváskovanie. […]

    Reply

  6. Jana Janečková
    18. februára 2019 @ 20:18

    Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o radu, máme vnúčika, ktorý je alergický na všetky druhy múky okrem cirokovej, kokosovej a čirokovej. Keďže je málo potravím, ktoré môže konzumovať chceli by sme mu upiecť kváskový chlebík, len jednak nemáme skúsenosti a nevieme či by ním príjmané z horeuvedených múk boli vhodné navýrobu kvásku. Vopred Vám ďakujeme za odpoveď. S pozdravom a úctou ostáva Jj

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      20. februára 2019 @ 15:37

      Janka, dvakrat ste uviedli čirokovú múku. Ktoré všetky môže? Ďakujeme

      Reply

  7. Danka
    22. februára 2019 @ 15:39

    Zdravim, teraz som sa tu na blogu docitala, ze po case sa moze zacat prikrmovat razny kvasok s chlebovou v hnedom obale. Doteraz prikrmujem stale tyrkysovou aj starter robim s tyrkysovou. Mozem teda uplne nahradit tyrkysovu hnedou? Kvasok ma uz cca 3 mesiace – nebude sokovany? Prezije to? Vdaka za odpoved.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      26. februára 2019 @ 14:08

      Danka, zdravíme 🙂 Prežije to. Môže sa zdať chvíľu ako lenivý, môže mu chvíľu trvať, než si zvykne na iný druh múky. No každopádne, kvások kŕmený tyrkysovou múkou je vhodný na chlieb. Hnedou, teda ražnou chlebovou múkou kŕmený kvások je vhodný na všetko- aj chlieb, aj pečivo, koláče…. Nech sa darí 🙂

      Reply

  8. Deni
    4. marca 2019 @ 9:29

    Ahoooj mám prosbu kde v Novych Zamkoch respektíve v okolí viem kúpiť tieto múky
    Ďakujem

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      6. marca 2019 @ 8:30

      Deni, zdravíme, v NZ zatiaľ nie je predajca našich múk. Veríme, že sa to v krátkej dobe zmení. 🙂

      Reply

  9. Návod na lievito madre + recept na pizzu - Kváskovanie, rady, tipy, triky, všetko o kvásku
    3. apríla 2019 @ 9:15

    […] kvásku a prilejeme k menu 50g vody. Kvások vo vode čo najviac rozmiešame a prisypeme 100g polohrubej múky na kváskovanie.Najprv lyžicou a následne rukou spracujeme celú múku. Chvíľu to trvá a môže sa nám zdať, […]

    Reply

  10. blog - Kváskovanie, rady, tipy, triky, všetko o kvásku archív článkov blogu
    15. septembra 2019 @ 9:49

    […] 10 dôvodov prečo sú múky Kváskovanie jedinečné […]

    Reply

  11. valdonosilciment
    9. januára 2020 @ 15:16

    „aj keď pošlete do obchodu manžela s odkazom “Kúp mi tú červenú múku na kváskovanie”, bude presne vedieť, ktorú má kúpiť a neprinesie zlú“
    – ach tie rodové sterotypy 🙂

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      10. januára 2020 @ 11:37

      🙂

      Reply

  12. Najčastejšie chyby v začiatkoch kváskovania - Kváskovanie, rady, tipy, triky, všetko o kvásku
    22. januára 2020 @ 10:46

    […] no častejšie, aby sme im vedeli zabezpečiť správne skladovanie.  Preto odporúčame múky na kváskovanie z mlynu Trenčan. Majú dobu spotreby 6 mesiacov a sú zo slovenského zrna, mleté aj balené na Slovensku. […]

    Reply

  13. RECEPT- Socialistické rožky ako kedysi - Kváskovanie, rady, tipy, triky, všetko o kvásku
    27. marca 2020 @ 15:03

    […] používate v recepte iné múky než zo sady múk na kváskovanie, tak je pravdepodobné, že vaše múky budú inak sať tekutiny, čiže cesto vám vzniklo inak […]

    Reply

  14. Ako správne skladovať múky - Kváskovanie, rady, tipy, triky, všetko o kvásku
    3. mája 2020 @ 12:08

    […] TIP: Prečo je značka múk na kváskovanie najlepšia na prípravu chleba, pečiva a koláčov? Prečít… […]

    Reply

  15. Recept: Socialistické rožky z kvásku - DANIELA RAU
    4. októbra 2020 @ 11:42

    […] používate v recepte iné múky než zo sady múk na kváskovanie, tak je pravdepodobné, že vaše múky budú inak sať tekutiny, čiže cesto vám vzniklo inak […]

    Reply

  16. Nová Pšeničná celozrnná múka - Kváskovanie, rady, tipy, triky, všetko o kvásku
    26. novembra 2020 @ 12:35

    […] TIP: Prečo používať múky na kváskovanie, ktoré používajú na pečenie aj skúsení profesionálni pekári? Dočítate sa v tomto článku. […]

    Reply

  17. Pšenica z Ukrajiny? - Kváskovanie, rady, tipy, triky, všetko o kvásku
    21. septembra 2023 @ 16:31

    […] Prečítajte si tiež: 10 dôvodov, prečo sa oplatí používať múky na kváskovanie. […]

    Reply

  18. Peter
    12. januára 2024 @ 6:59

    Prečítal som si 10 dôvodov múk na kváskovanie. Hľadal som grahamovú múku. To čo som hľadal som nenašiel nakoľko Grahamová múka je forma celozrnnej múky v ktorej sú navyše pomleté otruby je nebielená a nerafinovaná, O takú múku mám záujem.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      18. januára 2024 @ 15:53

      Dobrý deň, Peter, áno, táto múka spĺňa vaše požiadavky. Odkomunikované aj s mlynom Trenčan. Naty

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *