4 komentáre

  1. Emil Královič
    30. augusta 2017 @ 8:57

    Doma manželka pečie takmer každodenne kváskové pečivo podľa knižky Kváskovanie Recepty z kvásku od Naty Žúrekovej Štefkovej, Ing, Daniela Rau a kolektívu. Je to fajn. Keď ste stanovovali cenu chleba, určite to môžme hodnotiť len pre seba a najbližších. Keby sa malo zvažovať už o predaji, tam je dôležitá predovšetkým aj cena práce, kde bez problémov by som navrhol aj navýšenie ceny o 100 %. Takýto chlieb, bez konzervačných látok by podľa mňa mal mať cenu v obchode ako ručná výroba v hodnote do 2€. pri váhe cca okolo 900g-1000g.
    Kalkulácia ma zaujala nakoľko sa občas vyskytne možnosť, aby výrobca svojím výrobkom chcel poskytnúť protislužbu. A v tomto smere je tiež ináč hodnotená napr. cena domácej zeleniny, domácich ručných služieb a prác a podobne.
    Prajeme Vám v ďalšej práci veľa úspechov a zdravého štýlu životosprávy.
    Príjemný deň želáme.
    Emil s Marikou z Košíc

    Reply

  2. Ako doma kváskovať ekonomicky - Kváskovanie
    10. októbra 2017 @ 10:39

    […] je to možné, častokrát je to pravda. Na vine nie je samotné kváskovanie, ale naša organizácia kváskovania. Prinášame vám tip, ako kváskovať […]

    Reply

  3. Ako piecť ekonomicky - Kváskovanie
    11. októbra 2017 @ 16:29

    […] je to možné, častokrát je to pravda. Na vine nie je samotné kváskovanie, ale naša organizácia […]

    Reply

  4. Darina
    14. novembra 2017 @ 10:56

    Milá Naty a Daniela, už som sa niekoľkokrát radila na tomto fóre ohľadom úspechov či neúspechov v mojom kváskovaní, prečítala veľa reakcií a ohlasov na vaše snaženie. Musím uznať, klobúk dole, aký široký záber s touto problematikou viete obsiahnuť! A nielen viete, ale hlavne chcete. Pomáhate šikovným aj začiatočníkom, ktorí sa dali na cestu kváskovania, ale aj kuvičím hlasom, pred ktorými dokážete i takto prakticky obhájiť to, čo robíte a propagujete. Ja som veľmi cenu elektriny, či chlebíka neriešila, mala som iné priority. Tento prepočet ma uistil, a nielen ten, že som sa rozhodla správne a stojí za to pokračovať. Pokračovať, niekedy aj s občasnými neúspechmi, lebo viem, že keď budem potrebovať poradiť, stačí napísať a je tu niekto, kto poradí… Ďakujem z celého srdca Naty za Váš prístup, rady a propagáciu zdravšieho stravovania.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *