4 komentáre

  1. Patrícia
    25. októbra 2019 @ 8:22

    Dobrý deň,
    chcem sa opýtať v čom by mohla byť podľa Vás chyba, keď sa mi nedarí založiť kvások. Už som to skúšala trikrát, no stále sa mi to nepodarilo. Je izbová teplota 21,5 stupňa pre založenie kvásku málo? Zo začiatku pekne rastie, no potom zo dňa na deň prestane a už sa s ním nič nedeje, aj keď idem podľa postupu ako ho kŕmiť. Nezapácha ani v ňom nie je tekutina, nerozumiem tomu. Ďakujem.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      27. októbra 2019 @ 15:30

      Pati, zdravím! máte dobré múky? neboli ste chorí pri zakladaní kvásku? je prikrytý? Nemáte doma vínne mušky, ktoré by mohli uškodiť kvásku?

      Reply

      • Patrícia
        31. októbra 2019 @ 12:49

        Použila som Vaše múky, staré neboli ani napadnuté. Všetci sme zdraví a mušky veru nemáme. Skúšala som to podľa Vašej knižky Kváskovanie 1, teraz som to skúsila opäť podľa videa 🙂 ešte to nevzdávam, snáď to raz vyjde, dávam pozor aj na čistotu pohára a viečka, lyžíc aj vody. Možno je to vodou. Uvidíme pri tomto pokuse. Ďakujem za odpoveď a prajem veľa nových nápadov na všetky tie dobroty 🙂

        Reply

        • Naty Štefková Žúreková
          7. novembra 2019 @ 19:21

          držíme palce, Pati. keby čokoľvek, napíšte nám mail aj s fotodokumentáciou.

          Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.