Vianočná súťaž s Kváskovaním
VYHRAJTE AŽ 45 CIEN ZA VIAC AKO 3.900 EUR
VYHRAJTE AŽ 45 CIEN ZA VIAC AKO 3.900 EUR
Na deň dobrých skutkov 28.11.2023 v utorok sme začali spolu v Teleráno na Markíze deň. Že to bolo nádherne voňavé, ale aj zábavné ráno, to ste nám písali aj vy po skončení vysielania. Naty ako certifikovaná pekárka prijala pozvanie a ukázala rôzne tipy a triky pre pečivo.
V Hornonitrianskej knižnici v Prievidzi sme 14.11.2023 mali tú česť rozprávať o tradícií chleba a domáceho pečenia. Ako sa kedysi piekol chlieb tradičným spôsobom pomocou kvásku z múky a vody, aké má prínosy pre trávenie a zdravie a či sa oplatí týmto spôsobom aj dnešnej dobe pripravovať doma chlieb? To sme vysvetlili najprv na prednáške […]
Aj vy môžete zažiť radosť v kuchyni Zapojte sa do súťaže zakúpením NOVINKY stolového kalendára Kváskovanie 2024 alebo ktorejkoľvek tlačenej knihy Kváskovanie a možno PRVÝKRÁT V ŽIVOTE VYHRÁTE niektorú z nasledujúcich 50 SKVELÝCH CIEN: SÚŤAŽ S KALENDÁROM KVÁSKOVANIE VYHRAJTE 50 CIEN ZA VIAC AKO 4.000 EUR Ako sa zapojiť do súťaže Trvanie súťaže je […]
Vo februári 2023 vyšli v slovenských médiách správy, že eurokomisia schválila hmyz ako zložku potravín. Vlna znepokojenia zavládla aj na Slovensku. Obavy z kvality potravín nestihli ani utíchnuť a už vyšla na verejnosť ďalšia informácia o pšenici z Ukrajiny. Chápeme verejnosť, že na základe týchto informácií zostala zaskočená a že ľudia si začali dávať otázku: […]
V Tajomstvo mojej kuchyne sa kváskovalo. A nielen tak hocijako! 🙂 Divákom pri obrazovkách ponúkame tradičný, takmer zabudnutý recept Žerbó rezy. Relácia točila svoje posledné diely pred veľkou prestávkou, a preto sme poctené, že nás zavolali na „rozlúčkové“ pečenie práve s týmto výnimočným vianočným koláčom v kváskovej verzii.
Prečo sa oplatí pridať lyžicu kvásku do pečenia a ako si užiť vianočné pečenie aj s deťmi? Do novootvorenej predajne Panta Rhei v Bratislavskom AuParku sme prijali pozvanie na besedu Zdravé deti a vianočné kváskovanie, kde sme sa podelili o praktické a užitočné rady. Rozdávali sme zDARma kvások, aj sme dačo doma napečené ponúkli. Ako […]
Fantastické sušienky, z ktorých vám bude do spevu! Či už na Vianoce alebo aj bežne počas roka, tieto sušienky budú hitom vašej kuchyne. Jednoduché na prípravu, skvelé do chuti. Recept nájdete publikovaný v našej knihe „Vianočné Kváskovanie- Chuť Vianoc“ pod názvom Adventné maslové sušienky, no prezradíme vám ho aj tu v tomto článku. V limitovanej […]
Buď medzi výhercami, ktorí vyhrajú SPOLU až pol tony kvalitnej múky na kváskovanie ZAPOJ SA DO SÚŤAŽE a MÁŠ ŠANCU VYHRAŤ Z 500 KG MÚKY slovenskej, kvalitnej, poctivej Aj ty môžeš byť medzi 10 výhercami, ktorí vyhrajú po 50 kíl múk na kváskovanie z Mlynu Trenčan Vianočné pečenie sa už blíži Niet nad to dopriať […]
Vyhliadli ste si perfektne vyzerajúci kváskový recept a už sa vám zbiehajú naň slinky. No po prečítaní si surovín v recepte zistíte, že vám chýbajú niektoré konkrétne múky. Pokiaľ ste skôr domáci pekár=začiatočník, tak vám v danej chvíli možno napadajú otázky typu: V recepte je v štartéri napísaná napríklad ražná chlebová múka. Môžem namiesto nej […]
Doprajme si kúzlo vidieť sa naživo a urobme si spoločne skvelý deň. Zapíšte si do kalendára: sobota 15. október Čo sa v daný deň chystá? Stretávka kváskovačov naživo pri príležitosti Svetového dňa chleba. Tam nesmieš chýbať! Zažijeme spoločne veľa zábavy, radosti zo vzájomných rozhovorov. Konečne sa spoznáme nielen online, ale aj naživo. A naviac, môžete […]
Našli ste parádny recept, ktorý by ste chceli vyskúšať upiecť, no v postupe je použitý iný druh kvásku, než máte doma? Odteraz už bude jedno, aký kvások autor receptu použil. V tomto článku nájdete jednoduchý návod, ako zmeniť recept z lievito madre (pšeničný tuhý kvas) na ražný kvások. A aj naopak: ako zmeniť recept z […]
Chcete vyhrať PARÁDNE CENY? ZAPOJTE SA DO SÚŤAŽE. MOŽNO PRVÝKRÁT V ŽIVOTE VYHRÁTE. Urobte si radosť pohľadom na nástenný kalendár s 12 kváskovými receptami a inšpiratívnymi myšlienkami. NOVINKA: Nástenný Kalendár Kváskovanie 2023 Limitovaná edícia nástenného kalendára, ktorý Vám vyčarí úsmev na tvári a pohladí v duši. S nádhernou žensky ladenou grafikou, s postupmi receptov, na […]
Kváskuj aj počas leta, dopraj si svoje obľúbené kváskové dobroty a vy-kváskuj sa do radosti. V spolupráci s Mlyn Trenčan a ich radou múk „na kváskovanie“ vám prinášame exkluzívnu súťaž o 30 kíl múk podľa svojho výberu.
Grilovacia sezóna sa začala! Chrumkavá zelenina, syry, voňavé klobásky a mäsko sa už grilujú na mnohých terasách. U Vás doma sa možno zajedajú aj domácim kváskovým chlebíkom. Fajnovým, mäkučkým, vo vašej kuchyni upečeným. A možno nie. Možno ste z nejakého dôvodu prestali pred časom kváskovať. Možno ste nemali dobré recepty, či kvalitný kvások. Ale tomu […]
S blížiacim sa Dňom matiek sme pre vás pripravili jedinečný darček, ktorý za vás povie, ako si svoju mamu vážite. Hodnotný balíček radosti vo zvýhodnenej cene. Nezmeškajte skvelú šancu na obdarovanie. >Skvelý darček vo veľkej zľave TU.< Deň matiek je deň, kedy sa vzdáva úcta matkám a materstvu. Je oslavovaný v rôzne dni na mnohých […]
Jarná súťaž s múkami na kváskovanie O 20 CIEN ZA VIAC AKO 1.000 EUR Chcete vyhrať MEGA ZAUJÍMAVÉ CENY? Chcete mať obrovskú šancu, že možno prvýkrát v živote niečo vyhráte? ZAPOJTE SA DO TEJTO SÚŤAŽE A MaÁTE VEĽKÚ ŠANCU, ŽE VYHRÁTE AJ VY. >> Stačí 5 kg múk na kváskovanie zakúpiť (múky na kváskovanie […]
Pomôž ako vieš. To platí aj v týchto dňoch, keď zúri vojna na Ukrajine a veľmi veľa žien a detí práve z Ukrajiny prúdi k nám na Slovensko. Najmä na východné Slovensko. Prichádzajú sem k nám len s pár vecami. Nemajú čo jesť, čo si poriadne obliecť. Našťastie na Slovensku je veľmi veľa ľudí, ktorí […]
Začali ste doma kváskovať a obávate sa zvýšených faktúr za elektriku? Oplatí sa pripravovať si doma chlieb a pečivo, keď počúvame od iných, že majú vyššie nedoplatky za energie? Oplatí. V tomto článku vám prinášame účinné rady a tipy, ako piecť ekonomicky. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako sa dá na domácom pečení ušetriť. Kváskovanie ako […]
S blížiacim sa medzinárodným dňom žien sme pre vás pripravili jedinečný darček, ktorý za vás povie, ako si obdarovanú ženu vážite. Hodnotný balíček radosti vo zvýhodnenej cene. Nezmeškajte skvelú šancu na obdarovanie. >Skvelý darček vo veľkej zľave TU.< Medzinárodný deň žien (MDŽ) sa každoročne oslavuje 8. marca. Je to medzinárodne uznávaný sviatok stanovený OSN […]
S blížiacim sa sviatkom zamilovaných, Valentína, vám s partnerom kvety.sk prinášame výnimočnú exkluzívnu súťaž. Súťaž, ktorej sa určite potešia najmä všetky dámy. Až traja z vás vyhrajú luxusnú kyticu až 39 tulipánov s dovozom pred svoje dvere! Za 12 eur získaj kyticu v hodnote až 43 eur Každý, kto v dňoch 1.2. – 14.2.2022 zakúpi […]
Milé dieťa, milý tínedžer, upeč svoju kváskovú pizzu s výpomocou rodiča, zdokumentuj svoje pečenie a vyhraj! Milí rodičia: Urobte si spoločný čas spolu s deťmi. Zabavte sa pri pečení a pochutnajte si na kváskovej pizze, ktorú vám deti upečú. Potom sa s pizzou odfoťte a vložte fotku do komentára pod post Detská PIZZA výzva […]
Prekrojiť upečený chlieb a nájsť v ňom okále- to je vysnená méta asi každého domáceho pekára. A možno aj profesionálneho.Na internete vidíme videá ľudí, ako s hrdosťou krájajú chlieb, kôrka praská, odletuje a nám až prejde mráz po chrbte. Následne chlieb otvorí, aby bolo vidno striedku a tam sú veľké okále. Vyzerá to báječne. Ale […]
Hnevá vás, ako stále vyhadzujete hubky na riad zašpinené od cesta? Vyskúšajte tieto triky a už viac nemajte starosti, ako umyť riad po miesení cesta.
Už sa vám stalo, že ste išli podľa receptúry, dbali ste na všetko a namiesto krásne nadýchaného chleba ste upiekli placku? Už sa vám rozlial chlieb? Prečítajte si tieto 4 účinné rady, čoho sa vyvarovať, aby ste už nemuseli viac povedať- „Prečo pečiem ploský chlieb?“ Hustota cesta Dĺžka miesenia Dĺžka kvasenia Veľkosť ošatky
Áno, aj to sa môže stať. Jedna platná objednávka = jedna možnosť vyhrať. Viac platných objednávok počas VYHRAJ 100 CIEN ZA VIAC AKO 10.000 EUR Súťaž bola ukončená ku dňu 1.12.2021 Záznam z LIVE žrebovania nájdete vo Facebook skupine Kváskové pečenie TU . Mená výhercov nájdete napísané pod každou cenou v tomto článku. Zároveň sme všetkých […]
Aj s celozrnnou múkouCelozrnná múka v koláči ukrytá mu dodáva sýtosť a plnosť v chuti. A vďaka slivkám so škoricou si prídu na svoje aj chuťové a čuchové poháriky. Kvások pomohol vyzdvihnúť tradičnú chuť ešte viac a dodal koláču aj lepšiu stráviteľnosť.A ako povedal sám dedko: koláč, ktorý mu pripomenul detstvo na Kopaniciach. Vďaka jeho slovám […]
„Dievčatá, prídete kváskovať vo štvrtok do Telerána?“, zavolali nám z TV Markíza. „Jasné, rady obe prídeme“, znela odpoveď a hneď sme vo svojich hlavách kreovali, čo všetko budeme piecť. Lebo my prípravu na Teleráno vždy berieme poctivo.ScenárVybratie tých správnych receptov, to je to najdôležitejšie. Aby boli pre vás divákov zaujímavé, prínosné a aby sa dali vrámci možností […]
Uprednostňujete vo varení a pečení celozrnné múky? Túžite po chlebíku s celozrnnou múkou, ktorý je nadýchaný a jemný? Vyskúšajte tento kváskový chlieb HONEY. Jeho striedka je jemná, nadýchaná a jeho vôňa má mierny nádych po mede.To je HONEY. Kváskový chlieb s medom a celozrnnou múkou.
VEĽKÁ VEĽKONOČNÁ SÚŤAŽ S KVÁSKOVANÍM O 60 CIEN ZA VIAC AKO 4500 EUR Chcete vyhrať MEGA ZAUJÍMAVÉ CENY? Chcete mať obrovskú šancu, že možno prvýkrát v živote niečo vyhráte? ZAPOJTE SA DO SÚŤAŽE A MÁTE MEGA ŠANCU, ŽE VYHRÁTE AJ VY. >> Stačí 10kg múk na kváskovanie zakúpiť. >> Poslať nám účtenku z pokladne (z […]
Páčia sa vám tieto šperky? Až DVAJA z vás môžu teraz tieto nádherné šperky VYHRAŤ! Až dvaja z vás budú môcť nosiť krásne šperky od slovenskej šperkárky Kataríny Žiak, ktorá je tiež fanúšičkou tradícií a kváskovania. Každý výherca získa nielen jeden z týchto úžasných šperkov, ale hneď sadu. Sadu v hodnote 210 EUR, ktorú tvorí: […]
Kváskovanie dnes rozvoňalo štúdio Telerána v TV Markíza rôznymi dobrotami na dôkaz, že je možné si pochutnať a zároveň na váhe nepribrať. Témou Kváskovaním do štíhlosti vám Naty pripravovala rôzne recepty a nechýbal- ako vždy- aj nejaký trik do kuchyne.
LOCKDOWN. Slovo, z ktorého sú v strese mnohé maminy maloletých detí. Stačí, aby ho len započuli a už sa im vybavia tie predstavy, čo ich všetko čaká. UZAMKNUTIE, to je jeho voľný preklad do slovenčiny a veru tak sa veľa mamičiek počas lockdownu cíti. Uzamknutie medzi stenami, keď mamička behá medzi výučbou detí, varením, praním, […]
Keď Mlyn Trenčan oslovil Kváskovanie, Naty a Danielu, s predstavou vysoko kvalitných slovenských múk, ktoré budú vhodné na prípravu kváskového chleba, pečiva či koláčov, potešili sme sa. Svitla nám nádej, že kváskovanie bude pre každého dostupnejšie, jednoduchšie, úspešné a z kvalitných múk, na ktoré sa všetci môžeme pri kváskovaní spoľahnúť. A teraz nastal čas, keď […]
Teleráno na TV Markíza si nás zavolalo zrovna v týždni, kedy Danka oslavovala okrúhle narodeniny a zároveň 5.11. bol medzinárodný deň „ryšaviek“, teda oslavovala aj Naty 🙂 Zavolali nás, aby sme obliekli tradičnú kuchyňu do trendy šatu svojimi kváskovými receptami. 5.11.2020 sa teda v novučičkom štúdiu Telerána rozvoňali kváskové šmakocinky. A samozrejme, pre divákov sme […]
Upečte si doma moravské koláče, ktorými rozvoniate celý dom. Aby vyzerali ako tie tradičné, prinášame vám tip, ako jednoducho a efektne vytvarovať moravské koláče. Tradičné moravské koláče v trendy šate sme pripravovali 5.11.2020 v Teleráne na TV Markíza. Postupovali sme podľa tohto receptu od Naty na kváskové moravské koláče, pričom sme použili pšeničné múky na […]
Aj vám sa stalo, že vám praskli pečené buchty a plnka z nich vytiekla von? Tomu je koniec. Odteraz si vďaka našim tipom, trikom a overenej rade ako vytvarovať buchty, aby nepraskli, upečiete buchty ako od babičky.
Pochutiť si na tradičných raňajkách v podobe vianočky a džemu je klasika, ktorú môžeme posunúť do dokonalosti. A to tak, že si upečieme vianočku, ktorá bude vyzerať ako tá z obchodu. Naty ako certifikovaná pekárka má prax v pekárni, a tak vie, ako na to. Prezradí vám návod: ako upliesť vianočku zo 6 prameňov.
Vrámci fondu na podporu umenia na Slovensku sme boli oslovené Zemplínskou knižnicou v Trebišove na prednášku o kváskovaní. Pre pandemické opatrenia sme termín viackrát presúvali a do poslednej chvíle sme nevedeli, či sa podujatie uskutoční alebo nie. Avšak podarilo sa to a s veľkým úspechom. Takto to vyzeralo na prednáške Kváskovanie v Trebišove.
AŽ 55 Z VÁS MÔŽE VYHRAŤ FANTASTICKÉ CENY ZA VIAC AKO 3.200 EUR !! ***** Súťaž je ukončená. ***** Kto kváskuje, zaslúži si odmenu. Za to, že robí maximum pre seba i pre svoju rodinu.Zapojte sa do súťaže, ktorá vám urobí obrovskú radosť. Stačí si cez túto stránku zakúpiť v období súťaže ktorúkoľvek z kníh […]
Nadýchanosť chleba či pečiva vieme dosiahnuť viacerými možnosťami. Najpoužívanejšou možnosťou sú stále kvasnice (droždie). Dopopredia sa nanovo dostáva tradičný kvas z múky a vody, no pri dostatku ovocia v lete a vysokých teplotách vzniká otázka, či by to šlo aj z ovocia. Ide to:) Jedná sa o fermentovanú vodu z ovocia. Čo je to fermentovaná voda […]
Lievito madre (LM) je pšeničný tuhý kvások. Do cesta prináša extrémnu nadýchanosť a príjemnú akoby buchtovú chuť. Ako máme lievito madre správne kŕmiť, aby bolo kvalitné, silné a pracovalo v ceste tak, ako má? Odpovieme si v tomto článku.
Kvasný proces vnáša do cesta nadýchanosť, vláčnosť. Jednou z možností, ktorá kvasný proces podporuje, sú enzýmy. V takých múkach, kde je enzýmov pomenej (napríklad v pšeničnej a špaldovej bielej múke), je vhodné kvasnému procesu dopomôcť, podporiť ho. Dá sa to urobiť napríklad sladom. Slad je pekárenský enzymatický prípravok, ktorý podporuje kvasný proces. Prírodné enzýmy v […]
Múka je jednou zo základných potravín, ktorú zvykneme bežne kupovať a používame ju skoro každý deň. Teda ak sa zvykneme stravovať doma. A tak či už nakupujeme skôr pšeničnú múku, špaldovú, ražnú, či bezlepkové, je dobré niektoré veci o nich vedieť. Lebo tak ako aj pri iných potravinách, aj pri múkach je dobré všímať si […]
Ako sa to všetko začalo Ako malá som milovala, keď starenka robila slíže do fazuľovej polievky a urobila ich hneď viac, aby sme po sýtej polievke mali aj dezert- makové slíže. Pre mňa aj s lekvárom. Cítila som sa veľmi dôležitá, že sa kvôli mne niečo robí navyše.U nás na Záhorí sa starkám či starým […]
Nesmierne dojatie, obrovské prekvapenie, pocit zadosťučinenia voči našej práci a obrovská vďačnosť nás zasiahli po vyhlásení víťazov naozaj nečakane. Vy, vaše hlasy a vaša podpora ste rozhodli, že kniha „Kváskovanie 3 – Čarujeme s kváskom“ sa stala víťazom Panta Rhei Awards: Životný štýl – Kniha roka 2019 *****
Múka a jej kvalita zásadne ovplyvňujú kvalitu našich doma upečených chlebíkov, pečiva i koláčov. Celý proces prípravy cesta, pečenia a následne aj trvanlivosť výrobkov závisí od toho, aká kvalitná je použitá múka. Ku kvalite prispieva nielen samotné zrno, z ktorého je múka namletá, ale aj správne skladovanie a používanie múky. Ako správne skladovať múku, aby […]
Nemusíme mať doma veľa druhov múk na to, aby sme si mohli doma upiecť svoj chlieb. Stačia nám zásoby aj základných múk a môžeme upiecť chrumkavý, vláčny a voňavý chlieb smotanovej chute. Zbiehajú sa vám slinky už len pri opise? Presne tatko totiž chutí Jednoduchý kváskový chlieb KOVID. Prečo názov „KOVID“? Lebo chlebík vznikol počas […]
Populrna speváčka Mária Čírová vyspovedala vo video rozhovore odborníčky v kváskovaní: Naty Žúrekovú Štefkovú a Ing. Danielu Rau. Tento video rozhovor vám pomôže vám zistiť všetko potrebné, ako správne kváskovať. Populárna speváčka Mária Čírová sa pýta odborníčok nasledujúcich 12 otázok: 3:56 Prečo používame kvások, prečo nie kvasnice?7:12 Aké múky na kváskovanie potrebujete?15:04 Čo robiť keď […]
Ako upiecť kváskový chlieb rýchlejšie? Možno sa vám stalo, že ste doma zabudli založiť štartér (rozkvas) na kváskový chlieb alebo ste upečený chlieb zjedli skôr, než ste si mysleli. A tým pádom by ste potrebovali mať upečený ďalší kváskový chlebík čím skôr. Ako to urobiť? Urobte kváskový chlieb bez rozkvasu. V tomto článku vám prinášame […]
Paska. Pascha. Veľkonočný biely koláč. Vatový koláč. Páperový koláč. Čistý koláč. Toto všetko sú názvy pre jednu a tú istú dobrotu, ktorá je na obrázku. Je to dobrota, ktorá sa robieva najmä na východnom Slovensku, na Zemplíne. Úžasne jemné biele cesto, nadýchaná striedka. Do chuti niečo ako menej sladká vianočka. Nejedla sa však ako vianočka na […]