66 komentárov

  1. Daniela
    27. marca 2020 @ 20:55

    Ked sa mi tak podaria ako tie Vase tak budem stastny clovek a moj manzel este viac .skusim ist krok za krokom podla vasich rad a uvidim .dakujem uz dopredu

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      28. marca 2020 @ 6:53

      držíme palce 🙂

      Reply

      • Simka
        1. apríla 2020 @ 17:57

        Tak išla som do toho, zarobila som štartér, zdvojnásobil objem, ma krásne bublinky na povrchu avšak je dosť riedky, je to v poriadku?

        Reply

        • Naty Štefková Žúreková
          2. apríla 2020 @ 6:10

          Áno, pšeničný štartér je riedky 🙂

          Reply

    • Erika
      31. marca 2020 @ 10:09

      Rada by som sa spýtala, čím môžem nahradiť sladenku? Ďakujem za odpoveď

      Reply

      • Naty Štefková Žúreková
        2. apríla 2020 @ 6:05

        Cukrom, Erika. Slad je vsak dobre doma mat, pokial pecies pecivo

        Reply

        • Ivana
          5. apríla 2020 @ 6:23

          Mozem sa opýtať cesto po vymieseni môžem nechať kvasit v chladnicke? A cca koľko? Ďakujem za odpoveď.

          Reply

          • Daniela Rau
            7. apríla 2020 @ 16:03

            Áno, prvá doba kvasenia môže byť aj v chladničke. Akú dlhú dobu= to si musíte určiť podľa sily a kvality svojho kvásku a teploty v chladničke. (u nás to bolo v pohode celú noc)

        • Janka
          10. apríla 2020 @ 16:57

          Sladenku je lepšie nahradiť cukrom , či medom? Mám doma aj javorovy sirup

          Reply

  2. monika
    28. marca 2020 @ 7:26

    dobry den. tie 2 zltky, ktore spominate v rozpise ingrediencii, idu do cesta? Alebo su len na pripadne potretie. Dakujem.

    Reply

    • Daniela Rau
      30. marca 2020 @ 20:40

      Do cesta, Monika.

      Reply

  3. monika
    28. marca 2020 @ 7:30

    Dobrt den. 2 zltka, ktore spominate v rozpise, idu do cesta alebo su na potretie. Dakujem.

    Reply

    • Daniela Rau
      30. marca 2020 @ 20:40

      Moni, do cesta idú. POtierajú sa len vodou. AK chceš, môžeš potrieť až rožky zvrchu žĺtkom s trochou vlažnej vody, získaš tak žltučký ich povrch.

      Reply

  4. Mirka
    28. marca 2020 @ 18:29

    Naty, sú fakt božské! Podarili sa! Išla som presne podľa receptu a sú naozaj úžasné.

    ĎAKUJEM za recept.

    Reply

    • Daniela Rau
      30. marca 2020 @ 20:39

      Paráda, Mirka! Sme obidve rady, že sa ti podarili. Veľa zdravíčka prajeme.

      Reply

      • Sára
        6. apríla 2020 @ 8:33

        Dobry den, som vajcovy alergik, daju sa nejako nahradit tie zltka v recepte? Dakujem pekne za odpoved 😊

        Reply

        • Daniela Rau
          7. apríla 2020 @ 16:01

          Dobrý deň, náhrady vajec je si potrebné otestovať.

          Reply

  5. Daniela
    29. marca 2020 @ 10:14

    Cesticko kysne mame zarobene vyzera to super

    Reply

  6. RECEPT: RETRO Socialistické rožky z kvásku - www.Daniela Rau.sk
    29. marca 2020 @ 20:33

    […] Celý recept nájdete na našom webe https://www.kvaskovanie.sk, kde sme vám odhalili aj finty a triky, ktoré keď dodržíte, dosiahnete fajnovo mäkučké, […]

    Reply

    • Michaela
      1. apríla 2020 @ 19:45

      Dnes som recept skúsila a rožky sú naozaj super!! Také ako kedysi, krásne nadýchané. Ďakujem že detaily v recepte, tiež som chcela pôvodne pridať viac vody do cesta 🙂

      Reply

      • Naty Štefková Žúreková
        2. apríla 2020 @ 6:12

        skvele, veľmi sa tešíme 🙂 nech sa darí 🙂

        Reply

  7. Hajnalka Liptáková
    30. marca 2020 @ 18:26

    Sú úplne fantastické, lepšie som nejedla. Presne o takýchto som snívala, ale doterajšie pokusy neboli ono. 🙂 Vďaka.

    Reply

    • Daniela Rau
      30. marca 2020 @ 20:38

      Ooo, paráda!! Veľmi sa tešíme. Nech chutia.

      Reply

  8. Dana Kudláčová
    30. marca 2020 @ 20:30

    Geniálne! Famózne, je 21:20 a my “tlačíme” rožky. Ale aké…
    Ďakujem za úžasný recept, bol to štvrtý pokus o rožky z rôznych receptov, ale tento recept je naj!
    Už cesto bolo nádherné, plástické, nelepivé. Ďakujem za Vašu prácu, za vyváženú múku, keď som prvý krát z nej zarobila na chlebík, hneď som vedela, aký skvost sa skrýva vo vrecúšku. Dovtedy to stále nebolo ono. Nech sa Vám naďalej darí a tešíte nás skvelými dobrotami.

    Reply

    • Daniela Rau
      30. marca 2020 @ 20:38

      Dani, rado sa stalo. Dobrý recept a aj tipy, ktoré sme prezradili, robia svoje 🙂 Pozdravujeme a ďakujeme.

      Reply

  9. Jana
    30. marca 2020 @ 22:19

    Zdravim,rada by som vyskúšala rožteky pre detičky do škôlky u nás v Nemecku,ale potrebujem niečím nahradiť bravčovú masť. Budú dobre aj keď dám len maslo???
    Vďaka pekne Jana

    Reply

    • Daniela Rau
      19. apríla 2020 @ 13:38

      áno.

      Reply

  10. Dana
    31. marca 2020 @ 13:41

    Dobry den, ak by som chcela robit rozky zo spaldovej muky, vsetko je rovnake len ubrat cca 20% tekutin? Na co si davat pozor pri spalde? Dakujem

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      2. apríla 2020 @ 6:06

      Áno, je to možné aj zo špaldy. Stačí pozorovať hustotu cesta. Nech sa darí 🙂

      Reply

  11. Lenka
    31. marca 2020 @ 19:34

    A kebyze predsa len potrebujem nahradit mast, tak skor olejom alebo dat viac masla?

    Reply

  12. Romi
    31. marca 2020 @ 20:07

    Prvý kvások v živote, prvé rožky a vlastne všeobecne pečenie z neho a všetko vyšlo. Ďakujem za jasný postup. Výborné!

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      2. apríla 2020 @ 6:08

      Výborne! Tešíme sa 🙂

      Reply

  13. Veronika
    1. apríla 2020 @ 18:57

    Ahoj, chcem sa spytat na radu. Piekla som rozteky uz druhy raz. Vzhladom su nadherne. Cesto fajn. Vsetko uplne ako na obrazkoch. Az na poslednu fazu-su kysle. A boli aj prvy raz. Niekde robim chybu, ale netusim kde 🙂 Je to kvaskom? Alebo kysnutim? Skratila som aj casy, myslela som, ze mi prekyslo cesto, ale nepomohlo. Tak ci nemate pre mna nejaku fintu este 🙂 vdaka, ja to nevzdam.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      2. apríla 2020 @ 6:12

      Možno teplotou kvasenia, že bola vyššia alebo silou štartéra. Postupne to vychytáte 🙂
      Nech sa darí 🙂

      Reply

      • Marta
        15. apríla 2020 @ 13:46

        Ak by som chcela rožky upiecť z LM, prosím Naty ,alebo Danielka ,ako postupovať. Ďakujem

        Reply

        • Daniela Rau
          19. apríla 2020 @ 13:29

          Dobrý deň, áno, dá sa použiť aj Lievito Madre. Presný prepočet receptu, ako presne postupovať, nájdete na tomto blogu v článku o Lievito Madre. Peknú nedeľu prajem.

          Reply

        • Simona Briestenská
          7. mája 2020 @ 13:04

          Mohla by som vyformované rožky dať na noc do chladničky ?

          Reply

          • Naty Štefková Žúreková
            8. mája 2020 @ 11:02

            ano, ide to 🙂

  14. Beba
    3. apríla 2020 @ 20:40

    Výborné rožky, vďaka za receptík.

    Reply

    • Daniela Rau
      3. apríla 2020 @ 21:15

      Rado sa stalo.

      Reply

  15. Marcela
    5. apríla 2020 @ 20:14

    Dobrý deň 🙂 prosím vás, bolo by predsa len možné niečím nahradiť masť? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď 🙂

    Reply

    • Daniela Rau
      7. apríla 2020 @ 16:02

      Napríklad rastlinným olejom.

      Reply

  16. Jana Jaja
    12. apríla 2020 @ 19:06

    Konečne som našla recept na dokonalé rožky, ktoré sa dajú jesť aj na druhý aj tretí deň… Vďaka. Od teraz je to jediný recept, podľa ktorého budem robiť rožky.

    Reply

    • Daniela Rau
      13. apríla 2020 @ 18:24

      Paráda, Jani! To máme radosť. Nech sa skvelo darí i naďalej.

      Reply

  17. Romanka
    15. apríla 2020 @ 7:16

    Dobrý deň, chcem sa spýtať, či môžem do tohto receptu použiť aj kvások lievito madre? A ak áno v akom množstve? Rovnako 2 lyžice ako je to s ražným kváskom? Ďakujem.

