Kváskovanie, rady, tipy, triky, všetko o kvásku
KVÁSKOVANIE.sk - Recepty z kvásku
  • Stránka Stránka
  • Skupina Skupina
  • Televízia Televízia
  • Instagram Instagram
  • Telegram Telegram
  • Úvod
  • Obchod – výber kníh
  • Blog
    • Rady majstra pekára
  • Klub
  • Múky
  • Ošatky
  • Kurzy
  • Televízia kváskovanie
Peč s láskou a vyhraj 20 kg prémiovej múky!

Peč s láskou a vyhraj 20 kg prémiovej múky!

Predstav si tú vôňu.Čerstvý chlieb, ktorý si sama pripravila, práve vychádza z rúry. Tvoje ruky vytvorili niečo úžasné – chrumkavý bochník plný lásky a starostlivosti pre tvojich najbližších. A teraz si predstav, že môžeš získať zásobu tej najlepšej múky na pečenie – úplne ľahko! Poď do našej veľkonočnej súťaže a vyhraj 20 kg prémiovej múky na […]

čítať ďalej
Vianočná súťaž s Kváskovaním

Vianočná súťaž s Kváskovaním

VYHRAJTE AŽ 45 CIEN ZA VIAC AKO 3.900 EUR

čítať ďalej
Kváskovanie v Teleráne

Kváskovanie s Teleráne

Na deň dobrých skutkov 28.11.2023 v utorok sme začali spolu v Teleráno na Markíze deň. Že to bolo nádherne voňavé, ale aj zábavné ráno, to ste nám písali aj vy po skončení vysielania. Naty ako certifikovaná pekárka prijala pozvanie a ukázala rôzne tipy a triky pre pečivo.

čítať ďalej
kváskovanie v Prievidzi

Prednáška Návrat k tradíciám v Prievidzi

V Hornonitrianskej knižnici v Prievidzi sme 14.11.2023 mali tú česť rozprávať o tradícií chleba a domáceho pečenia. Ako sa kedysi piekol chlieb tradičným spôsobom pomocou kvásku z múky a vody, aké má prínosy pre trávenie a zdravie a či sa oplatí týmto spôsobom aj dnešnej dobe pripravovať doma chlieb? To sme vysvetlili najprv na prednáške […]

čítať ďalej
ukr

Pšenica z Ukrajiny?

Vo februári 2023 vyšli v slovenských médiách správy, že eurokomisia schválila hmyz ako zložku potravín. Vlna znepokojenia zavládla aj na Slovensku. Obavy z kvality potravín nestihli ani utíchnuť a už vyšla na verejnosť ďalšia informácia o pšenici z Ukrajiny. Chápeme verejnosť, že na základe týchto informácií zostala zaskočená a že ľudia si začali dávať otázku: […]

čítať ďalej
Tajomstvo mojej kuchyne

Kváskovanie v Tajomstvo mojej kuchyne

V Tajomstvo mojej kuchyne sa kváskovalo. A nielen tak hocijako! 🙂 Divákom pri obrazovkách ponúkame tradičný, takmer zabudnutý recept Žerbó rezy. Relácia točila svoje posledné diely pred veľkou prestávkou, a preto sme poctené, že nás zavolali na „rozlúčkové“ pečenie práve s týmto výnimočným vianočným koláčom v kváskovej verzii.

čítať ďalej
rozdavanie kvasku3

Beseda Zdravé deti a vianočné kváskovanie

Prečo sa oplatí pridať lyžicu kvásku do pečenia a ako si užiť vianočné pečenie aj s deťmi? Do novootvorenej predajne Panta Rhei v Bratislavskom AuParku sme prijali pozvanie na besedu Zdravé deti a vianočné kváskovanie, kde sme sa podelili o praktické a užitočné rady. Rozdávali sme zDARma kvások, aj sme dačo doma napečené ponúkli. Ako […]

čítať ďalej
maslove-susienky

Maslové sušienky s kváskom-RECEPT

Fantastické sušienky, z ktorých vám bude do spevu! Či už na Vianoce alebo aj bežne počas roka, tieto sušienky budú hitom vašej kuchyne. Jednoduché na prípravu, skvelé do chuti. Recept nájdete publikovaný v našej knihe „Vianočné Kváskovanie- Chuť Vianoc“ pod názvom Adventné maslové sušienky, no prezradíme vám ho aj tu v tomto článku. V limitovanej […]

čítať ďalej
blog banner Ako nahradit muku

Ako nahradiť múku v recepte

Vyhliadli ste si perfektne vyzerajúci kváskový recept a už sa vám zbiehajú naň slinky. No po prečítaní si surovín v recepte zistíte, že vám chýbajú niektoré konkrétne múky.  Pokiaľ ste skôr domáci pekár=začiatočník, tak vám v danej chvíli možno napadajú otázky typu:  V recepte je v štartéri napísaná napríklad ražná chlebová múka. Môžem namiesto nej […]

čítať ďalej
banner blog stretavka2

Stretávka kváskovačov naživo

Doprajme si kúzlo vidieť sa naživo a urobme si spoločne skvelý deň. Zapíšte si do kalendára: sobota 15. október Čo sa v daný deň chystá? Stretávka kváskovačov naživo pri príležitosti Svetového dňa chleba. Tam nesmieš chýbať! Zažijeme spoločne veľa zábavy, radosti zo vzájomných rozhovorov. Konečne sa spoznáme nielen online, ale aj naživo. A naviac, môžete […]

čítať ďalej
blog banner ako zmenit rk na lm a naopak

Ako zmeniť recept z LM na RK a naopak z RK na LM

Našli ste parádny recept, ktorý by ste chceli vyskúšať upiecť, no v postupe je použitý iný druh kvásku, než máte doma? Odteraz už bude jedno, aký kvások autor receptu použil. V tomto článku nájdete jednoduchý návod, ako zmeniť recept z lievito madre (pšeničný tuhý kvas) na ražný kvások. A aj naopak: ako zmeniť recept z […]

čítať ďalej
banner blog den matiek

Oslaď život svojej mame

S blížiacim sa Dňom matiek sme pre vás pripravili jedinečný darček, ktorý za vás povie, ako si svoju mamu vážite. Hodnotný balíček radosti vo zvýhodnenej cene. Nezmeškajte skvelú šancu na obdarovanie. >Skvelý darček vo veľkej zľave TU.< Deň matiek je deň, kedy sa vzdáva úcta matkám a materstvu. Je oslavovaný v rôzne dni na mnohých […]

čítať ďalej
150 kg mUKY KVASKOVANIE POMAHA

Kváskovanie pomáha

Pomôž ako vieš. To platí aj v týchto dňoch, keď zúri vojna na Ukrajine a veľmi veľa žien a detí práve z Ukrajiny prúdi k nám na Slovensko. Najmä na východné Slovensko.  Prichádzajú sem k nám len s pár vecami. Nemajú čo jesť, čo si poriadne obliecť. Našťastie na Slovensku je veľmi veľa ľudí, ktorí […]

čítať ďalej
blog banner ako piect ekonomicky

Ako piecť ekonomicky

Začali ste doma kváskovať a obávate sa zvýšených faktúr za elektriku? Oplatí sa pripravovať si doma chlieb a pečivo, keď počúvame od iných, že majú vyššie nedoplatky za energie? Oplatí. V tomto článku vám prinášame účinné rady a tipy, ako piecť ekonomicky. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako sa dá na domácom pečení ušetriť. Kváskovanie ako […]

čítať ďalej
blog banner k clanku mdz

Urob radosť ženám hodnotným darčekom

S blížiacim sa medzinárodným dňom žien sme pre vás pripravili jedinečný darček, ktorý za vás povie, ako si obdarovanú ženu vážite. Hodnotný balíček radosti vo zvýhodnenej cene. Nezmeškajte skvelú šancu na obdarovanie. >Skvelý darček vo veľkej zľave TU.<   Medzinárodný deň žien (MDŽ) sa každoročne oslavuje 8. marca. Je to medzinárodne uznávaný sviatok stanovený OSN […]

čítať ďalej
2 blog banner kytice sk valentin

Vyhraj 3x luxusnú kyticu

S blížiacim sa sviatkom zamilovaných, Valentína, vám s partnerom kvety.sk prinášame výnimočnú exkluzívnu súťaž. Súťaž, ktorej sa určite potešia najmä všetky dámy. Až traja z vás vyhrajú luxusnú kyticu až 39 tulipánov s dovozom pred svoje dvere! Za 12 eur získaj kyticu v hodnote až 43 eur Každý, kto v dňoch 1.2. – 14.2.2022 zakúpi […]

čítať ďalej
FB banner pizza vyzva

Detská PIZZA VÝZVA

Milé dieťa, milý tínedžer, upeč svoju kváskovú pizzu s výpomocou rodiča, zdokumentuj svoje pečenie a vyhraj!   Milí rodičia: Urobte si spoločný čas spolu s deťmi. Zabavte sa pri pečení a pochutnajte si na kváskovej pizze, ktorú vám deti upečú. Potom sa s pizzou odfoťte a vložte fotku do komentára pod post Detská PIZZA výzva […]

čítať ďalej
rady ako upiect okaty chlieb od Naty a Daniely

Ako upiecť okatý chlieb

Prekrojiť upečený chlieb a nájsť v ňom okále- to je vysnená méta asi každého domáceho pekára. A možno aj profesionálneho.Na internete vidíme videá ľudí, ako s hrdosťou krájajú chlieb, kôrka praská, odletuje a nám až prejde mráz po chrbte. Následne chlieb otvorí, aby bolo vidno striedku a tam sú veľké okále. Vyzerá to báječne. Ale […]

čítať ďalej
Ako umyt misu od kváskového cesta

Ako umyť riad po miesení cesta

Hnevá vás, ako stále vyhadzujete hubky na riad zašpinené od cesta? Vyskúšajte tieto triky a už viac nemajte starosti, ako umyť riad po miesení cesta.

čítať ďalej
Konkrétne tipy ako predísť rozliatiu chleba a už viac si nepovedať- prečo pečiem ploský chlieb?

Prečo pečiem ploský chlieb?

Už sa vám stalo, že ste išli podľa receptúry, dbali ste na všetko a namiesto krásne nadýchaného chleba ste upiekli placku? Už sa vám rozlial chlieb? Prečítajte si tieto 4 účinné rady, čoho sa vyvarovať, aby ste už nemuseli viac povedať- „Prečo pečiem ploský chlieb?“ Hustota cesta Dĺžka miesenia Dĺžka kvasenia Veľkosť ošatky

čítať ďalej
blog banner Kopaničiarsky kolac

Kopaničiarsky ovocný koláč

Aj s celozrnnou múkouCelozrnná múka v koláči ukrytá mu dodáva sýtosť a plnosť v chuti. A vďaka slivkám so škoricou si prídu na svoje aj chuťové a čuchové poháriky. Kvások pomohol vyzdvihnúť tradičnú chuť ešte viac a dodal koláču aj lepšiu stráviteľnosť.A ako povedal sám dedko: koláč, ktorý mu pripomenul detstvo na Kopaniciach. Vďaka jeho slovám […]

čítať ďalej
banner blog Telrano 16 9

Recepty z Telerána 16.9.2021

„Dievčatá, prídete kváskovať vo štvrtok do Telerána?“, zavolali nám z TV Markíza. „Jasné, rady obe prídeme“, znela odpoveď a hneď sme vo svojich hlavách kreovali, čo všetko budeme piecť. Lebo my prípravu na Teleráno vždy berieme poctivo.ScenárVybratie tých správnych receptov, to je to najdôležitejšie. Aby boli pre vás divákov zaujímavé, prínosné a aby sa dali vrámci možností […]

čítať ďalej
banner blog honey kvaskovy chlieb

Honey – RECEPT Kváskový chlieb s medom a celozrnnou múkou

Uprednostňujete vo varení a pečení celozrnné múky? Túžite po chlebíku s celozrnnou múkou, ktorý je nadýchaný a jemný? Vyskúšajte tento kváskový chlieb HONEY. Jeho striedka je jemná, nadýchaná a jeho vôňa má mierny nádych po mede.To je HONEY. Kváskový chlieb s medom a celozrnnou múkou.

čítať ďalej
telerano 29 01 2021

Teleráno s témou Kváskovaním do štíhlosti

Kváskovanie dnes rozvoňalo štúdio Telerána v TV Markíza rôznymi dobrotami na dôkaz, že je možné si pochutnať a zároveň na váhe nepribrať. Témou Kváskovaním do štíhlosti vám Naty pripravovala rôzne recepty a nechýbal- ako vždy- aj nejaký trik do kuchyne.

čítať ďalej
BLOG banner Mama pocas lock downu

Lockdown pre mamy – 25 činností, ktorými môžeš potešiť mamu

LOCKDOWN. Slovo, z ktorého sú v strese mnohé maminy maloletých detí. Stačí, aby ho len započuli a už sa im vybavia tie predstavy, čo ich všetko čaká. UZAMKNUTIE, to je jeho voľný preklad do slovenčiny a veru tak sa veľa mamičiek počas lockdownu cíti. Uzamknutie medzi stenami, keď mamička behá medzi výučbou detí, varením, praním, […]

čítať ďalej
pečte zdravo a kvalitne s edíciou múk na kváskovanie

Nová Pšeničná celozrnná múka

Keď Mlyn Trenčan oslovil Kváskovanie, Naty a Danielu, s predstavou vysoko kvalitných slovenských múk, ktoré budú vhodné na prípravu kváskového chleba, pečiva či koláčov, potešili sme sa. Svitla nám nádej, že kváskovanie bude pre každého dostupnejšie, jednoduchšie, úspešné a z kvalitných múk, na ktoré sa všetci môžeme pri kváskovaní spoľahnúť. A teraz nastal čas, keď […]

čítať ďalej
banner blog kvaskovanie v Telerane 5 11 2020

Kváskovanie v Teleráne

Teleráno na TV Markíza si nás zavolalo zrovna v týždni, kedy Danka oslavovala okrúhle narodeniny a zároveň 5.11. bol medzinárodný deň „ryšaviek“, teda oslavovala aj Naty 🙂 Zavolali nás, aby sme obliekli tradičnú kuchyňu do trendy šatu svojimi kváskovými receptami. 5.11.2020 sa teda v novučičkom štúdiu Telerána rozvoňali kváskové šmakocinky. A samozrejme, pre divákov sme […]

čítať ďalej
banner blog ako tvarovat moravske kolace

Ako tvarovať moravské koláče

Upečte si doma moravské koláče, ktorými rozvoniate celý dom. Aby vyzerali ako tie tradičné, prinášame vám tip, ako jednoducho a efektne vytvarovať moravské koláče. Tradičné moravské koláče v trendy šate sme pripravovali 5.11.2020 v Teleráne na TV Markíza. Postupovali sme podľa tohto receptu od Naty na kváskové moravské koláče, pričom sme použili pšeničné múky na […]

čítať ďalej
blog banner buchty nepraskli

Ako vytvarovať buchty, aby nepraskali

Aj vám sa stalo, že vám praskli pečené buchty a plnka z nich vytiekla von? Tomu je koniec. Odteraz si vďaka našim tipom, trikom a overenej rade ako vytvarovať buchty, aby nepraskli, upečiete buchty ako od babičky.

čítať ďalej
blog banner Vianocka 6 pramenov

Ako upliesť vianočku zo 6 prameňov

Pochutiť si na tradičných raňajkách v podobe vianočky a džemu je klasika, ktorú môžeme posunúť do dokonalosti. A to tak, že si upečieme vianočku, ktorá bude vyzerať ako tá z obchodu. Naty ako certifikovaná pekárka má prax v pekárni, a tak vie, ako na to. Prezradí vám návod: ako upliesť vianočku zo 6 prameňov.

čítať ďalej
prednáška o kváskovaní s Naty je zdrojom cenných informácii

Prednáška o kváskovaní v Trebišove

Vrámci fondu na podporu umenia na Slovensku sme boli oslovené Zemplínskou knižnicou v Trebišove na prednášku o kváskovaní. Pre pandemické opatrenia sme termín viackrát presúvali a do poslednej chvíle sme nevedeli, či sa podujatie uskutoční alebo nie. Avšak podarilo sa to a s veľkým úspechom. Takto to vyzeralo na prednáške Kváskovanie v Trebišove.

čítať ďalej
návod na fermentovanú vodu podľa kváskovanie

Fermentovaná voda

Nadýchanosť chleba či pečiva vieme dosiahnuť viacerými možnosťami. Najpoužívanejšou možnosťou sú stále kvasnice (droždie). Dopopredia sa nanovo dostáva tradičný kvas z múky a vody, no pri dostatku ovocia v lete a vysokých teplotách vzniká otázka, či by to šlo aj z ovocia. Ide to:) Jedná sa o fermentovanú vodu z ovocia. Čo je to fermentovaná voda […]

čítať ďalej
banner ako obcersvit lievito

Ako kŕmiť lievito madre

Lievito madre (LM) je pšeničný tuhý kvások. Do cesta prináša extrémnu nadýchanosť a príjemnú akoby buchtovú chuť. Ako máme lievito madre správne kŕmiť, aby bolo kvalitné, silné a pracovalo v ceste tak, ako má? Odpovieme si v tomto článku.

čítať ďalej
2 cim nahradit v recepte slad

Čím nahradiť v recepte slad

Kvasný proces vnáša do cesta nadýchanosť, vláčnosť. Jednou z možností, ktorá kvasný proces podporuje, sú enzýmy. V takých múkach, kde je enzýmov pomenej (napríklad v pšeničnej a špaldovej bielej múke), je vhodné kvasnému procesu dopomôcť, podporiť ho. Dá sa to urobiť napríklad sladom. Slad je pekárenský enzymatický prípravok, ktorý podporuje kvasný proces. Prírodné enzýmy v […]

čítať ďalej
banner clanok 7 TIPOV na co si dat pozo pri kupovanych mukach

7 tipov na čo si dať pozor pri kúpe múk a ich používaní

Múka je jednou zo základných potravín, ktorú zvykneme bežne kupovať a používame ju skoro každý deň. Teda ak sa zvykneme stravovať doma. A tak či už nakupujeme skôr pšeničnú múku, špaldovú, ražnú, či bezlepkové, je dobré niektoré veci o nich vedieť. Lebo tak ako aj pri iných potravinách, aj pri múkach je dobré všímať si […]

čítať ďalej
kváskovanie Naty majster pekár

Cesta Majstra pekára

Ako sa to všetko začalo Ako malá som milovala, keď starenka robila slíže do fazuľovej polievky a urobila ich hneď viac, aby sme po sýtej polievke mali aj dezert- makové slíže. Pre mňa aj s lekvárom. Cítila som sa veľmi dôležitá, že sa kvôli mne niečo robí navyše.U nás na Záhorí sa starkám či starým […]

čítať ďalej
Kváskovanie vyhralo ocenenie Kniha roka 2019

Kváskovanie 3 je Kniha roka 2019!

Nesmierne dojatie, obrovské prekvapenie, pocit zadosťučinenia voči našej práci a obrovská vďačnosť nás zasiahli po vyhlásení víťazov naozaj nečakane. Vy, vaše hlasy a vaša podpora ste rozhodli, že kniha „Kváskovanie 3 – Čarujeme s kváskom“ sa stala víťazom Panta Rhei Awards: Životný štýl – Kniha roka 2019 *****

čítať ďalej
Kváskovanie vám poradí, ako správne skladovať múky

Ako správne skladovať múky

Múka a jej kvalita zásadne ovplyvňujú kvalitu našich doma upečených chlebíkov, pečiva i koláčov. Celý proces prípravy cesta, pečenia a následne aj trvanlivosť výrobkov závisí od toho, aká kvalitná je použitá múka. Ku kvalite prispieva nielen samotné zrno, z ktorého je múka namletá, ale aj správne skladovanie a používanie múky. Ako správne skladovať múku, aby […]

čítať ďalej
Jednoduchý kváskový chlieb

Recept: Jednoduchý chlieb K.O.V.I.D.

Nemusíme mať doma veľa druhov múk na to, aby sme si mohli doma upiecť svoj chlieb. Stačia nám zásoby aj základných múk a môžeme upiecť chrumkavý, vláčny a voňavý chlieb smotanovej chute. Zbiehajú sa vám slinky už len pri opise? Presne tatko totiž chutí Jednoduchý kváskový chlieb KOVID. Prečo názov „KOVID“? Lebo chlebík vznikol počas […]

čítať ďalej
12 otázok od Márie Čírovej o kvásku a kváskovaní

12 otázok od Márie Čírovej o kvásku a kváskovaní

Populrna speváčka Mária Čírová vyspovedala vo video rozhovore odborníčky v kváskovaní: Naty Žúrekovú Štefkovú a Ing. Danielu Rau. Tento video rozhovor vám pomôže vám zistiť všetko potrebné, ako správne kváskovať. Populárna speváčka Mária Čírová sa pýta odborníčok nasledujúcich 12 otázok: 3:56    Prečo používame kvások, prečo nie kvasnice?7:12    Aké múky na kváskovanie potrebujete?15:04  Čo robiť keď […]

čítať ďalej
ako upiecť chlieb bez rozkvasu vás naučia Daniela a Naty z Kváskovanie

Ako urobiť rýchly chlieb bez rozkvasu

Ako upiecť kváskový chlieb rýchlejšie? Možno sa vám stalo, že ste doma zabudli založiť štartér (rozkvas) na kváskový chlieb alebo ste upečený chlieb zjedli skôr, než ste si mysleli. A tým pádom by ste potrebovali mať upečený ďalší kváskový chlebík čím skôr. Ako to urobiť?  Urobte kváskový chlieb bez rozkvasu. V tomto článku vám prinášame […]

čítať ďalej
velkonocna paska banner

RECEPT: Veľkonočná PASKA z kvásku

Paska. Pascha. Veľkonočný biely koláč. Vatový koláč. Páperový koláč. Čistý koláč. Toto všetko sú názvy pre jednu a tú istú dobrotu, ktorá je na obrázku. Je to dobrota, ktorá sa robieva najmä na východnom Slovensku, na Zemplíne. Úžasne jemné biele cesto, nadýchaná striedka. Do chuti niečo ako menej sladká vianočka. Nejedla sa však ako vianočka na […]

čítať ďalej
Snímka obrazovky (37)

Upeč si chlieb s Máriou Čírovou

Áno, aj Mária Čírová kváskuje!  A dokonca aj podľa kníh Kváskovanie. Upeč si s Máriou Pšenično-ražný kváskový chlieb, ktorého recept nájdeš v knihe „Kváskovanie – Recepty z kvásku! Mária ti v nasledujúcom videu presne ukáže, ako postupovala podľa daného receptu a aký výborný chutný chlieb upiekla. Je to šikulka. Aj s dvoma deťmi doma a […]

čítať ďalej
SOCIALISTICKÉ ROŽKY banner blog

RECEPT- Socialistické rožky ako kedysi

Tiež spomínate na rožky také, aké boli kedysi? Obyčajné rohlíky, ku ktorým sme si dali len maslo, zeleninu a občas „šmrncli“  Tresku, či rybací šalát. 🙂 Rožky nadýchané, jemné, bez akejkoľvek novodobej „príchute“. Pamätáte? Tak tu sú.  Socialistické rožky. Také, aké si ich pamätáme. Tie klasické síce neboli z kvásku, ako sú tieto, ale kvások […]

čítať ďalej
rožky

5 pravidiel, ktoré dodrž, ak chceš upiecť dobré rožky

Upiecť si doma svoje kváskové rožky je pre každého z nás výzva. Lahodná a vyvážená chuť, jemná striedka, papučková nadýchanosť. Tak by mali vyzerať. Čo je dobré vedieť pri príprave rožkov, aby sme predišli  ubitosti, hutnosti či kyslosti? Prinášame ti: 5 pravidiel, ktoré dodrž, ak chceš upiecť dobré rožky Urči správne vykvasený štartér- Vedieť podhadnúť […]

čítať ďalej
Papučkový chlieb blog banner

RECEPT: Papučkový chlieb s lievito madre

Mäkučký ako domáce papučky. S chrumkavou kôrkou na povrchu. To je Papučkový chlieb, v ktorom je použité LIEVITO MADRE. Tento recept je z knihy „Kváskovanie 3- Čarujeme s kváskom“, no v tomto článku vám ho zdarma pošleme na váš email, aby ste si ho doma mohli upiecť a vychutnať tak papučkovú mäkkosť a čaro tohto […]

čítať ďalej
skvelý recept na lievance s lievito madre od Kváskovanie

RECEPT: Páperové lievance s lievito madre

Založili ste si lievito madre a hľadáte inšpiráciu na recepty s LM? Tento recept na páperové lievance s lievito madre určite budete robiť pravidelne. Vznikol veľmi spontánne, keď sme zakladali hromadne lievito madre (LM) vo facebookovej skupine Kváskové pečenie a po každom kŕmení ostával z lievita zvyšok. Keďže v tejto dobe sú deti doma, padlo […]

čítať ďalej
awards banner

Panta Rhei Awards 2019

Máte nás radi? Vážite si našu dlhoročnú prácu? My, adminky tejto skupinky a autorky kníh Kváskovanie, potrebujeme od vás > pomôcť. Ako a s čím?Veľmi jednoducho, nezaberie vám to ani minútku vášho času.   Panta Rhei spustila aj tento rok súťaž o TOP knihy vydané iba v roku 2019. Píšete nám, že hoci našu = […]

čítať ďalej
9 chyb u zaciatocnikov

Najčastejšie chyby v začiatkoch kváskovania

Natrafili ste na kvások, kváskovanie, či kváskové pečenie u susedy, kamarátky, či niekoho z rodiny? Rozmýšľate, ako začať kváskovať, no bojíte sa urobiť chyby pri kváskovaní? Aj keď ste začiatočník a máte obavy, či sa vám kváskový chlieb podarí, nenechajte sa odradiť. S týmto článkom vychytáte najčastejšie chyby začiatočníkov kváskovania a uvidíte, že to zvládnete […]

čítať ďalej
kvaskova babovka

Recept: Kvásková bábovka

Kvásková bábovka je veľmi chutná, jemná a môže byť aj nadýchaná. Skrátka dobrota, na ktorej si pochutnajú všetci, malí aj veľkí. Recept na kváskovú bábovku je veľmi jednoduchý a ak si práve pestujete kvások, tento recept je skvelý na spotrebovanie zvyšku kvásku od odobraní v 4. deň.Recept, ktorý je vďačný na obmeny, a preto vás […]

čítať ďalej
banner Dokonalé linecké 123

Recept: DOKONALÉ LINECKÉ 1-2-3

Chcete ľahko zapamätateľný recept na dokonalé Linecké pečivo? A ešte aj s kváskom?  Vyskúšajte tento jednoduchý recept. Vďaka 10 tipom, ktoré vám k nemu prezradíme, upečiete dokonalé linecké pečivo, ktoré sa nelepí a nemrví.

čítať ďalej
1 2 3 4›»

Najnovšie články

  • Peč s láskou a vyhraj 20 kg prémiovej múky!
  • Vianočná súťaž s Kváskovaním
  • Kváskovanie s Teleráne
  • Prednáška Návrat k tradíciám v Prievidzi
  • Pšenica z Ukrajiny?
  • Kváskovanie v Tajomstvo mojej kuchyne
  • Beseda Zdravé deti a vianočné kváskovanie
  • Maslové sušienky s kváskom-RECEPT
  • Ako nahradiť múku v recepte
  • Stretávka kváskovačov naživo
  • Ako zmeniť recept z LM na RK a naopak z RK na LM
  • Oslaď život svojej mame
  • Kváskovanie pomáha
  • Ako piecť ekonomicky
  • Urob radosť ženám hodnotným darčekom
  • Vyhraj 3x luxusnú kyticu
  • Detská PIZZA VÝZVA
  • Ako upiecť okatý chlieb
  • Ako umyť riad po miesení cesta
  • Prečo pečiem ploský chlieb?

Vyhľadať

Kategórie

  • Blog Kváskovanie – všetky články (185)
  • Kurzy Kváskovania (6)
  • Kváskovanie v médiách (33)
  • Múky (15)
  • Rady majstra pekára (5)
  • Recepty (34)
  • Súťaž a vyhraj (82)
  • Tipy a triky (60)

Značky

ako kváskovať ako na to autogramiáda bezlepkovy kvasok chlieb domáce pečenie domáci chlieb home made knihy kvaskovanie kurz kurz kváskovania kvaskove recepty kváskovanie kváskové pečenie kváskové rožky kváskový chlieb kváskový recept kvások lievito madre markíza mlyn Trenčan muky kvaskovanie muky na kvaskovanie múka Naty panta rhei pizza prednáška prečo kváskovať pšeničná múka recept recepty z kvásku rozdávanie kvásku rožky spaldova muka súťaž teleráno tipy ako kváskovať tradícia TV Markíza vianoce zdravie zdravý životný štýl čokoláda špalda

Referencie od vás

Silvia v.: Mám 40 rokov. Už dva roky si sama pečiem špaldový chlieb ale z droždia.   Vždy som sa nesmierne tešila, keď prišili susedia alebo sme išli na opekačku a vopred si objednali chlieb „ale prines ten tvoj“.
Potom som prišla na kvások. Prvé nezdary ma odradili. Tak som sa vrátila k svojmu chlebíku. Asi pred mesiacom som prišla na vašu knihu a začal sa mi otvárať tajomný svet domáceho chleba, vône kvásku.
Musím sa priznať, že sa mi podaril až tretí chlebík z ošatky. Výnimočné boli aj moravské koláče „v živote sa ti také koláče nepodarili“- to bola obrovská pochvala od manžela.
Včera som zase strávila deň v kuchyni a vyskúšala som dukátové buchtičky a celozrnné rožky. Rožky sa mi veľmi nevydarili, ale už to neberiem tak hrozne a kváskovania sa už nevzdám.
Musím za seba vyjadriť ľútosť, že som sa nikdy svojej babky nespýtala, ako pripravovali kvások a piekli chlieb.
Chcem vám preto vyjadriť veľké poďakovanie za knihu s receptami, radami a obrázkami.
A aby život nebol nudný, hučím už  týždeň do manžela, aby mi na záhrade postavil hlinenú domácu pec na chlieb.
Prajem vám aj sebe, aby sme s kváskom prežili krásny život, niekedy búrlivý, ako bublinky v štartéri, niekedy tichý, keď je vytiahnutý z chladničky, avšak plný života a očakávania z ďalšieho výsledku vytiahnutého z rúry.
Silvia
Poznámka od Naty a Daniely: ĎAKUJEME Silvia.
  • Obchodné a reklamačné podmienky
  • GDPR – Ochrana osobných údajov
  • Zásady používania súborov cookie (EÚ)
  • Žiadosti
  • Kontakt

Pridajte sa k nám

  • Stránka Stránka
  • Skupina Skupina
  • Televízia Televízia
  • Instagram Instagram
  • Telegram Telegram
Všetky práva vyhradené ©Kvaskovanie.sk 2016-2025
Spravujte súhlas so súbormi cookie
Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám o zariadení. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje, ako je správanie pri prehliadaní alebo jedinečné ID na tejto stránke. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie.
FunkčnéVždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovať možnostiSpráva služiebSpravovať {vendor_count} dodávateľovPrečítajte si viac o týchto účeloch
Zobraziť predvoľby
{title}{title}{title}