10 komentárov

  1. Eva
    5. novembra 2017 @ 14:38

    Skúšala som to jeden krát ale bolo to zdĺhavé na čas raz som robila koláč a raz chleba a ten bol taký iní ako v obchode.
    Raz som kúpila chleba a išla som ho jesť a zbadala som v ňom kúsky železnej drôtenky tak som vrátila p.predavačke v Coop Jednoty chleba ona mi vrátila eurá a povedala mi aby som o tom s nikým nedebatovala.

    Reply

  2. Ivana
    26. decembra 2017 @ 17:28

    ja kvaskujem preto, lebo som zamestnana v pekarni a nepaci sa mi, co v tom chlebe je

    Reply

    • Daniela Rau
      9. januára 2018 @ 23:15

      Sme radi, že človek, ktorý je vo výrobe chlebov toto povie nahlas. Ľudia na Slovensku sme ešte stále naučení dôverovať potravinárskym firmám a veriť v poctivosť výrobkov. Preto je fajn poznať kompetentný názor človeka, ktorý v tejto oblasti pracuje. Je smutné, že aj chlieb sa už rôzne “pančuje”. No zároveň sme radi, že čoraz viac ľudí objavuje staré čaro kváskovania.

      Reply

  3. Erika
    11. februára 2018 @ 9:28

    Má konzumácia produktov z kvásku vplyv na redukciu hmotnosti? Zatiaľ som sa o tom nikde nedočítala.

    Reply

  4. Alena
    11. marca 2018 @ 17:23

    U mňa sú dôvody č. 1,2,5 a 8. Začalo to zvedavosťou 🙂 začala som piecť klasický chlieb s droždím v domácej pekárni a hľadala som recepty na internete. Na stránke domacipekarny.dama.cz som sa prvý raz stretla s pojmom kvások a zaujalo ma to. Začala som si o tom čítať. Bolo to asi pred 5 rokmi. Vtedy sa mi to zdalo komplikované, ale povedala som si, že raz sa k tomu vrátim a poriadne si to preštudujem. A ten čas nastal minulého roku v septembri, kedy som si oživila sušený kvások kúpený v predajni zdravej výživy. Prvé chleby boli nepodarky, lebo som ich piekla v DP. Až keď som začala piecť v rúre, zlepšilo sa to. Teraz by som sa už ku klasickému chlebu nevrátila 🙂

    Reply

  5. Lucia
    3. apríla 2018 @ 10:24

    Som celiatička a nájsť dobrý a chutný “chlebík” je naozaj problém. Trochu som počula o kvásku, ale nevenovala som tomu pozornosť. Až tak skôr z pokusu a zo zvedavosti som si zarobila do skleného pohára vodu s pohánkovou múkou a nechala ležať na linke. Pohánka mi nesmierne vonia, tak som si to len ovoniavala a pozorovala čo sa robí :-). No a potom to prišlo, začalo to bublinkovať :-). A odvtedy bublinkuje nielen pohánkový ale aj ražný kvások pre moju rodinu :-).

    Reply

    • Daniela Rau
      11. apríla 2018 @ 10:18

      Super Lucka! Tak prajeme nech sa vám v kváskovaní darí.

      Reply

  6. Ivan
    3. marca 2019 @ 21:11

    Moja úplne prvá pohnúka začať s kváskovaním bola veľmi prvoplánová. Fascinovalo ma, že cesto môže vykysnúť aj bez droždia. …a priznám sa, fascinuje ma to čoraz viac🙂. Kváskujem už niekoľko mesiacov, ale skutočný progres kvality u mňa nastal až keď som objavil na nete Naty.

    Reply

    • Daniela Rau
      16. mája 2019 @ 14:16

      To nás teší Ivan a nech sa ti darí v kváskovaní i naďalej.

      Reply

  7. Iveta
    17. júna 2019 @ 18:31

    Mňa na kvaskovanie namotala švagriná, ktorá žije v zahraničí,a radila pri prvých nezdaroch.Moj prvý chlebík bol kyslý ,nedal sa jesť,ale neodradilo ma to.Kvaskujem už dva roky,z obchodu nič nekupujem,okrem múky.
    Podarilo sa mi týmto úžasným zázrakom z múky a vody “nakaziť” aj ďalších,z čoho mám radosť.Dokonca aj moja 80.ročná mamička kváskuje.Tá úžasná vôňa, ktorá prevonia celý dom a vynikajúca chuť kváskoveho chlebika je nenahraditeľná.,a ešte spravime niečo pre svoje zdravie.Zdravim všetkých posadnutých týmto zázrakom.,en keby nebol problém so zháňaním múky…

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *