12 komentárov

  1. Lievito madre - Kváskovanie, rady, tipy, triky, všetko o kvásku
    5. februára 2019 @ 17:12

    […] TIP: Prečítajte si aj tento článok, v ktorom rozoberáme Tipy a triky kváskovania. […]

    Reply

    • Gabriela Hargašova
      1. mája 2019 @ 22:37

      Dobrý deň mohli by ste mi poradiť kde sa viac dočítame o lievito madre aby som vedela sním pracovať alebo na čo si mám dávať pozor prípadne nejaké vychitavky, alebo knihy ďakujem.

      Reply

      • Naty Štefková Žúreková
        8. mája 2019 @ 23:34

        Gabika, zdravíme! Ďakujeme za spätnú väzbu. O lievito madre máme napísané články tu na webe, je k tomu aj recept na pizzu. V článkoch budeme stále pokračovarť a postupne pridávať informácie. Ďakujeme 🙂

        Reply

  2. Lenka
    6. februára 2019 @ 14:33

    Dobrý deň,

    prosím Vás o radu. Môže teplota 19 stupnov v miestnosti miesto 22 stupnov spôsobovať, že štartér nezvýsi svoj objem a cesto v ošatke sa zvýši tak max. o tretinu ? ďakujem pekne za odpoveď.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      6. februára 2019 @ 15:26

      ano, Leni, bude potrebovať viac času. Objem by mal narásť o dvojnásobok. Ale pôjde to, len to bude dlhšie trvať. 🙂 Prípadne cesto zabalte v miske do deky a skryte do rúry.
      Nech sa darí 🙂

      Reply

  3. Magdaléna
    21. februára 2019 @ 14:08

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, koľko mladého kvásku treba na buchty miesto kvasníc? Treba s ním pracovať ako pri príprave cesta s riadnym silným kváskom,alebo ako s kvasnicami? Ďakujem

    Reply

  4. Julia
    25. februára 2019 @ 19:13

    Prosim radu cim by sa dal nahradit skrob pri vysypani osatky dakujem

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      26. februára 2019 @ 14:02

      Dobrý deň, ryžová múka, pohánková alebo aj ražná celozrnná múka je fajn 🙂 nech sa darí 🙂

      Reply

      • Naty Štefková Žúreková
        26. februára 2019 @ 14:10

        Magdalénka, zdravíme 🙂 myslíte mladý kvások, ktorý vám ostáva po 4.dni? Všetok ho treba použiť naraz. Nech sa darí 🙂

        Reply

  5. Zuzana
    9. apríla 2019 @ 17:54

    Dobry den, Naty, chcela by som sa spytat na jednu vec. Vecer som si zarobila starter z razneho kvasku a raznej celozrnnej muky, avsak sa stalo, ze som rano nemohla zamiesit na chlieb, tak som nevedela co s nim a supla som ho do chladnicky. Moze sa takyto rozkvas este nejakym sposobom spotrebovat? Ako postupovat, ked sa mi stane takato situacia?

    Dakujem vopred za info 🙂

    Reply

  6. Kváskový tekvicový chlieb s pivom - recept - FitCool.sk
    23. mája 2019 @ 14:13

    […] si zarobíme rozkvas – zmiešame všetky ingrediencie, rozkvas poriadne premiešame a zakryjeme potravinovou […]

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *