12 komentárov

  1. Mirka
    31. marca 2018 @ 8:12

    Krasne napisane, ja sa nikdy nevzdam???

    Reply

    • Daniela Rau
      11. apríla 2018 @ 10:19

      Super Mirka 🙂

      Reply

  2. Katarína
    28. januára 2019 @ 15:20

    Dobrý deň,
    dovoľte mi po prečítaní Vašich slov poprosiť Vás o radu. Chlebík z kvásku robím pravidelne každý víkend už asi 2 mesiac. Kvások mám svoj, ale aj od kolegyne a vždy ich striedam. Všetko mi ide ako po masle, avšak keď dám chlebík (a to rôzne, nie iba jeden recept) do ošatky na finálne kvasenie, nikdy mi nezdvojnásobí objem, a to pri dodržaní všetkých odporúčaní. Po upečení je chutný, len ostane v rovnakej veľkosti, ako keď som ho vkladala do ošatky, resp. sa málinko zdvihne pri naparovaní v rúre.
    Kde môžem ešte robiť chybu.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      28. januára 2019 @ 21:49

      Katka, zdravím, ak je cesto škrtené v ošatke, môže to byť spôsobené múkou. Skúste zmeniť značku múky. Držím palce.

      Reply

  3. Ľudmila
    27. marca 2019 @ 9:02

    Dobrý deň . Aj ja by som poprosila o radu . Mám taký problém ako pani Katarína . Robím chlebík z Vašej knihy a snažím sa dodržiavať postup. Cesto sa mi vymiesí dobre, no potom akoby začalo rednúť a tiež mi cesto v ošatke nezdvojnasobí objem a to používam do všetkého “Vašu” múku. Môže sa stať , že prekysne rozkvas ? Ďakujem 🙂

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      29. marca 2019 @ 17:33

      Ľudmilka, zdravím 🙂 buď je chyba v kvalite múky alebo je v ceste zemiak, ktorý to spôsobuje. Snáď sme pomohli. 🙂 Nech sa darí 🙂

      Reply

      • Gabriela
        19. apríla 2019 @ 8:17

        Dobry den, peciem chlebik este len par mesiacov. Kazdy tyzden iny :-), podla vasej knihy ale casto aj skusam a experimentujem. Dostala som od dcery muku dvojzrnku. Docitala som sa o nej ze obsahuje menej lepku. Ako piect z takejto muky? Na co si dat pozor?
        Dakujem 🙂

        Reply

        • Naty Štefková Žúreková
          26. apríla 2019 @ 16:12

          Gabi, zdravím 🙂 áno, dvojzrnka je “starý” druh pšenice. Je zaujímavé s ňou piecť, má svoje špecifiká, cesto sa trošku lepí a pod., ale určite to skúste. Má super chuť. Opodrúčam cesto domiesiť ručne, aby ste cítili ťažnosť cesta. Neech sa darí, Gabi 🙂

          Reply

        • Lucia
          20. mája 2019 @ 19:00

          Dobry den,prosim Vas cim to je,ze chleba krasne vnutri prepeceny aj zhora ale zospodu je bledy?dakujem

          Reply

          • Naty Štefková Žúreková
            20. mája 2019 @ 20:29

            Zdravím, Luci! To bude najpravdepodobnejšie povrchom pečenia alebo výkonnsoťou spdnej špirály- asi je slabá… 🙁

  4. Mária Reznická
    2. októbra 2019 @ 21:39

    Dobrý deň. Prosím Vás, čo mám robiť, keď mi chlebík zvykne zboku popraskať, aj keď ho hore narežem? Mám ho nechať dlhšie kysnúť? Ražná múka to kvasenie spomaľuje? Ďakujem.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      3. októbra 2019 @ 20:49

      Zdravím, Majka, toto je potom problém nedostatočne nahriateho alebo tenkého plechu. Odporúčam piecť na dvoch plechoch spolu. Nech sa darí 🙂

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *