Kváskovanie v rádiu Lumen
Kváskovať sa dá aj ušami. Pre poslucháčov rádia Lumen sme v rubrike Na skok do kuchyne prezradili, že kvások je tradičným spôsobom pečenia a nie novodobý výmysel. Čo ste sa mohli od nás v dvoch dieloch vysielania ešte dozvedieť?
Okrem prínosov kváskovania pre zdravie sme sa naučili, ako vypestovať ten najkvalitnejší, najuniverzálnejší a najmenej náročný na uchovávanie kvások: ražný chlebový kvások. Konkrétnejšie kvások s použitím múky typu T 930. Úvodu kváskovania a založeniu kvásku sme venovali celú prvú časť relácie.
V druhej časti sme z nášho vypestovaného kvásku upiekli spoločne chlieb. Základný chlebík, ktorého sa nabažiť nedá: pšenično- ražný kváskový chlieb.
Vôňa a chuť sa éterom preniesť žiaľ nedajú, no veríme, že sme motivovali veľa poslucháčov, aby si kvalitný a najchutnejší spôsob prípravy chleba skúsili sami doma, priamo vo svojej kuchyni.
Nestihli ste niektorú časť? Alebo by ste si chceli reláciu Na skok do kuchyne vypočuť znovu? Máme pre vás záznam 🙂
Dopočutia a dokváskovania 🙂