Kváskovanie, rady, tipy, triky, všetko o kvásku
KVÁSKOVANIE.sk - Recepty z kvásku
  • Stránka Stránka
  • Skupina Skupina
  • Televízia Televízia
  • Instagram Instagram
  • Telegram Telegram
  • Úvod
  • Obchod – výber kníh
  • Blog
    • Rady majstra pekára
  • Klub
  • Múky
  • Ošatky
  • Kurzy
  • Televízia kváskovanie
bezlepkovy kvaskovy chleb

Môžu celiatici jesť SKUTOČNÝ kváskový chlieb? + Recept na bezlepkový chlieb

Kváskové pečenie nie je novodobý výmysel, s kváskom sa pieklo už veľmi dávno. Keď však v roku 1668 vo Francúzsku predstavili kvasnice (droždie) ako nového nástupcu klasického kvásku, už vtedy vedci varovali, že to bude mať nepriaznivý dopad na ľudské trávenie. Pomocou kvasníc však pekári dokázali napiecť oveľa viac chleba a najmä oveľa rýchlejšie. Preto sa kvasnice v dnešnej […]

čítať ďalej
kvasok

Ako sa starať o kvások

Ako sa mám starať o kvások? S touto otázkou sa stretne každý, kto začína s kváskovaním. Možno ste kvások dostali od niekoho ako dar, alebo ste si vypestovali svoj vlastný, no neviete, čo s ním teraz urobiť. Keďže kvások je živý organizmus, je potrebné mu venovať aj patričnú starostlivosť. Je ako živé „tamagoči“, ktoré máte […]

čítať ďalej
radio1

Kváskovanie v rádiu Regina

Prečo kváskovať? Ako kvások funguje? V čom je tak výnimočný? Počúvnite si zákusliné info o tom, ako Naty kváskuje aj s deťmi, aké fígle na to má a prečo sa s toľkým odhodlaním snažíme navrátiť poctivú chuť kvality do našich kuchýň. Plus inšpirácia na kváskový recept každý deň 🙂 Všetci ladíme >>>RÁDIO REGINA<<< 11:35 relácia […]

čítať ďalej
banner ako zmenit recept s drozdim na kvaskovy

Ako previesť kvasnicový recept na kváskový

Na každú tvár sa posadí pokoj a nežnosť, keď si spomenieme na lásku našich starých mám. Vždy ochotne upiekli buchty či záviny, na plnke teda vôbec nešetrili. Teplom a láskou svojich rúk vymiesili vždy hodvábne cesto, ktorého chuť je neprekonateľná. Dá sa takéto cesto urobiť aj kváskové? Dajú sa prerobiť babičkine recepty na kváskové verzie? S […]

čítať ďalej
pecene-kvaskove-buchty

Recept: Pečené buchty z kvásku s jahodovým lekvárom

Vôňa čerstvo upečených buchiet a kakaa alebo čaju sa nám spája so spomienkami z detstva. Naučte sa urobiť túto sladkú dobrotu v kváskovej verzii. Tak ako piekli naše mamy a babičky.     Recept: Pečené buchty z kvásku s jahodovým lekvárom Na štartér potrebujeme: 1PL kvásku 100g špaldová hladká múka 100g pšeničná hladká múka 220g […]

čítať ďalej
kvaskove buchty

Recept: Kváskové parené buchty

Cítila som sa vždy veľmi dôležito, keď ma opýtali, čo majú navariť. A ani si neviete predstaviť ten pocit, ako moje JA narástlo, keď ešte podľa toho aj navarili! Žiadala som si len málo druhov jedla- paprikáš, makové piery alebo parené buchty. Och, tie starenkine… Pamätám si tie posledné od nej… samá nostalgia 🙂 Ako […]

čítať ďalej
IMG_6137

Ako ozdraviť kvások

Základom úspešného kváskovania je stabilný, silný a dobre vypestovaný kvások. Najmä vďaka jeho vitalite sa môžeme tešiť z krásnych, nafúknutých chlebových „balónov“. Kvások je živý, veľmi pestrý organizmus. Tak ako ten ľudský, kvások vie byť „zdravý“, no vie i ochorieť. Chorý kvások znamená, že zrazu nám to pri pečení nejde. Jeho vitalitu rozpoznáme podľa bubliniek, ktoré produkuje. […]

čítať ďalej
kvaskovanie a deti

8 dôvodov, prečo je kváskovanie vhodné aj pre deti

Dôvody, prečo začať kváskovať, bývajú rozdielne, no najčastejšie je to dôvod priniesť zdravie pre naše deti. Chceme im dať to najlepšie z najlepšieho. Aj keď sa nám zdá, že na to nemáme čas. Oplatí sa naozaj kváskovať? Nie je to len klam tejto doby? S určitosťou vám môžeme povedať, že kváskovanie prospieva nášmu zdraviu, a teda […]

čítať ďalej
kvasok srdce

Návod na založenie kvásku

Mať doma kvalitný kvások je základom pre dobrý výsledok kváskového pečenia. Kvalitný kvások by mal byť dostatočne silný a najmä stabilný. Ak nemáte doma kvalitný kvások, môže sa ľahko stať, že vám pri pečení nevyjde taký dobrý, pekný a nadýchaný chlebík, ako by ste chceli. Prečo je tomu tak? Máte možno doma „kváskového puberťáka“, čiže kvások, ktorý […]

čítať ďalej
tamarkin-chlieb

Recept na detský kváskový chlieb

Čo je našou najväčšou motiváciou začať kváskovať? Zdravie 🙂 Dopad kvásku na naše trávenie, využiteľnosť jednotlivých surovín, odkyslenie organizmu a tým aj posilnenie imunity nás odzbrojí. O to viac, ak sa jedná o našich najbližších, o naše deti. Častá chorobnosť, problémy s ekzémami, rôzne alergie sa po oslobodení od pekární upravujú až miznú. Kedysi to bolo […]

čítať ďalej
0001

Kváskovanie v časopise Zdravie

Na jar tohto roku, kedy kniha bola ešte len na papieroch a cesto všade naokolo, sme priniesli v spolupráci s najčítanejším mesačníkom Zdravie článok o tom, aké je to úžasné, upiecť si doma svoje mäkučké a čerstvučké rožky, ktoré nespôsobujú nadúvanie či pálenie záhy. Vaša odozva bola veľká, a tak sme sa rozhodli vybrať 5 […]

čítať ďalej
menucka

Článok v menučka.sk

Poznáte potrál menucka.sk? Skvelé tipy na reštaurácie, ich recenzie, zaujímavé články a mnoho iného. Naše kváskovanie prinieslo portálu článok, v ktorom sa dozviete: aby sa každý dozvedel že kváskovanie nie je novodobý výmysel časová náročnosť je len strašiak aké výhody má kváskovanie tipy a triky a zaujímavé informácie Zaujímavé čítanie nájdete tu: Najlepší domáci chlieb […]

čítať ďalej
fitshaker

Prečo kváskovať vo Fitshakeri

Asi najznámejší portál, ktorý motivuje ľudí k pohybu a zdravému životnému štýlu je od začiatku partnerom Kváskovania. To, že kváskovať sa oplatí, či ako nám kvások vie pomôcť pri rôznych zdravotných problémoch a aj viac sa dozviete v článku Kvások alebo droždie? Čo je lepšie?

čítať ďalej
mala

Kváskovanie s Henrietou

Článok o kvásku, našej vášni ku kváskovaní napísala i Henrieta Peskovičová. Prečo je je kvások taký úžasný a ako to funguje, sa dozviete na Ako Naty a Danka múku kváskom oživili.

čítať ďalej
ncpz

Kváskovanie v Nový čas pre ženy

Paráda! Nový čas pre ženy kváskuje 🙂 V zaujímavom článku sa dozviete čo je to kvások ako si kvások založiť ako sa s ním pracuje rady tipy a triky príbeh autorky Naty Žúrekovej Štefkovej a prispievateľky receptov MUDr. Andrey Gáži     Vedeli ste, že kváskovaním znižujete riziko vzniku zubného kazu?  

čítať ďalej
blog banner kolko stoji domaci kvaskovy chlieb

Koľko stojí domáci kváskový chlieb?

Upiecť si doma svoj kváskový chlieb je niečo dokonalé. Celý dom je prevoňaný atmosférou života a naše vnútorné „Ja“ rastie vytiahnutím chleba z rúry. A najmä pri počúvaní následnej chvály od okolia. Domáci kváskový chlieb nie je ťažká tehla kyslej chuti, ako tvrdia niektorí. Je to nadýchaný, mäkký balón plný bubliniek, pokrytý chrumkavou kôrkou. To […]

čítať ďalej
chlieb1

Je kváskový chlieb marketingový ťah?

Povedomie kvásku a kváskovania v poslednej dobe prudko stúpa. Ľudia sú totiž vplyvom alergií a intolerancií motivovaní hľadať riešenie, ako môcť jesť aj naďalej chlieb, pečivo, koláče, skrátka múčne veci. A tak sa dostávajú ku kvásku, ktorý je ľahšie stráviteľnejší, viac zasýti, má nižší glykemický index, odkysľuje organizmus a podporuje imunitný systém. Kváskové produkty v supermarkete? Využiť dopyt po […]

čítať ďalej
odfot-sa-s-knihou-v-knihkupectve-a-vyhraj-zasteru-kopia

Pátraj, odfoť a vyhraj

Vypátraj kuchársku knihu Kváskovanie-Recepty z kvásku v ktoromkoľvek kníhkupectve a odfoť sa s ňou priamo na mieste. Fotka môže byť seriózna, ale i smiešna, je to na Tebe. Odfoť sa vo viacerých kníhkupectvách a môžeš sa zapojiť viackrát 🙂 Podmienka: musí byť na fotkách vidno, že sú fotené v kníhkupectve. Na fotke môžeš byť ty alebo niekto z tvojej […]

čítať ďalej
Ako preložiť chlieb do rúry?

Ako preložiť chlieb do rúry?

Keď vyklopíme prekvasené cesto chlebíka na papier na pečenie, niekedy sa nám ťažko- najmä pri väčších a redších cestách- prenáša do rúry. A nakoľko kváskový chlebík potrebujeme šupnúť do rúry rýchlo,  aby nám teplota v rúre neklesla, používam malý zlepšovák. Pred tým, ako cesto vyklopím na papier na pečenie, dám papier na tenkú drevenú lopatu […]

čítať ďalej
Čím prikryť cesto pri kvasení?

Čím prikryť cesto pri kvasení?

Cesto pri kvasení cesta na chlebík, či inú kváskovú dobrotu je potrebné prikryť. Je to preto, aby cesto pri niekoľko hodinovom kvasení na povrchu neobschlo. Na prikrytie môžeme použiť potravinovú fóliu, ktorú bežne dostať v potravinách a v hypermarketoch. Alebo vám poradíme náš zlepšovák: misku s cestom alebo ošatku s cestom prikryte priesvitnou čiapkou na […]

čítať ďalej
dsc01280

Kváskovanie bolo v Dámskom klube!

Kváskovanie si razí svoju cestu do každej domácnosti úspešnou cestou! Vo štvrtok 20.10.2016 sme pre Vás piekli a ukázali recepty z kvásku naživo v RTVS 🙂 Čo ste mohli vidieť? Letom- svetom sme povedali , ako na kvások, niektoré tipy a triky pri práci s cestom a aké chyby sa môžu stať s kváskom a cestom. […]

čítať ďalej
Referencie od čitateľov

Referencie od čitateľov

Povedali ste o knihe „Kváskovanie-Recepty z kvásku“: „Aj ja ju mam od dneska doma a som nadsena. Najradsej by som poslala deti a muza na tyzden prec,zavrela sa do kuchyne a vyskusala kazdy jeden recept. Dakujem za uzasnu knihu! 🙂“ Andrea H.R. „Chtěla bych vám moc poděkovat dnes mi přišla a je úžasná jsem z ní […]

čítať ďalej
preberanie

Kniha je už medzi nami!

Radujte sa s nami, priatelia! Boli sme si po náš- Váš poklad:) Kniha Kváskovanie- Recepty z kvásku už dýcha:) Priamo v sklade sme ich podpisovali a balili pre Vás, ktorí ste si ju objednali v predpredaji. Pozrite sa na video, ktoré perfektne vystihuje našu náladu, ktorá panovala počas celého dňa 🙂  

čítať ďalej
chlebiky

Ellen Lindisová, Rimavská Sobota

Láska je zázrak, tak posielam z neho kúsoček.

čítať ďalej
na-co-je-lepok-titul

Na čo je lepok v múke?

V dnešnej dobe plnej alergií a intolerancií sa rozhodneme častokrát aj dobrovoľne, že sa vzdáme niektorých potravín. Niektorým príde ľúto zvierat, a tak sa stanú vegetariánmi. Niektorí sú presvedčení o škodlivosti mlieka pre ľudský organizmus, a preto vylúčia mliečne potraviny. Iní zasa nechcú telo zahlcovať lepkom, a tak vyradia múčne jedlá obsahujúce lepok. Pozrime sa […]

čítať ďalej
olivovy-fotosutaz

Zlatica Petrilová, Tulčík

Kváskový olivový chlieb z knihy Kváskovanie- Recepty z kvásku

čítať ďalej
img_20160929_160618-1

Miroslava Škodová, Hlohovec

Kváskové žemličky

čítať ďalej
dsc_0145

Katarina Benejova, USA

Pšenično- ovsené kváskové chlebíky. Prevoňali celý byt:)

čítať ďalej
dsc_0146

Katarina Benejova, USA

Kváskové bratislavské rožky plnené makom a lekvárom. Také máme najradšej :).

čítať ďalej
img_5693

Barbora Karabinošová, Anglicko

Chlieb z ošatky – po dlhom skúšaní sa mi konečne podaril kváskový chlieb na 1* ?

čítať ďalej
20160627_184142

Monika Horváthová, Horné Saliby

Kváskové špaldovo- ražné kocky

čítať ďalej
20160602_141735

Monika Horváthová, Horné Saliby

Kváskové špaldové žemle

čítať ďalej
11391516_831691826907341_8292318951132088980_n

Edita Mészárosová Tešedíkovo

Poloražný kváskový upečený v peci.

čítať ďalej
12821574_960880930655096_2126939840459138227_n

Edita Mészárosová Tešedíkovo

Kváskový biely so špaldovým kváskom.

čítať ďalej
12801611_962578663818656_4841175091064045986_n

Edita Mészárosová Tešedíkovo

Kváskové bagety

čítať ďalej
11193298_819276714815519_5223628269087379663_n

Edita Mészárosová Tešedíkovo

Biely chlieb s ražným kváskom upečený v peci.

čítať ďalej
10943641_802623566480834_5699007548159799702_n

Edita Mészárosová Tešedíkovo

Celozrnný ražný chlieb,100% celozrnná ražná múka a semienká.

čítať ďalej
14469574_1098325386910649_448438328176880388_n

Edita Mészárosová Tešedíkovo

Biely kváskový chlieb.Kvasil v noci v chladničke 10 hodín.Upečený v liatinovom hrnci.

čítať ďalej
psenicno-zitny

Jiří Hajšman, Vyškov, CZ

Pšenično-žitno- kváskovo-burčákový chlebík….. 🙂

čítať ďalej
chlebicek-kubicek

Helena Chrenčíková, Bratislava

Pšenično- ražný kváskový chlieb. Takzvaný Kubík. Vhodný pre začiatočníkov.

čítať ďalej
kvaskovanie

Danka Valkova, Bratislava

Moje kváskové výtvory: bratislavské rožky, pšenično- ražný chlieb a bryndzový koláč

čítať ďalej
img_20160924_180957

Michaela Rabatinová,Chrastné

Kváskové rohlíky zo špaldovej múky…

čítať ďalej
sutaz-1

Szilvia Varga,Galanta SK

Celošpaldové bagety a chlebík v pomere 70% celozrnná a 30% hladká

čítať ďalej
tyra-zadelavana-syrovatkou-z-tibi-houbicky-a-potrena-sadlem

Vrbová Mirinda Praha, CZ

Tyra zadělávaná syrovátkou z tibi houbičky a potřená sádlem

čítať ďalej
svadobny

Danka Valkova, Bratislava

Svadobný kváskový chlieb

čítať ďalej
fb_img_1474653807060

Gerešová Jitka,Mírov, CZ

Pšenično- ražný kváskový chlieb so zemiakom

čítať ďalej
13083099_1024545547581963_5923135040087275835_n

Martina Krasňanská, Pezinok

„S láskou to jde samo :)“

čítať ďalej
ptmvp4280013

Helena Chrenčíková , Bratislava, SR

Cmarový pšenično-ražný kváskový chlieb

čítať ďalej
ptmvp5080013

Helena Chrenčíková, Bratislava, SR

Chlieb s ražným kváskom, paté fermenteé a zemiakom.

čítať ďalej
img_20160917_091014

Katarina Benejova, USA

Môj pšenično- ovsený kakaovník:)

čítať ďalej
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helena Chrenčíková, Bratislava, SR

kváskový chlieb so zemiakmi

čítať ďalej
«‹ 3 4 5 6›

Najnovšie články

  • Peč s láskou a vyhraj 20 kg prémiovej múky!
  • Vianočná súťaž s Kváskovaním
  • Kváskovanie s Teleráne
  • Prednáška Návrat k tradíciám v Prievidzi
  • Pšenica z Ukrajiny?
  • Kváskovanie v Tajomstvo mojej kuchyne
  • Beseda Zdravé deti a vianočné kváskovanie
  • Maslové sušienky s kváskom-RECEPT
  • Ako nahradiť múku v recepte
  • Stretávka kváskovačov naživo
  • Ako zmeniť recept z LM na RK a naopak z RK na LM
  • Oslaď život svojej mame
  • Kváskovanie pomáha
  • Ako piecť ekonomicky
  • Urob radosť ženám hodnotným darčekom
  • Vyhraj 3x luxusnú kyticu
  • Detská PIZZA VÝZVA
  • Ako upiecť okatý chlieb
  • Ako umyť riad po miesení cesta
  • Prečo pečiem ploský chlieb?

Vyhľadať

Kategórie

  • Blog Kváskovanie – všetky články (185)
  • Kurzy Kváskovania (6)
  • Kváskovanie v médiách (33)
  • Múky (15)
  • Rady majstra pekára (5)
  • Recepty (34)
  • Súťaž a vyhraj (82)
  • Tipy a triky (60)

Značky

ako kváskovať ako na to autogramiáda bezlepkovy kvasok chlieb domáce pečenie domáci chlieb home made knihy kvaskovanie kurz kurz kváskovania kvaskove recepty kváskovanie kváskové pečenie kváskové rožky kváskový chlieb kváskový recept kvások lievito madre markíza mlyn Trenčan muky kvaskovanie muky na kvaskovanie múka Naty panta rhei pizza prednáška prečo kváskovať pšeničná múka recept recepty z kvásku rozdávanie kvásku rožky spaldova muka súťaž teleráno tipy ako kváskovať tradícia TV Markíza vianoce zdravie zdravý životný štýl čokoláda špalda

Referencie od vás

Silvia v.: Mám 40 rokov. Už dva roky si sama pečiem špaldový chlieb ale z droždia.   Vždy som sa nesmierne tešila, keď prišili susedia alebo sme išli na opekačku a vopred si objednali chlieb „ale prines ten tvoj“.
Potom som prišla na kvások. Prvé nezdary ma odradili. Tak som sa vrátila k svojmu chlebíku. Asi pred mesiacom som prišla na vašu knihu a začal sa mi otvárať tajomný svet domáceho chleba, vône kvásku.
Musím sa priznať, že sa mi podaril až tretí chlebík z ošatky. Výnimočné boli aj moravské koláče „v živote sa ti také koláče nepodarili“- to bola obrovská pochvala od manžela.
Včera som zase strávila deň v kuchyni a vyskúšala som dukátové buchtičky a celozrnné rožky. Rožky sa mi veľmi nevydarili, ale už to neberiem tak hrozne a kváskovania sa už nevzdám.
Musím za seba vyjadriť ľútosť, že som sa nikdy svojej babky nespýtala, ako pripravovali kvások a piekli chlieb.
Chcem vám preto vyjadriť veľké poďakovanie za knihu s receptami, radami a obrázkami.
A aby život nebol nudný, hučím už  týždeň do manžela, aby mi na záhrade postavil hlinenú domácu pec na chlieb.
Prajem vám aj sebe, aby sme s kváskom prežili krásny život, niekedy búrlivý, ako bublinky v štartéri, niekedy tichý, keď je vytiahnutý z chladničky, avšak plný života a očakávania z ďalšieho výsledku vytiahnutého z rúry.
Silvia
Poznámka od Naty a Daniely: ĎAKUJEME Silvia.
  • Obchodné a reklamačné podmienky
  • GDPR – Ochrana osobných údajov
  • Zásady používania súborov cookie (EÚ)
  • Žiadosti
  • Kontakt

Pridajte sa k nám

  • Stránka Stránka
  • Skupina Skupina
  • Televízia Televízia
  • Instagram Instagram
  • Telegram Telegram
Všetky práva vyhradené ©Kvaskovanie.sk 2016-2025
Spravujte súhlas so súbormi cookie
Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám o zariadení. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje, ako je správanie pri prehliadaní alebo jedinečné ID na tejto stránke. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie.
FunkčnéVždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovať možnostiSpráva služiebSpravovať {vendor_count} dodávateľovPrečítajte si viac o týchto účeloch
Zobraziť predvoľby
{title}{title}{title}