8 komentárov

  1. Iveta
    23. januára 2020 @ 19:36

    Super rady !,kvaskujem už viac rokov,a čim viac pečiem, konkrétne chlebík,naozaj sa mi zdal akýsi blatovejši,milujeme chlebík ražný celozrnný, odpoveď som si tu našla.Ďakujem.,dokváskovania priatelia😄

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      27. januára 2020 @ 21:23

      Super, Ivetka, tešíme sa, že sme mohli takto pomôcť 🙂

      Reply

  2. Monika
    23. januára 2020 @ 19:46

    Je to ťažké, keď s tým chce človek začať, no na internete je toľko je toľko rôznych informácií, že nevie ktoré postupy si má osvojiť. Snažím sa kváskovať už od jesene, všetko je fajn, len si neviem kvások udržať, a vždy zakladám nový. Tentokrát to skúsim podľa vášho článku, ako sa starať o kvások. Príde mi to jasne a logicky vysvetlené. Rada by som bola, kebyže sa mi tentokrát už podarí kvások dlhšie udržať.
    Skladovanie chlebíka mi tiež veľmi nejde, hoci mám ľanové vrecúška, chlebík je na tretí deň tvrdý ako skala.

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      27. januára 2020 @ 21:22

      Úplne rozumieme, Moni. Je veľa spôobov, ešte viac informácií a odporúčaní. Navzájom sa nepodporujú, niektoré si odporujú, a tak človek nevei, čo si o tom myslieť. Aj preto sme sa rozhodli spísať informácie do kníh, aby sme ucelili informácie a podali ich laickým spôsobom. Nech si každý môže doma upiecť svoj chutný a zdraviu propešný chlieb.

      Reply

  3. Ľubica Tkačíková
    26. januára 2020 @ 15:58

    Chcem sa spýtať na skúsenosti s kváskom a pečením chleba a pečiva z bezlepkových múk.
    Zatiaľ som skúšala vyrobiť kvások z ryžovej múky, ale sa mi nepáčil.
    Pečiem teda s droždím. Kvôli dcére, ktorá má celiakiu.
    Ďakujem za radu.

    Ľubica

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      27. januára 2020 @ 21:03

      Lubi, zdravime:) aj bezlepkove kvaskovanie moze byt zabavne a moze chutit. Treba kvalitny a silny kvasok. My vedieme kvaok kukuricnou hladkou mukou, upecene kvakove veci u nadychane a super. Odporucame pozriet navod na zalozenie bezlepkoveho kvasku: https://kvaskovanie.sk/zalozenie-bezlepkovy-kvasok/

      Reply

  4. Michaela
    11. februára 2020 @ 0:22

    Dobrý deň, začala som so založením kvásku. Založila som ho večer a aj preto som sa zmýlila, keďže môj štvrtý deň, kedy sa múka mení z celozrnnej dopadol tak, že som dala ražnú celozrnnú ako v tretí deň (večerné prikrmovanie). Je to problém? Zmení sa konzistencia kvásku ? Ďakujem za odpoveď

    Reply

    • Naty Štefková Žúreková
      16. februára 2020 @ 10:54

      Miška, zdravím, je to v poriadku 🙂 pokračujte ďalej podľa návodu.
      Nech sa darí 🙂

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *