8 komentárov

  1. Kváskovanie v Teleráne - Kváskovanie, rady, tipy, triky, všetko o kvásku
    12. mája 2019 @ 12:52

    […] slzičky potrebujeme mať Kváskové lístkové cesto (recept nájdete TU). Následne z cesta povykrajujeme kolieska, tie potrieme čokoládovým krémom, stočíme a […]

    Reply

  2. Daniela
    17. marca 2020 @ 11:26

    Dobrý deň môžem sa spýtať, mozem použiť levito madre, a koľko. Veľmi pekne ďakujem

    Reply

  3. Katka
    17. apríla 2020 @ 17:57

    Mila Daniela Rau, preco nemozete odpovedat na otazku Daniely? Na odkaze, ktory ste jej dali nie je ziadna zmienka o tom, ci je mozne pouzit na vase kvaskove listkove cesto LM alebo razny kvasok. Dokonca som nikde nenasla, co vo vasom podani znamena matersky kvasok. Klasicky razny kvasok? Alebo zeby Mother Dough? Alebo Lievito Madre? Ste uzasna pekarka a verim, ze viete aj poradit 😉

    Dakujem,
    Katka

    Reply

    • Daniela Rau
      19. apríla 2020 @ 13:21

      Dobrý deň, Katka, názov „materský kvások“ je to isté ako „ražný kvások“. Preto tam, kde v receptoch píšeme ražný kvások (i v recepte s lístkovým cestom), použite ražný kvások. Pokiaľ chcete recept zmeniť na recept s použitím Lievito Madre, je to možné a presný konkrétny návod, ako to urobiť, popisujeme v článku o Lievito Madre, ktorý je tu na blogu. Prajem peknú nedeľu.

      Reply

  4. Slavka
    5. mája 2020 @ 15:51

    Vsetky suroviny len zmiesame na cesto, uz nic neprekladame, nenechavame kysnut, ale hned môžme odlozit do chladnicky tak ako je vymiesene? Ďakujem

    Reply

    • Daniela Rau
      6. mája 2020 @ 15:21

      ÁNo, len zmiešame a dáme do chladničky. Tam proces kvasenia prebieha pomalou fermentáciou.

      Reply

  5. Júlia
    16. decembra 2020 @ 12:28

    Dobrý deň. Je možné dať cesto po 48h z chladničky do mrazničky? A potom ak chcem piecť, tak len vybrať, nechať otepliť?
    Vďaka.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *