Recept: Bezlepkový brownie z kvásku
Kváskovať neznamená piecť len chleby. Kvások má umiestnenie všade tam, kde potrebujeme prebublať cesto bublinkami a urobiť ho nadýchaným. A to platí aj pri sladkom pečení.
Zároveň nie je pravdou, že kváskovať sa dá len s lepkovými múkami. Lepok nie je to, na čom kvások funguje. Kváskovať sa dá nielen chutne a zdravo, ale aj bezlepkovo.
Po veľkom úspechu nášho bezlepkového chlebíka, do ktorého sme pri príprave použili prirodzene bezlepkové múky, vám prinášame recept na sladkú mlsku (maškrtu?), ktorá vás len utvrdí, že kváskovať sa oplatí.
Hovoríme tu o koláčiku zvanom brownie, v ktorom hlavnú úlohu okrem kvásku hrá obľúbená čokoláda.
Naviac s použitím čučoriedok dostáva koláč nielen sladký, ale i osviežujúci šmrnc, ktorý sa rozhodne vyplatí ochutnať.
Dobrú chuť vám želajú
Daniela a Naty
Mirka Palacková
20. apríla 2017 @ 18:54
Dievčatá, ste úžasné. Tiež pečiem kváskový chlebík a spolu s kamarátkou, ktorá pečie chlieb v peci na dvore, robíme kurz pečenia kváskového chleba. Ste mi veľkou inšpiráciou a urobím si aj vaše recepty na sladké koláčiky. Lebo doposiaľ som piekla iba chlebík. Prajem vám krásne a úspešné akcie. Pozdravujem zo Zvolena