    Reply

  18. Aďa
    20. apríla 2020 @ 15:22

    Dobrý deň.
    Čím môžem v recepte nahradiť maslo, nakoľko dcéra nemôže mliečne výrobky?
    Ďakujem

    Reply

    • Daniela Rau
      20. apríla 2020 @ 18:30

      Napr. rastlinným olejom (olivovým hroznovým)

      Reply

  19. Romana
    21. apríla 2020 @ 5:12

    Dobrý deň, chcem sa spýtať, či môžem do tohto receptu použiť aj kvások lievito madre namiesto klasického razneho? A ak áno v akom množstve? Ďakujem.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      21. apríla 2020 @ 5:25

      zdravíme, áno, cca 200g LM

      Reply

  20. Romana
    23. apríla 2020 @ 15:40

    Dobrý den, může být těsto v lednici i 24 hodin? U chleba to mam odzkoušené, ale rožky dělám poprvé. Děkuji 🙂

    Reply

    • Daniela Rau
      25. apríla 2020 @ 9:41

      Počas prvej fázy kvasenia cesta áno.

      Reply

  21. Eva
    25. apríla 2020 @ 20:01

    Recept je výborný. Rožky sa podarili. Slad som nemala tak som dala med 😉
    Akurát zo spodu, akoby boli trochu spálené z toho horúceho plechu alebo neviem … čo by ste poradili, aby som to eliminovala (zhora a z boku sú super, len tam kde sa dotýkali plechu sú priškvrknuté). Ďakujem

    Reply

    • Daniela Rau
      6. mája 2020 @ 15:20

      Evka, to si už len vo svojej rúre treba odsledovať, ako je najlepšie. Každá rúra má svoje špecifiká a pečie trochu inak. Držíme palce.

      Reply

  22. Okoloidúci
    26. apríla 2020 @ 5:05

    Dobré ráno priatelia kváskovania,
    Chcem sa spýtať, aký je principiálny rozdiel medzi múkami na kváskovanie a tými, čo takéto označenie na sebe nemajú.
    Ďakujem,
    M.

    Reply

    • Daniela Rau
      6. mája 2020 @ 15:19

      Prečítajte si na tomto blogu viaceré články na túto tému. Nájdete v nich odpovede.

      Reply

  23. Ivka
    27. apríla 2020 @ 12:03

    Ja mam rozky hrozne tvrde (korku). Preco sa nepecu so zaparou vlastne?
    Dakujem 🙂

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      28. apríla 2020 @ 19:10

      aby boli dokonale vláčne, vysoké, prepečené, nepopraskané, so správnou kôrkou. 🙂 Rožky treba piecť po celú dobu s dostatočným zaparením. Všetko dobré:)

      Reply

      • Daša
        7. júla 2020 @ 8:24

        Dobrý deň Naty,

        Trochu som Vás nepochopila. Znamená to, že rožky pečieme so zaparením ako chlebík alebo stačí len postriekať vodou? Chystám sa ich piecť, ale bojím sa, aby som to nezmrvila. Ďakujem vopred za objasnenie.

        Reply

  24. Helena Nádaská
    28. apríla 2020 @ 22:03

    rožky sú výborné, už ich pečiem tretí raz a musela som zdvojnásobiť dávku, ďakujem

    Reply

    • Daniela Rau
      6. mája 2020 @ 15:19

      🙂 To nás teší, že tak veľmi chutia, Helenka.

      Reply

    • Daša
      7. júla 2020 @ 8:22

      Dobrý deň Naty,

      Trochu som Vás nepochopila. Znamená to, že rožky pečieme so zaparením ako chlebík alebo stačí len postriekať vodou? Chystám sa ich piecť, ale bojím sa, aby som to nezmrvila. Ďakujem vopred za objasnenie

      Reply

  25. Michaela
    2. mája 2020 @ 20:40

    Dobrý deň, mne vyšli rožky strašne hutné, ako keby nevykvasené. Pritom som ich kvasila strašne dlho, ale po vybratí z chladničky sa niekoľko hodín ani nepohli. Aj keď nedávam do chladničky, všetko moje pečivo je také trochu husté, nie príliš nadýchané a na druhý deň je tvrdé. Čo robím zle? Štartér je väčšinou pekný, kopec bubliniek, iba skoro dvojnásobný. Cesto tiež veľmi pekne vykysne, skoro na dvojnásobnú veľkosť. No tá finálna fáza sa mi vôbec nedarí. Čo robím zle?

    Reply

  26. Zuzana
    5. mája 2020 @ 13:47

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať, či môžem použiť do štartéru ( poprípade aj do casta) miesto hladkej pšeničnej múky, hladkú pšeničnú celozrnnú.
    Nepokazím tým niečo??
    Ďakujem krásne, prajem pekný deň.

    Reply

    • Daniela Rau
      6. mája 2020 @ 15:18

      Môžete, ale výsledok bude iný 😉
      Celozrnná múka je super, ale výsledok nebude taký nadýchaný. Bude proste celozrnný.

      Reply

  27. Zuzana
    5. mája 2020 @ 18:42

    Ahojte 👋, zdravím Vás. Chcela by som sa spýtať, či možem použiť do rozkvasu ( prípadne aj do cesta) miesto hladkej pšeničnej múky, hladkú pšeničnú celozrnnú. Ďakujem krásne.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      8. mája 2020 @ 11:03

      zdravíme, samozrejme 🙂 nech sa darí 🙂

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *