13 komentárov

  1. Lýdia
    5. decembra 2021 @ 18:38

    Mne sa silikónová hubka neosvedčila, nejako sa mi s ňou nedarilo…ani oškrabávanie za sucha. Najlepšie sa mi darí odstraňovať zvyšky cesta papierom, používam na tento účel staré letáky z obchodných reťazcov, a podľa možnosti za čerstva, kým ešte cesto nie je zaschnuté, vtedy ide najľahšie dolu. Keď je už zaschnuté, nechám odmáčať a potom vyutieram dosucha. Potom umyjem jarovou vodou.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      7. decembra 2021 @ 13:38

      Dobrý deň, Lydka, ďakujeme za ďalší skvelý tip! Nech sa darí 🙂

      Reply

  2. Eva
    8. decembra 2021 @ 13:18

    Ja používam trik „našich starých materí“ umývať so studenou vodou. Keď neumyjem hneď, tak potom nechám studenú vodu trošku pôsobiť a ide to krásne aj rukou (na cesto nepoužívam hubky z dôvodov vyššie uvedených a ani silikónová hubka sa mi neosvedčila, uviaznuté kúsky cesta sa mi z nej vyberajú veľmi ťažko).

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      3. januára 2022 @ 15:56

      Super, Evi, ďakujeme za skvelý tip 🙂

      Reply

  3. Ivana
    25. decembra 2021 @ 22:40

    Jednoznačne lufa. Mám vždy jeden kúsok kt. používam na riad od cesta. Keď už je moooc špinavá skončí v komposte. Ekologické a lacné 🙂

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      3. januára 2022 @ 15:55

      skvelý tip! 🙂 Ďakujeme, Ivanka 🙂

      Reply

  4. Marta
    27. decembra 2021 @ 19:40

    Mne sa osvedčilo namočiť misu a potom použiť kefku na riad. S kefkou to ide rýchlo a taktiež sa ľahko vyčistí stačí opláchnuť.

    Reply

  5. Miška
    31. decembra 2021 @ 8:33

    Mne je ľúto zakaždým umývať tie dobroty…jednoducho mám plastovú misu určenú len na prípravu kváskového chleba a cesto z neho čo najviac vyberiem plastovou stierkou. Zvyšky nechám na vzduchu zaschnúť a používam pri ďalšom pečení…tak to robili aj Egypťania nie? 🙂

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      3. januára 2022 @ 15:55

      skvele, Miška! Verím, že týmto inšpiruješ veľa ľudí 🙂
      Nech sa darí 🙂
      Naty

      Reply

    • Naty
      23. januára 2023 @ 10:10

      skvelý nápad, Miška 🙂 Ďakujeme, že ste si zapojili. Nech sa darí 🙂 Naty

      Reply

  6. Dana
    13. januára 2022 @ 19:14

    Moja mamina, stará mama a myslím že všetky zenicky ktoré piekli koláče, chlieb,.. misku od cesta vyčistili jednoducho tak, že nasypali za hrsť múky do misy a „vyšúchali“ cesto a vysypali hydine. Robím to tak aj ja, len sliepočky nemám ?

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      18. januára 2022 @ 10:49

      Aký pekný zvyk mali 🙂

      Reply

  7. Magdaléna
    21. januára 2023 @ 14:56

    Mne sa osvedčilo misu odmočiť a odmočené cesto dať dole stierkou – ide to rýchlo a žiadne olepené handričky a hubky ?

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *