9 komentárov

  1. Jarka
    22. apríla 2018 @ 21:13

    Dobrý deň, kvások sa dá do mrazničky kedy?
    Po nakrmeni alebo v akej fáze procesu?
    Ďakujem

    Reply

    • Daniela Rau
      5. augusta 2018 @ 9:15

      Dobrý deň Jarka, kvások dávame do mrazničky vo fáze jeho najväčšej vitality. Aby sme si uchovali to najkvalitnejšie.

      Reply

  2. emilia
    7. marca 2019 @ 10:33

    Dobrý deň, prosím poraďte, po roku som sa znova rozhodla začať s kváskom. Lenže znova je založený 5 deň, podľa vášho návodu a ja musím na 2 dni odcestovať. Dá sa takto rozpracovaný kvások nejako uchovať, aby som mohla po návrate pokračovať. Ďakujem

    Reply

    • Daniela Rau
      16. mája 2019 @ 14:15

      Dobrý deň Milka, pri zakladaní kvásku je potrebné zachovať pravidelnosť prikrmovania. Doporučujeme dať napr susedke alebo kamarátke a dať im inštrukcie 🙂

      Reply

  3. Lucia
    2. marca 2020 @ 13:16

    Dobry den.prosim vas ucim sa kvaskovat uz zhruba mesiac, vsetko robim podla receptov v knihe kvaskovanie 1. Prvy chlebik bol perfektny no idvtedy kazdy jeden je makky len prve 2 hodiny a potom vyzera a chuti ako 3 dnovy. Uz som skusala vsetko mozne, peciem na zapare potom vyvetram, dopekam normalne, kvasok je super tak neviem kde je chyba. Muky pouzivam len na kvaskovanie.

    Reply

  4. Jana
    22. apríla 2020 @ 18:37

    Dobrý deň, chcem sa spýtať,akým množstvom múky treba dokŕmiť kvások po rozmrazení? Ďakujem Jana

    Reply

    • Daniela Rau
      25. apríla 2020 @ 9:43

      Záleží podľa toho, aké veľké množstvo kvásku rozmrazujete a koľko kvásku následne potrebujete. Doporučujem skôr po menších množstvách a radšej viackrát za sebou. Aby sa kvások prebudil.

      Reply

  5. Iva
    28. apríla 2020 @ 15:14

    Dobry den, zacinam kvaskovat, uz mam aj odlozeny v malom pohariku a zbytok sa chystam zamrazit po malych kopkach, kedze zatial nemam cas piect. Ked ho budem rozmrazovat, tak ked je kopka 1 cajova lyzicka, davam 1 cajovu lyzicku muky? Alebo postupujem, ako ked po tyzdni dokrmujem nespotrebovany kvasok z maleho poharika z chladnicky?
    Dakujem. Iva

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      28. apríla 2020 @ 19:09

      zdravím, keď roznrazíte, nakrmte klasicky 1 PL múky a 1 PL vody, resp. vody toľko, aby mal kvások želanú konzistenciu. Všetko dobré:)

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *